Aria ASP 30 je dobar izbor i definitivno ti preporucujem da kada budes kupovala elektricnu gitaru, ukoliko ti je nizak budzet, kupis neku solidnu Ariu, kao sto je Mac serija ili cak neki od STG-ova, ali tu treba paziti, jer se STG-ovi veoma razlikuju medjusobno. Ako si za Rock i Metal, onda ti je Aria XL najbolji izbor. Aria XL DLX je malo skuplja od XL STD-a, ali je dosta bolja. Pazi, ovo ti preporucujem samo ako nemas mnogo novca za kupovinu gitare, ali ako imas onda se ne ustrucavaj da uzmes nekog Fendera ili Gibsona

I da, po mom misljenju bolje je poceti prvo sa akusticnom, jer ces se tako izvezbati u sviranju ritma, pa ce ti kasnije biti lakse da savladas solo. I takodje, ukoliko te ne zanima teorija onda nemoj za dzabe da placas casove, nije toliko tesko biti samouk i dobar gitarista.
Ja se jos uvek nisam nasao u situaciji da mi neko trazi da pesmu koja je u G duru sviram iz F# dura i nadam se da ce tako i ostati, jer znam dobro da odsviram pesmu i iskreno preporucujem onome ko mi to bude ponudio da nabije taj F# dur sebi u.....
Izvinjavam se sto sam malo udavio, nije me bilo neko vreme pa reko' da nadoknadim, ali evo necu vise
Ah da, zaboravio sam da napomenem da ako kupujes u Sky Music-u (posto je Aria u pitanju, verujem da je tako), nemoj da ocekujes da se prodavci pretrgnu u nameri da ti pomognu. Ja sam sve vreme imao utisak da jedva cekaju da mi vide ledja. Nije nista licno, jednostavno su takvi.