Trzalice u Srbiji
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Trzalice u Srbiji
200 u music trade na zelenom, 350 or smth u maricu. A u mitrosu ih nisam nalazio pre :/
- Highway One
Markony wrote:Krutost trzalice mozda igra vecu ulogu od debljine.
Gomila trzalica se nalazi u intervalu ( 0.91,1.0) sa potpuno razlicitim elasto-karakteristikama.

I meni se cini.

Jednu sam dobio za rodjendan.
Ne znam...
Sa metalnom trzalicom ne mogu svirati...

Ne znam...
Sa metalnom trzalicom ne mogu svirati...

ma ne bi trebalo to da je neka velika filozofija i posebna rasprava.
covek planira da ih pravi... ako budu dobre kupovacemo
ja preferiram 1,5mm i da su malo vece, kao kod karlosa
covek planira da ih pravi... ako budu dobre kupovacemo

ja preferiram 1,5mm i da su malo vece, kao kod karlosa

Zar ti ne bi bilo isplativije da pravis najkvalitetnije trzalice, pa nek kostaju i 100 din, ali da mozes da kazes jeste brate ali to nije ona plastike za case za jogurt kao kod Dunlopa. Uci malo od nasih najboljih majstora koji se bave muzickom opremom, da li se Goran takmici sa Asterom, i gleda da pravi gitare od 80 e, ne naravno..... Pare za trzalice su smesne, tako da se bolje preorijentisi....
?ognjen93 wrote:plastike za case za jogurt kao kod Dunlopa
Brzo si ti napredovao sa iskustvom, sad kad se setim tvojih pitanja od pre nekoliko meseci.
nebojsak wrote:?ognjen93 wrote:plastike za case za jogurt kao kod Dunlopa
Brzo si ti napredovao sa iskustvom, sad kad se setim tvojih pitanja od pre nekoliko meseci.

@Shivering_shadE: Sve u svemu, kad počne probna proizvodnja, dobrovoljno se javljam za beta testera 

Baba Slim wrote:@Shivering_shadE: Sve u svemu, kad počne probna proizvodnja, dobrovoljno se javljam za beta testera

ja koristim fender 1mm trzu, mislim da je oko 50 din. drug mi je kupio u NS-u, a korstim i jednu koju sam napravio sam od dugmeta, ima slika tamo negde u temi o trzama...
enivej, podrzavam ideju o pravljenju trzalica, mozda u vecim gradovima nece zaziveti, ali van njih, pogotovo za nekog kao sto sam ja (zivim u Kikindi gde bukvlno ni trzalicu ne mozes nigde kupiti) bice super... narucim pakovanje od 50-100 komada i miran sam, ne moram da razmisljam kako da okrenem trzalicu da bi manje orao po zicama (imam malo "tesku" desnu ruku)
so anyways, ako nastavis sa idejom i pocnes sa stancanjem, racunaj na mene kao musteriju
enivej, podrzavam ideju o pravljenju trzalica, mozda u vecim gradovima nece zaziveti, ali van njih, pogotovo za nekog kao sto sam ja (zivim u Kikindi gde bukvlno ni trzalicu ne mozes nigde kupiti) bice super... narucim pakovanje od 50-100 komada i miran sam, ne moram da razmisljam kako da okrenem trzalicu da bi manje orao po zicama (imam malo "tesku" desnu ruku)
so anyways, ako nastavis sa idejom i pocnes sa stancanjem, racunaj na mene kao musteriju

Ja koristim Jim Dunlop X-H (one pearloid sto su malcice lucno savijene pa lepo legnu pod palac) i Dunlop kornjacice 1.5mm 

?nebojsak wrote:ognjen93 wrote:plastike za case za jogurt kao kod Dunlopa
Ma naravno fine su trzalice Dunlop i sve to, naravno da nisu od plastike koja se koristi za

Samo eto mislim da bi mu bilo bolje da pravi neke super kvalitetne trzalice, pa nek kostaju i 150 din, nego da pravi jeftine trzalice, koje ce biti iste(mozda bolje ili losije) kao Dunlop samo 20 dinara jeftinije, a i ovako vec stagg pravi trzalice koje kostaju 30 din. To je moje misljenje.....
ogi ogi kakis kakis