Gomila problema sa novom gitarom (Baltimore LP)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Zlo

Re: Gomila problema sa novom gitarom (Baltimore LP)

Post by Zlo » 17 Apr 2009, 19:27

Ma uzmi neku finu smirglu i sredi sam taj prag.
Nadji nekog kolegu sa faksa ili nekog komsiju koji je vest sa lemilicom koji ce da proveri lemove i potenciometre .

Onda odluci koja ti gitara vise odgovara .Onu drugu prodaj i stedi pare.Kad nakupis dovoljno prati oglasi kao sto neko vec rece pre mene.
Ako ti se vise dopada Strat kupi Fender MIM kad sakupis pare.
Ako ti lezi LP zvuk onda neki bolji Epiphone (recimo Standard) .Nikako ove nove serije sa bolt-on neck ciji komadi kostaju novi ispod 300e.
I imas gitaru za ceo zivot ako se amaterski(a moze i profi :) )bavis gitarom.

I da-u pravu si.Dobro sto si skolu naucio na 140e.Ja sam svoje skolovanje platio 350DM +200DM pojacalo,sto je u to vreme kad su plate bile oko 150DM bila zaista velika para.Ali klinac napaljen na metal je hteo kopiju Jacksona po svaku cenu.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 17 Apr 2009, 20:48

E da!Covek vremenom shvati da nema nista od kosog headstock-a(kramer-moja skola) pa trazi tradicionalne vrednosti tipa Fender,Gibson ili nesto nalik tome.Danas gledas nekog besnog kupea,a vec sutra ganjas fucking karavan.Penta je da kad tad moras platiti skolu,skuplje ili jeftinije i to ce ti kasnije izgledati cak i smesno,sa aspekta zivotnih prioriteta

DexterThe

Post by DexterThe » 19 Apr 2009, 11:08

Evo novog stanja stvari sa gitarom: Ispostavilo se da problem pod brojem 3 je zapravo postojao zato sto zice nisu bas izolovane najbolje pa su cesale jedna o drugu i pravile krckanje pri pomeranju gitare. Problem pod rednim brojem 2 je bio problem sa pojacalom, a ne sa gitarom. Sinoc sam bio na probi i tamo se uopste nije culo krckanje pri sviranju clean-a.
Jos je samo ostao prvi problem, ali i to se da resiti uz malo smirglanja :).
Sad mi se mnogo vise svidja gitara, kontam da cu je svirati neko vreme, pa cemo videti. Mozda uzmem nekog MIM Fendera, ili nekog Epiphone-a LP, ili mozda mozda neku kompromis varijantu sa single i hum magnetima.
U svakom slucaju, hvala svima na svojim mudrim savetima. :)

From_Heaven

Post by From_Heaven » 23 Apr 2009, 14:15

@ DexterThe: Sine Za*ebo te taj samo tako. Imam ja Baltimore stratocaster gitaru kupio sam je mozhda pre vishe od godinu dana novu i znam tachno koliko koshta oko 80 evra. Prodajem je i ja isto al moja nema tih bagova ko shto si ti naveo, gitara jeste stvarno niskobudzhetna i mozhe da ti dodje da ima par mana ali te mane se nikako ne reshavaju chekitjem, nego odesh kod nekog iskusnog majstora i on ti to sredi za male pare. A za cenu za koju ti je uvalio gitaru mogu retji da je chist bezobrazluk i pohlepa, imam jedno 11 godina iskustva sa gitarama akustichnim i elektrichnim i fora je da uvek dobro probash sve shto gitara mozhe, probash kvalitet, zvuk, izradu, mane, bagove i onda dobro razmislish za shta ti treba, koji zvuk trazhish itd, i da te niko ne pozhuruje..... Moj Baltimore je na svu sretju doshao bez ikakvih krivih pragova, zeznute elektronike, gitara drzhi shtim bash super i ima odlichan zvuk, jedina mana kod tih gitara jeste loshe uradjen tremolo (otje malo da sjebe shtim ako si malo agresivniji pri sviranju), mada ja to ne koristim (ne gotivim tremolo) pa sam ga izbacio iz upotrebe. Ako zhice malo zvone pri sviranju (udaraju o pragove) to je normalno, to svaka gitara ima (u granicama normale), to se zove fret buzz i bitno je da ti to zujanje ne utiche na ton (ne skratjuje trajanje tona, nema izoblichenja itd.), ako ti se deshava da zhica malko zvoni ali ton je ok onda ne brini pod malo vetjim gain-om na pojachalu to se ni ne chuje (u clean varijanti) a pod distorzijom to zhak i doprinosi zvuku. Znam tachno shta si uzo i koliko te je lik prevario za kesh, nisi ti kriv ali nek ti ovo bude nauk da sledetji put dobro pazish ima svakakvih ljudi i svi bash gledaju da ti uvale svakakva sranja, morash biti pametan i dosta stripljiv. Pozdrav.

Edit: Za tvoj sluchaj Baltimore LP shto se tiche cene, pogledaj link: http://www.limundo.com/aukcija-Prodajem ... ----151095
toliko gitara koshta.....

bokicasa

Post by bokicasa » 23 Apr 2009, 14:30

izvinjavam se sto se sad ubacujem,ali da sam na tvom mestu trazio bi tog lika makar 312334543 godina dok ga ne nadjem,makar se osusio,ali bi mu nabio vrat u dupe ili u usta,zavisi od polozaja,a onda bi preko njega dosao do jelica i ne znam sta bi uradio...ne znam kako nisi imao zelju ili nagon da dodjes u novi sad i da ga trazis..

DexterThe

Post by DexterThe » 23 Apr 2009, 16:32

@From Heaven
Pa, ta cena na limundu bas i nije prava, jer tu ljudi mnogo manje nude nego sto nesto vredi. Ako si mozda procitao komentar kupca, video bi da ovaj nije hteo da proda jer mu je bila premala cena.
Generalno, ova gitara i nije tako losa u tom rangu 100-150 evra. Ima fin clean (naravno, s obzirom da ima hum-ove), a sa distorzijom je dosta dobra. Samo sto me je ipak lik zajebao. Da je on ok ne bi dizao kobilicu i pravio se kao da je to fabricko stanje.

Sada ste mi dali podstrek da ga pozovem i da trazim da mi bar deo para da mi vrati, ako bas nece da uzme gitaru.

bokicasa

Post by bokicasa » 23 Apr 2009, 20:07

zovi jbt!!JA BI mu odavno bio na grbaci vec..

DexterThe

Post by DexterThe » 23 Apr 2009, 21:53

Pa, bio sam mu ja slao poruke, ali se nije odazivao. I danas sam ga zvao, ali mi je prekinuo vezu.
Eto sta je govno od coveka.

bokicasa

Post by bokicasa » 23 Apr 2009, 22:21

hm...ja bi se dovukao do novog sada i cekao satima ispred te muzicke ili cega god gde ima casove,ili njega ili jelica...onda,kud koji mili moji...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 23 Apr 2009, 22:55

sto ti bokice ne odes sa covekom po pare ? :mrgreen: pa nek te pocasti

bokicasa

Post by bokicasa » 24 Apr 2009, 00:43

ako treba nije problem...zvucim ko nakurceni klinac,ali keva mi usadila tu klicu mrznje prema nepravdi.!!!

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 24 Apr 2009, 00:56

bokicasa wrote:ako treba nije problem...zvucim ko nakurceni klinac,ali keva mi usadila tu klicu mrznje prema nepravdi.!!!
Nećeš valjda da ga biješ?

bokicasa

Post by bokicasa » 24 Apr 2009, 01:01

necu ja nikoga da bijem...to se elegantno trazi i trazi dok ne izgubis strpljenje..kod nas nema treceg..

DexterThe

Post by DexterThe » 24 Apr 2009, 01:03

Bokicasa, ti si vise ljut na njega nego ja :) . Ne znam sta bih mogao da uradim tom liku, a da ne naje*em posle. Da ga smaram, ne isplati mi se posto imam drugih obaveza. Da ga tucem, idem u zatvor :( (ipak sam punoletan). Lepo cu srediti gitaru pa, kada se smorim, cu da je prodam i kupim nesto kvalitetnije. Bice valjda nekih para od ovog mog programiranja (koje studiram, ako neko nije citao moje postove) :)

bokicasa

Post by bokicasa » 24 Apr 2009, 01:33

ides u zatvor?? :lol: :lol: :lol: to nece da moze,pa i ja sam punoletan.svi su skor0 ovde,a retko ko nema neki ovakav slucaj za sobom.Ma pamet u glavu sledeci put,da ne bi bilo ovoga opet. :ziveli:

Post Reply