Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 02 Jul 2010, 20:08

majtimika wrote:ej sad mozas da radis wiiiiiiiiiiiiiiiiii wiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

...guy's ..... home
Upravo to... :D Wiiiiiii do smrti :lol:
Hotstepper wrote:Uff... uff... :bravo:
jel kristalniji od dosadashnjeg?
Pa, rekao bih da jeste, ali nisam ih direktno upoređivao. Tako se potrefilo da sam prodao svoj i nakon 2 sata kupio ovaj, nisam ih imao istovremeno.
Jako mi se sviđa kako radi, nekako se stiče utisak lebdenja/prozračnosti (kako k*njam :D )

Ako se skupimo na jam, probaćeš i sam :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 02 Jul 2010, 20:26

Jesi li probao dal'l taj behringer + expression pedala mogu da rade isto sto i whammy? :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Jul 2010, 21:02

To mi je sledeći "zadatak" :) Hteo sam to već danas da uradim u Mitrosu, ali nisam stigao. U ponedeljak ću verovatno otići u radnju, posle ispita.

Ako to može da radi tako, onda će verovatno da padne i neka expression pedala uskoro :)

Samo moram da kažem da su ovi iz Behringera totalni debili. Zašto? Zato što nigde nisam uspeo u zvaničnim manual-ima da nađem bilo kakvu informaciju kakve mogućnosti pruža exp. pedala... Ne piše ni kod njih na sajtu, ni na odštampanom uputstvu koje dođe sa pedalom. Da ja pravim i prodajem pedalu koja pruža sve te mogućnosti za 3x manje para od konkurencije, pa ne bi moglo da se živi koliko bih bio dosadan sa reklamom svega toga. Ne kapiram. :grummel_2:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Jul 2010, 10:50

Od pre par dana:

Image

Sećate ga se sa KupujemProdajem? 20€? E, pa, ne samo da je loše zvučao nego je i bio pokvaren. Ali, LA Metal je urađen na FatCat pločici, i tako sam za 20€ + nekoliko sati servisa + nekoliko sati modifikacija (konverzija u FatCat + tantali, novi opamp, nepolarisani stireni gde treba) dobio ProCo Rata kojeg ne bih mogao da napravim ni sam sebi za te pare.

dweezil

Post by dweezil » 04 Jul 2010, 11:04

:) lepo u je ja sam LA metal imao `89. i nije mi se dopala, dodushe onda nisam znao nista o pedalama i hotrodovanju istijeh, ali sam karakter pedale mi je bio suvise bljuzgav i muddy. U svakom slucaju budi secanja na teen days. :D Mislim da sam je prodao Munetu iz Brejkersa bash dan kad su svirali kao predgrupa Motorhead u Hali sportova. :)

Hotstepper

Post by Hotstepper » 04 Jul 2010, 11:17

Čestitke Rocket.
... sad me podseti na jednu mudrost što načuh od nekog profesora "ljudi plaćaju samo svoje neznanje".
Svaka čast za to što umeš i radiš.. za mene je sva elektronika podvrsta ultra-zaJEBaTih kosmičkih misterija! :XD:
Jel može zvučna demonstracija noviteta?
:ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Jul 2010, 12:21

Naravno.

->ProCo Rat, pa Ibanez LM7 konvertovan u FatCat<-

Aston ES-335, AmpliTube Metal (čist RectumFryer preset), prvo svira original (prvo reizdanje prvog Rata, na kojem su svi elektroliti zamenjeni tantalima) a zatim konvertovani LM7. Može i ovako da se kaže - to što oštrije + za nijansu prisutnije & fokusiranije zvuči je Rat, ovo mračnije, malo više u drugom planu i malo raspadnutije je FatCat.

PS. Pretpostavljam da će jedan od tri sledeća posta biti Funkomatov, i da će glasiti "više mi se sviđa Rat". Ovom ga prilikom pozdravljam & podsećam da je to isti onaj Rat koji je on prodao za smešne pare :cao:

istiqrac

Post by istiqrac » 04 Jul 2010, 13:07

Meni se ne svidja ni prvi, ni drugi :) Al definitivno drugi zvuci mnogo lepse i prirodnije nego prvi :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 04 Jul 2010, 13:31

Fat Cat ima moj glas. Ali budući da sam ga čuo uživo, moram reći da je snimak "nepravedan".

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Jul 2010, 13:38

E, da, ovo će biti dobra prilika da testiram "starenje" komponenti - uključio sam LM7 u generator signala i ostaviću ga tako dan-dva, da vidim hoće li biti neke promene.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 04 Jul 2010, 13:39

Hajde sada za nas sa "jeftinijim ulaznicama" - uključićeš ga gde zbog čega? :lol:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 04 Jul 2010, 13:43

trosice ga vestackim putem ,kao kad formiras zvucnike?

Bozha

Post by Bozha » 04 Jul 2010, 13:52

Kristijan wrote:Hajde sada za nas sa "jeftinijim ulaznicama" - uključićeš ga gde zbog čega? :lol:
Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Jul 2010, 13:54

Rocket Roll wrote: PS. Pretpostavljam da će jedan od tri sledeća posta biti Funkomatov, i da će glasiti "više mi se sviđa Rat". Ovom ga prilikom pozdravljam & podsećam da je to isti onaj Rat koji je on prodao za smešne pare :cao:
:D
Jok. Meni se ne svidja rat zvuk uopste. :)

Stanko

Post by Stanko » 04 Jul 2010, 14:06

Bozha wrote:
Kristijan wrote:Hajde sada za nas sa "jeftinijim ulaznicama" - uključićeš ga gde zbog čega? :lol:
Image
baltazar! :D

Post Reply