Kada sam nategao žice (011) u štim, tremolo je ostao praktično nategnut federima, blokiran, ni kod jakih bendinga ne spušta štim, valjda je sve to slučajnost da je tako baš kako sam i hteo...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Omladinac, tebi nepravilno sedi tremolo. Dibidus. Donji blok (onaj kroz rupu u telu) prakticno dodiruje drvo u stanju mirovanja. Sta je bila ideja oko ovog setapa? Ti ne koristis tremolo? Ocigledno ne koristis 'bend up' (pozitivne intervale).eg303 wrote:Ovako.
.da bi tremolo imao "+" i "-" hod...
Ja sam zadovoljan sa ovim načinom blokiranja, e sad, koliko bi to tebi odgovaralo... Mislim da ti je najbolje da probaš ovako kao što sam ja uradio, ne možeš ništa da zezneš, ona dva donja šrafa nisam okretao, skinuo sam dve opruge sa Yamahe i nabacio na tremolo Squiera, federi su ga nategli do kraja, setovao sam bridge i na kraju bio zadovoljan. Imaš na forumu nekoliko tema o blokiranju tremola (sa drvenim klinom i slično) pa pogledaj i izaberi šta ti je prostije.Hotstepper wrote:Poshto ne koristim tremolo, i ako bih ga skroz blokirao (zatezanjem "ona" dva shrafa u telu gitare) ili stavljanjem 5 opruga,
da li bi karakter tona bio drugachiji?
Tj. da li bi bio malo "drveniji"?
ps.
Imam Blade-ov texas classic strat, i nije bash karakteristichan ton kao kod standard strata, nekako je "mekshi" i vishe midle-ton...
Meni je brate bio glavni problem to što sa debljim kalibrom žica (jedanaesticama) prilikom jačih bendinga ostale žice omlohave samo tako, i ako sam bendovao treću žicu za stepen pa odmah za njom (ili zajedno sa njom) okinuo prvu (očekujući željeni ton) dobijao sam falš jer je prva žica izgubila tenziju zbog previše slobodnog tremola. Sada je to sve kao da je hard-tail (furam svih 5 opruga) i inače sam kao nešto utripovao da je sound sada kao bolji (ovo je izuzetno subjektivna konstatacija, da bih uporedio šta je bolje morao bih ponovo da se vraćam na tri opruge a to ne da me mrzi...)Hotstepper wrote: E, a shta time dobijam? Meni gitara ne gubi shtim ni ovako, a da li to zatezanje ima neki efekat na npr. sustain, tone il sl.?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest