Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Oprema Koju Imate

Post by nemanjavelimirovic » 21 Oct 2010, 01:07

Sledi jedna pricha....
Dakle - Juce oko 20h resio sam bio da se ratosiljam randalla mog jer hocu neki combo i Blade telca, jer doticni nema maple vrat. Postavih oglas...
Ujutro - krenuh za Novi Sad da zamenim jednu od onih pomenutih NUX pedala (overdrive) koji je nazalost naleteo neispravan. Svo vreme kroz glavu mi prolazi da bi trebalo da probam nekoliko gitara u NS, da vidim shta bih voleo od singl djitri da imam (hamove sam resio sa Deluxe telcem). Dolazim u Ns, jedva pronalazim parking i po kishi skroz od NIS-ove zgrade idem ka jevrejskoj ulici ka MIX-u. Stigoh u miks i zamenih pedalu za takodje NUX ali ovaj put FUZZ FZ2 ciji rivju ce uskoro.
Image Image
Nakon kupovine tj zamene pedale, krnuh odmah kuci da mi ne istekne parking ticket od 1h, da ne placam bezveze :mrgreen:
Stigoh do izlaska iz Ns i negde pred venac vidim kolonu vozila koja po onoj ludackoj kishi i magli ceka. Dobijem informaciju od vozaca ispred da je veliki zastoj, prevrnuo se sleper i da ko zna kad ce....
Okrenuh kola ka novom sadu, i krenem kroz Petrovaradin, ne znam ni sam zashto.
Shvatih da sam se zeznuo i da sam trebao na Kamenicu ici, i shta cu, nastavih ka Ns, sa mislima...nisi pogledao gitare nisi probao nishta :grummel_2: ....i ondjednom - CAP - setih se maski koje sam hteo da priredim svojim gitarama jos pre par meseci. U gustom saobracaju na crvenom nazvao sam Mitro's radnju na bulevaru i oni kazu - stigle su te jeftinije maske (nisam hteo Fender jer su bezobrazno skupe). Hm...rekoh u sebi...Ajde da vidim shta imaju kad imaju i te kako! Crna maska za strata 500dinara tortoise za telca 600dinara...Naravno, morao sam malko da ih ukrajam skalpelom je to su neke valjda univerzalne i to cini mi se za 21 prag, a ove moje imaju po 22 obe, ali nishta nije strashno...malko mucenja sa makazama i skalpelom i evo ih: :ziveli:
ImageImage
Putovanje nazad sam resio da obavim preko Beocina, tj malko duzim putem, jer i dalje sumljam da su pomerili onaj pomenuti sleper. Kishta, magla, blato, haos i stigoh do Fruske Gore tj uspona - desila mi se i jedna cudna stvar - video sam neku zenu kako stoji pored puta u totalno nelogicnom delu, gde nije nishta u blizini...jako sam se istripovao prvi put u zivotu od tako necega. :mrgreen:
Sve u svemu za sad sam odlucio da sve ostaje jedino Randall ide, jer iskreno kad se setim mog pretrazivanja radnji za telecasterom sa singlovima, i ono shto sam usput video po radnjama (u principu sve isto shto je i bilo), Blade je i pored rosewooda ipak djitra ipo u odnosu na neke koje cak i vishe vrede. A ovom stratu se smeshe SCN magneti sa S1 svitchom (malko kopiram kolegu Sinisakea, shta cu kad mi se jako svidela njegova djitra :mrgreen: ). :ziveli:
Evo za kraj ove price jos malko slika moje opreme - gitara (najsveziji UPDATE) da ne zapostavim ovu temu :) :metal:
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 21 Oct 2010, 08:40

Baš su dobro "legli" pickguard-i na ove dve gitare, ali moram da izdvojim ovaj tortoise za telca, obožavam takav pickguard preko crnog finiša :D .
Sva sreća što nisi imao puno muke oko prepravke, ovako sa slika deluje da je sve perfektno uklopljeno :ziveli:

Jack Nape

Post by Jack Nape » 21 Oct 2010, 10:59

Uff izbor instrumenata bas po mom ukusu. svaka cast!

dweezil

Post by dweezil » 21 Oct 2010, 19:39

a ti si uzeo Catfish pickguarde, drazesni su, btw nemoj da radis na tim gitarama prepravke koje posle ne mozes da undo-ujesh, ako se odlucis da ih zavaljash kasnije mzoe da bude problem, mislim u ovoj domacoj sredini :) drazesno je to Tele iako je rosewood :bambi:

rock action

Post by rock action » 22 Oct 2010, 00:32

Image

od danas.

moj prvi sint, konacno!

Roland Alpha Juno 2.

predivna vujspra.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 22 Oct 2010, 08:51

:bravo: :bravo:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 22 Oct 2010, 09:11

Je l' onaj zeleni 7ender od lipe?

Haralampije

Post by Haralampije » 22 Oct 2010, 10:51

MetalFunk wrote:Je l' onaj zeleni 7ender od lipe?

Kakva crna lipa,AVRI modeli se rade ili od jove ili od jasena.Jedino japanci za neke modele koriste basswood

ness

Post by ness » 22 Oct 2010, 10:55

@nemanjavelimirovic, svaka cast,pises price zanimljivije nego ulicni muzicar ! :mrgreen: :ziveli:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 22 Oct 2010, 15:50

Haralampije wrote:

Kakva crna lipa,AVRI modeli se rade ili od jove ili od jasena.Jedino japanci za neke modele koriste basswood
Boze, oprosti im, jer ne znaju sta pricaju. :wink:
Procitaj ranije postove coveka koji ima ZELEnog strata. Dao sam ti hint, valjda skontas. :)

Haralampije

Post by Haralampije » 22 Oct 2010, 17:09

MetalFunk wrote:
Haralampije wrote:

Boze, oprosti im, jer ne znaju sta pricaju. :wink:
Procitaj ranije postove coveka koji ima ZELEnog strata. Dao sam ti hint, valjda skontas. :)
My bad,mislio sam da pitas za onaj zeleni strat,da li je od lipe. :D :ziveli:

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 22 Oct 2010, 17:34

Bravo nadahnuti metalče! ZELEni fender jeste od lipe, i to one prave naše bosansko-krajiške. Gitara je, za neupućene, izrađena u Grmeču, a i drvo je sa tih prostora...

Haralampije

Post by Haralampije » 22 Oct 2010, 18:22

nebeskacarica wrote:Bravo nadahnuti metalče! ZELEni fender jeste od lipe, i to one prave naše bosansko-krajiške. Gitara je, za neupućene, izrađena u Grmeču, a i drvo je sa tih prostora...
A jel znaci nije fender u pitanju,nego majstorski rad?More sunce li vam,s moje planine drva koristite. :D

Dimo

Post by Dimo » 22 Oct 2010, 20:51

Image
Image
Image
Image
Image

Dimo

Post by Dimo » 22 Oct 2010, 22:15

Image