Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
BaalBehrit

Re: Oprema Koju Imate

Post by BaalBehrit » 27 Sep 2010, 17:27

Mokri reverbi. :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 27 Sep 2010, 19:21

ko'lko bi ja postovao nekog Rat-a 'vamo ili neki spaced out dilej/multikalord-reverb :(

guv'nor

Post by guv'nor » 27 Sep 2010, 19:35

+Hopkins+ wrote:Weber FC12 keramički fane crescendo ........ Ako bih došao do ta dva zvučnika
Ako ti kojim slučajem pukne da ih sam naručuješ, ne zaboravi da mi javneš da se zajedno izorganizujemo, jer ma koliko ne znam koji će mi, opasno radi rovac da se isproba bar jedan Silver Bell. :mrgreen:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 27 Sep 2010, 21:12

Ja nisam mogao da odolim! :mrgreen:
inace bila je neka zamena za pojacalo, nemojte misliti da sam tek tako kupio jos jednu, nego u danasnje vreme niko ne nudi kesh :)
Image
u pitanju je squier strat iz 1990. ima dva lace sensor golda, u bridge-u seymour duncan lil' screamin deamon' , brass nut, nove pragove, i MAPLE vrat.....interesantno na bridge-u mu je utisnuto fender..... ja sam prezadovoljan :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 27 Sep 2010, 21:45

kolega, drao si kitom od orah... u pozitivnom smislu! :ziveli:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 27 Sep 2010, 23:48

guv'nor wrote:
+Hopkins+ wrote:Weber FC12 keramički fane crescendo ........ Ako bih došao do ta dva zvučnika
Ako ti kojim slučajem pukne da ih sam naručuješ, ne zaboravi da mi javneš da se zajedno izorganizujemo, jer ma koliko ne znam koji će mi, opasno radi rovac da se isproba bar jedan Silver Bell. :mrgreen:
Hehehe, kul. Mogli bi da dogovorimo neki plan, pa da se skupljaju novci. 8)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Sep 2010, 07:48

Cestitke trile, sad opet mozes fino da picis metal :mrgreen: :ziveli:

Vaske023

Post by Vaske023 » 28 Sep 2010, 13:19

Cestitam,stradze su :bow: .....i maple vrat :homer: :ziveli: !

guv'nor

Post by guv'nor » 28 Sep 2010, 14:02

+Hopkins+ wrote: Hehehe, kul. Mogli bi da dogovorimo neki plan, pa da se skupljaju novci. 8)
Pa to, kao što znaš najmanja frka je da se kupi zvučnik, ali dok sakupimo za transport i carinu.... :mrgreen:
Guitar_thrill wrote:u pitanju je squier strat iz 1990. ima dva lace sensor golda, u bridge-u seymour duncan lil' screamin deamon' , brass nut, nove pragove, i MAPLE vrat.....interesantno na bridge-u mu je utisnuto fender..... ja sam prezadovoljan
Tooo, najbolji nut na svIJetu :wink:
Image
Aj sada lepo neki audio/video review, usporedba sa AmStd Stratom... Sada si student, moraš da vodiš neki blog. :)
:ziveli:

@Sl0e,
Matori, preskočio te nekako, izvini. Sada si se opremio sa drajvovima zauvek, FD2 ispred Tube Driver-a i nema koju kombinaciju nemaš, samo da odlučiš da li će PBooster da ti stoji spred ili iza njih - tough one. :wink: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Sep 2010, 15:12

@ Guitar_thrill

Cestitam brate! Odlicno izgleda gitara.
Sta je ono izmedju dva tone potenciometra?
Kakva je pored Fendera?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Sep 2010, 15:50

Duane wrote:kolega, drao si kitom od orah... u pozitivnom smislu! :ziveli:
ne znam sta to znaci, ali s obzirom da je u pozitivnom smislu onda :ziveli: .... :mrgreen:
mislim_stvarno wrote:Cestitke trile, sad opet mozes fino da picis metal
haha, bas cu da ga probam za te necasne svrhe na sledecoj probi :wink:
Vaske023 wrote:Cestitam,stradze su .....i maple vrat :homer: :ziveli: !
tenkju :ziveli:
guv'nor wrote: Aj sada lepo neki audio/video review, usporedba sa AmStd Stratom... Sada si student, moraš da vodiš neki blog.
:ziveli:
:lol: mozda i bude kad budem imao studentski internet, za sad se mucim i kad stavljam slike na net :mrgreen:
Funkomat wrote:@ Guitar_thrill

Cestitam brate! Odlicno izgleda gitara.
Sta je ono izmedju dva tone potenciometra?
Kakva je pored Fendera?
Hvala matori! :ziveli:

Sto se tice poredjenja, evo nekih prvih utisaka,
prvo sto se tice samih magnete, nemaj bas puno dodirnih tacaka, jer su na ovom squieru i ovi ostali hot gold, tako da je zvuk ipak malo vise napucan...
u sustainu nema neke razlike, bar ovako otprilike (tu ih i dalje sije arija :) )
oseti se pod rukom da je amer ipak amer, sto se tice izrade,finisha itd, znaci osetna je razlika, squier je dosta meksi sa istim zicama i slicnom akcijom, moguce da je zbog brass nuta, ne vidim neko drugo logicno objasnjenje, oba strata imaju tri opruge, jedino sto squier ima vintage tremolo, moguce i da to utice....
imam neki utisak da je malo "lakse" svirati na squieru u smislu sto ima nove pragove, i to jumbo,dok na fenderu nisu bruseni 10 godina, i 21 prag, ako sam u pravu, onda je nesto manji razmak izmedju pragova, ili za ovo gresim, ili samo imam takav utisak, jer uvek imam utiska da imam vise mesta na maple vratu :D
civije nisu sjajne ni kod jedne, ali rade posao
sve u svemu, najveca razlika u koristi fendera je u finishu i detaljima,i telo gitare ipak vise vibrira uz gitaru, dok je najveca prednost squiera ustavrai posledica modifikacije (nut,pragovi i odlican setup)... :)

ako mislis sta je ono crveno, to je smajli stiker :mrgreen: a ispod njega je rupa od ovog switcha koji je sad na tone potu, tako da ako budem hteo da se zajebavam, tu mogu da vratim switch za splitovanje, a tone pot da vrnem na svoje originalno mesto

guv'nor

Post by guv'nor » 28 Sep 2010, 16:06

Guitar_thrill wrote:i 21 prag, ako sam u pravu, onda je nesto manji razmak izmedju pragova, ili za ovo gresim, ili samo imam takav utisak, jer uvek imam utiska da imam vise mesta na maple vratu
Isti je razmak između pragova, samo što AmStd ima duži fingerboard za taj jedan prag - vidi se kako malo viri sa vrata kada ga pogledaš sa strane. :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Sep 2010, 16:12

guv'nor wrote: Isti je razmak između pragova, samo što AmStd ima duži fingerboard za taj jedan prag - vidi se kako malo viri sa vrata kada ga pogledaš sa strane. :)
da,da, sad sam se setio da sam to sinoc uocio, dosao sam pre pola sata iz NS-a, ne zamerite mi! :)
Inace stvarno uvek imam taj utisak, da na maple vratu ima vise mesta : :o :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Sep 2010, 16:17

Zbog boje, verovatno. Svetle boje deluje vece. :)

I meni je maple laksi za bendovanje i slicno. Po njemu kao po staklu da sviram.

sl0e

Post by sl0e » 28 Sep 2010, 17:06

@Guv'nor
BKB Drajver je otisao odavno :). Lepo on radi i sve, ali sam ga pozeleo napamet, bez nekog informisanja (citaj: guglanja)
tako da sam na kraju bio blago razocaran akvizicijom. Pedala jes' odlicna, ali ne po mom ukusu; fale srednji, i to prilicno, i vise je nekako napucan drajv à la Eric Johnson - oseti se da fali masti®™ (u nedostatku prave reci - univerzalni forumski izraz :mrgreen: ). Zato sam se odlucio za TS ili varijaciju na temu, a FD2 je uleteo u pravo vreme i sa pravom cenom. A i kompatibilan je sa pikap busterom kao budala i samaranje (PB prvi u lancu ispred svega). Sto se drajvera tice, legla je konacno kinta i pasce opasna kupovina, imam odlicne lampe za DIY, samo da iscimam Savu :D

@Guitar_thrill
Cestitke na akviziciji, lepo izgleda 'vako na oko, verujem da zvuci fino sa tom kombinacijom magneta. Meni doduse nedostaje po malo rouzvud :hide:

Post Reply