Koje magnete na Ibanez RG370?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Tenji

Re: Koje magnete na Ibanez RG370?

Post by Tenji » 03 Jan 2011, 13:54

Ok, ajd da vratimo temu u normalne tokove, evo Dersu, imam par pitanja za tebe. Da li na gitare koje imaju obican tremolo(vibrato, nja nja, svejedno) sistem idu obicni, ili f-spaced magneti? Da li na gitare koje imaju tune-o-matic bridge, koje su u super strat fazonu(evo konkretno, mogu da dodam da se recimo takva gitara pravi i u varijanti sa floydom) idu f-spaced ili obicni magneti? I da li su singlovi f-spaced, ili nisu, tj, da li im je razmak izmedju polepieces-a isti kao na f-spaced hubackerima ili na ovim regularnim? Eto, nadam se da ces razumeti sta sam hteo da te pitam, na ovom nasem prostom serbskom jeziku, u koji sam ubacio po koji engleski izraz... :) I oladi malo ako moze, nije lepo govriti ljudima da su idioti... ;)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Jan 2011, 14:07

Fair enough, ili sto bi nas narod reko, pos(h)tujem.

Odgovor na tvoje pitanje. F-spaced magneti su 'izmisljeni' posto je izmisljen Floyd Rose, i gabarit tih pole-pieces (tojes' kalemova) se nije poklapao (kad montiras normalno/vertikalno) magnete na osovinu gitare. Fender je ladno, laaaaaaaaaaadno imao zakosene magnete na Stradzi od starta, i tu su oni imali drukciji gabarit, odma je Leo skontao materiju. Medjutim, ako stavis bilo koji magnet o-r-t-o-g-o-n-a-l-n-o na osu vrata (ne mislim osa = zolja nego osa = axis, ne biva). I onda Je gosn Floyd Rose, Amer, smislio to sto je smislio. Posto je Eddie Van Halen reklamirao momenat iz mesta, Schaller se naso u cudu, kao vidi, Eddie mora da krivi ovaj standardni humbucker da bar neki sound dobije, pas mater, we gotta space it differently).

I to je toliko prosto i istorijski, da meni nije jasno zasto o tome trosimo vise od 11 sekundi. A ako trosimo vise od 11 sekundi, znaci, just trust me, I tell you like it is. Zasto? Pa zato sto sam ja car recimo. Sa veliko C.

E sad, veliki je problem da neko to prihvati, da sam ja Car i Bog, i onda moras da gluglas do besvesti, da bi posle jedno 6 meseci ipak shvatio da je to sto ti pricam istina. Sto nas onda vraca na cinjenicu da sam ja Car i Bog. :mrgreen:

Tenji

Post by Tenji » 03 Jan 2011, 14:14

Problem je u tome sto ti pricas o istoriji, i o tome ko je sta izmislio, i ko je sta prvi uradio, a to ovde izgleda nikoga ne zanima... Mene bre zanima koji magnet ide na koju gitaru, i cvarci i kavurma, ne Van Halen i Floyd Rose... Kapis? Hvala na informacijama u svakom slucaju, nece da se baci... ;) Ako imas jos sta da dodas, slobodno, a mozemo i da otvorimo novu temu o f-spaced magnetima... :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Jan 2011, 14:25

Pa, vracamo se na temu. Ako imas ikakav tremolo baziran na FR i nut ti je 43mm sirine gore (znaci dole ti je FR, jer ako je gore 43 mm/11/16 incha, dole ti je uvek Floyd Rose tremolo, ako nije treba da ubijes tog koji to je pravio gitaru, jel) znaci, to je to o cemu ti ja pricam. Kopji znam sve te ljude, i ima sve te gitare. Ili hoches da dzhuisakah sa ovim nepismeni likovima sa foruma, i oni ti kao prodaju muda za bubrege. U tome je bila poAnta sefe. :bambi: :ziveli: :mrgreen: :kokice: :bravo: :hide: :grummel_2:

Hmmm, tastarura me malo keca. Znaci, ili slusas mene, koji sam siva eminencija, ili brate slusas ove likove sa foruma. End of transmission.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Jan 2011, 14:33

Hmmm, tastarura me malo keca.
I maligani? :P

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Jan 2011, 14:39

I samo da rezimiram (Sinisa) posto ja nista ne pr(o)dajem ovde, imam neki drugi etitjud. Al, nema veze, svi vi vec sve znate, nema dzukela za sta da vas ujede, ali brate sve ste ves oprobali, sve znate. :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 03 Jan 2011, 15:23

@darsu:
Koji ti je covece? Da li sam ja bilo sta rekao protiv tebe da me napljujes toliko? (danas ili ikada?) Jesam li ti pretio familiji? Zaklao kuce? Posrao se u tanjir? Sta?

evo sta kazu i na sd sajtu
8. Strings extend beyond the pole spacing of a Gibson style pickup: Use an “F” (Fender) spaced humbucker available from several manufactures. Some folks like Eddie VanHalen slant the pickup to alien the strings better with the poles but there will be some loss of performance.
http://www.seymourduncan.com/support/fa ... -a/151175/

dimenzije za matori fender bridge

If You Have . . . Order

Fender made from 1954 - 1969
2 7/32 string spacing Vintage Repro Block enhanced
Note: You will received the enhanced version unless you custom order an exact replacement.
http://www.callahamguitars.com/blocks.htm

2 7/32" = oko 54 - 55 mm koliko i na floydu
dimenzije za gibson su 48mm

bilo ko ko je hteo da stavi gibson hum na fender, video bi da su "pole pieces" pomereni i da ne hvataju kako treba. Druga stvar je sto je to prvi primetio evh sa floydom...

Fender i Floyd imaju isti ili skoro isti razmak (veci od gibsona). Oba pocinju na f. Nigde nije precizno dokumentovano sta znaci fspaced.

Znas mnogo vise od vecine, naravno i od mene, ali i kad si u pravu, ne vidim zasto bi razgovarao ovakvim tonom... svaka tebi cast :ma bravo: :ma bravo:

Ako ne mozes nesto normalno da mi kazes, preskoci me molim te...

Tenji

Post by Tenji » 03 Jan 2011, 15:35

Ma ja sve mislim da se on zajebava malo sa nama... xD

Haralampije

Post by Haralampije » 03 Jan 2011, 16:20

mislim_stvarno wrote:Fender i Floyd imaju isti ili skoro isti razmak
Samo AVRI i vintage modeli,i pokoji signature koji je baziran na vintidzu,sve ostalo(bilo koji Made in.....) imaju uzi razmak,tj od 52mm.

Najlakse izmeriti kocice pd centra prvog do centra sestog,i mirna Backa,pa po tome gledati,u sustini za svaki odgovara bridge.

Zoll

Post by Zoll » 20 Jan 2011, 20:33

Uh... nisam bio neko vreme na temi, nisam imao pojma u šta se pretvorila... :O.o:
Elem, da se vratimo na ono zbog čega je i otvorena - kupio sam magnete konačno (dakle DiMarzio D-Sonic i Air Norton) i biće montirani za koji dan. Hvala još jednom svima koji su me posavetovali oko izbora, kad bude sve montirano, kačim slike, a potrudiću se i neki zvučni zapis da ostavim, pa da se rezultat može i čuti i videti. :)
:ziveli:

Tenji

Post by Tenji » 20 Jan 2011, 21:20

Cestitam na kupovini! :ziveli: E bas me zanima kakvi su ti utisci o d-sonicu, nisam imao prilike da cujem direktno misljenje od nekoga ko ga zapravo ima... :)

Zoll

Post by Zoll » 20 Jan 2011, 21:42

Hvala! :ziveli:
Hehe, pa za sad mi je samo lep jer šljašti ona šina! :lol: Ali kad ih namontiram, biće i pravih utisaka! ^^

Mrav

Post by Mrav » 20 Jan 2011, 23:00

Hmmm. Malo sam istražio, i došao do zaključka da se svađate oko non-issue.

Elem:
Floyd string-spacing is the same as Fender spacing, so we naturally called the new pickups F-spaced.
Kako kažu, kada su pravili magnete sa novim spacing-om, popularni su postajali Floyd Rose mostovi. Taj spacing je takođe odgovarao hambakerima za bridge poziciju strata, znači do tog momenta, nije bilo odgovarajućih hambakera ni za stratovu bridge poziciju ni za gitare opremljene Floyd Rose-om. Pošto su napravili hambaker koji će odgovarati i jednoj i drugoj primeni (potpuno isti spacing) nazvani su F-spacing, kao asocijacija na Floyd i na Fender, ali ono kako ja to najbolje logički mogu da postavim i da pokažem zašto ne treba da bude ove svađe...

F-spaced nije jednako Fender spaced
F-spaced nije jednako Floyd Rose spaced

F-spaced = asocijacija i na Floyd i na Fender.

Što dovodi do zaključka da tehnički nisu u pravu ni oni koji govore da je Fender spaced ni oni koji kažu da je Floyd spaced.

Dersu je čini se u pravu ipak, da je pojava i učestalost Floyd Rose-a dovela do potrebe da se naprave prvi F-spaced magneti (pa smo zakačili i Fender kad je tu...).

Inače dobro sam proučio stvar dok nisam ovo dodao, nisam se oslonio samo na gore citiranu rečenicu.

I naravno čestitke na kupovini, Air Norton znam kako radi, nema greške, a i za taj D-activator sam čuo samo reči hvale :ziveli:

Zoll

Post by Zoll » 20 Jan 2011, 23:08

Mrav wrote:I naravno čestitke na kupovini, Air Norton znam kako radi, nema greške, a i za taj D-activator sam čuo samo reči hvale :ziveli:
Hvala! :ziveli:
Samo nije reč o D-Activatoru, D Sonic je u pitanju. :)

umart

Post by umart » 20 Jan 2011, 23:32

odlican magnet.meni bio pata-pata sa evom,i to su dva najbolja bridz magneta za basswood koja u zivotu svirah,po mom ukusu.

Post Reply