Nemanja u zemlji Telekastera AKA Nova Gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

MUzzY

Re: Nemanja u zemlji Telekastera AKA Nova Gitara

Post by MUzzY » 01 May 2009, 12:38

nemanjavelimirovic wrote:
MUzzY wrote:Ma ne diraj bre Peavey-a. To je instrument na koji mozes da se oslonis, stvarno.
Novo telce je prelepo! Samo da dodjem u BG pa da skinem semplove da cujem kako radi.
Sve najbolje i da te sluzi jako dugo i inspirativno!
:ziveli: thanx, nego kakav je taj tvoj Peavey, i njega sam video bio na oglasima, jako interesantno izgleda... Neznam, te dobre su Peavey gitare, a u poslednje vreme verujem i pojacalima, svirah na dva razlicita, neznam koji su modeli bili, ali mislim da sam probao dva tranzistora i oba rade kako treba. Mogu da zamislim tek lampashe...uh uh....Pred Fendera i josh nekih marki Peavey je rame uz rame u poslednjih par godina...tako mi se bar cini, poshteno prave instrumente, cak i one najjeftinije... za razliku od nekih....
Ja sam sa mojim peavey-em prezadovaljan. A i izgleda da mi je uleteo posten komad. U principu ista gitara kao tvoja. Samo sto je string through pa ima lep sustain. Nadam se da cemo se na nekom jam-u sresti pa da je probas.
Sa njihovim pojacalima nisam imao puno srece iskreno. Mislim u nalazenju tona koji meni odgovara. Mislim, ko sam ja da kazem da je 6505 los? :) Jer nije samo nije to pojacalo za mene... Ono sto meni najvise smeta su njihovi zvucnici ustvari. Sa v30 kutijom to sve poprimi drugaciji karakter :)
Poslusao sam semplove. Ah... taj prizvuk nove zice :) Clean mi se jaaaako dopada. Jos samo stavi coil spit i bole te brige :) All in one :)
Drajv necu da komentarisem posto je GR u pitanju pa mi zvuci kao mali tranzistor.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 04 May 2009, 12:36

Meni se ova gitara jako dopada (imao sam nameru da napravim tako nešto). Želim ti da te uigo i dobro služi i pomogne ti da zaradiš dovoljno para za Telca '52 koji toliko želiš :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 May 2009, 12:32

Drajv necu da komentarisem posto je GR u pitanju pa mi zvuci kao mali tranzistor.
Evo u pojacalo. sa drajvom sa pojacala.... (Vox AC30 moj preobuceni u plavo), ali jbg neshto me mrzelo da nameshtam zvuk, pa pikuje malo, a mikrofon je moja AT2020 Audio Technica koja je na 3 metra udaljena... :mrgreen: Sledeci put cu snimiti bolje zvuk, ali eto i ovako se neshto kao cuje....

Sviranje necu da komentarishem, probudih se za posao, pa eto da nabrzaka izjutra snimim...bunovno sviranje... :lol:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1rFKJyO_9fU&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1rFKJyO_9fU&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 May 2009, 13:12

U, je, imas mnogo visoCijeh, al' dobro... Ako to voles... :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 May 2009, 15:28

Meni se svidja zvuk. Mada, vise bih voleo da se ovako snimis na clean-u. :)
Ne znam da procenim zvuk gitare na drajvu pa da ga je;'es.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 May 2009, 18:45

Ono jes', na drajvu ne mogu da pogodim ni da li sviraju singlecoil ili humbuckeri, ako gitarista iole zna šta radi.

Mogu neki Bitlsi, please?

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 05 May 2009, 19:30

Nemanja,
Cestitke na novoj gitari, da se dugo i lepo druzite.
Aj i ja bih voleo da je cujem malo na cleanu, ako je moguce.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 May 2009, 19:36

sinisake wrote:U, je, imas mnogo visoCijeh, al' dobro... Ako to voles... :ziveli:
Twang Lover, Yes I Am!!!!
Funkomat wrote:Meni se svidja zvuk. Mada, vise bih voleo da se ovako snimis na clean-u. :)
Ne znam da procenim zvuk gitare na drajvu pa da ga je;'es.
Rocket Roll wrote:Ono jes', na drajvu ne mogu da pogodim ni da li sviraju singlecoil ili humbuckeri, ako gitarista iole zna šta radi.

Mogu neki Bitlsi, please?
b-Looser wrote:Nemanja,
Cestitke na novoj gitari, da se dugo i lepo druzite.
Aj i ja bih voleo da je cujem malo na cleanu, ako je moguce.
Ujutru snimam! Sad sam stigao sa posla, radim ovu nedelju od 13h, a poshto jos uvek zivim sa matorcima, ne mogu da sviram kad su oni tu. Dakle mogu prepodne. Ustanem, oshisham se, vratim se od frizera, snimim clean i na posao...to je plan! :mrgreen: :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 May 2009, 19:42

Ach, 'tis a good plan.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 May 2009, 19:51

Kako mozes da snimas ranom zorom? :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 May 2009, 20:05

sinisake wrote:Kako mozes da snimas ranom zorom? :)
Pa uz kafu...milina... :D

blaze

Post by blaze » 05 May 2009, 22:20

Lepo, lepo, cestitam... Telekaster nije za mene ali stvarno lepa dzitra :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 05 May 2009, 23:51

svirni i Jumpin' Jack Flasha... :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 May 2009, 00:23

Mozhe....Evo upravo se vratih sa probe, radio do 7 proba od 9, a sad radim sajt neki. danas mi je haos, ali dobra je stvar to shto sam nashao ko ce da mi zalemi push pull pot! Lik pravi pojacala i efekte sam sebi, svira u jednom blues bendu i dipl.ing.elektrotehnike, Tako da cemo moci uskoro da cujemo kako zvuce splitovani magneti na dzitri, ali eto shta sam do sad primetio na dzitri - trebalo bi da se mozda malo ismirglaju neki pragovi (ovi su novi) da bi se moglo spustiti zice na metalski nivo :mrgreen: , ali moze i ovako. Bass strana mi je na 1,5mm od 12og praga (staje samo trzalica od 1,5mm) kao i strana na tankoj e zhici ista vrednost. Zuji kad se jako okida na par pragova, ne primeti se na pojacalu ni malo, a ako se normalno okida, ne zuji ni jedan prag....Ovo je neki mahagoni jako lagan, mislim da je isti kao onaj za SG Special Gibsone, poshto sam probao jedan SG Special istu tezinu je imao skoro, mozda je malko i lakshi jer je tanji a vizuelno mi jako slicno izgleda...mada ko zna. Magneti su dovoljno jakog outputa, a mozda bih ih probao i na 1megaom (ili kako vec ide jedinica), jer kod Deluxe 72jke (koju takodje poshtujem veoma 8) ) su tolike vrednosti. Mada opet drvo je drugo, pa ne verujem da bi se dobilo nishta puno drugacije. Culi ste kako zvuci na distu, trudicu se ujutru da snimim klin, a ako jos i splitovanje bude licilo na neki standardniji fender zvuk, onda sam si nashao gitaru koja me zadovoljava u svim sferama... Jer posle snimanja sam ukljucio standardnog telca i jbg ima taj neki sharm svoj taj singl magnet... Mada ovi humovi rade meni bolje od mnogih, nisu toliko nadrkani, nekako su mellow, ali opet grizu na distu... Inace civije nisu otpustile od kako sam uzeo gitaru i stavio nove zice...ni malo... elektronika ne shushti cak ni na drajvu jacem... Jbg sve ima svoje prednosti... :ziveli: ....to be continued... :D

MUzzY

Post by MUzzY » 06 May 2009, 00:46

ahhahah ja pomislio da me zezas, posto si me jako potsetio likom na Lukatera :D :D :D Mada, bolestan sam trenutno pa mi oprosti :D

E twang lover, pridruzujem se toj ljubavi :) Tele nije tele dok ne cujes twanG! :)
Jeste malo vise ostar (mogu da zamislim koliko to cepa po usima uzivo) ali mi se svidja. Ta gitara izgleda stvarno lepo radi svoj posao :)

Veliki pozdrav!

Post Reply