kramer gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dweezil

Re: kramer gitare

Post by dweezil » 29 Jan 2011, 23:29

sto @Muzzy ozb ne volis tackice? meni se bash to na njoj svidja, uz zebraste humbuckere daje onaj ejtiez i klasican look, i fender kapica i onaj veliki a la Gibson toggle switch, bash sve na toj djitrici je odmereno i classy

NikolaNS

Post by NikolaNS » 01 Feb 2011, 00:39

Dersu Uzala wrote:
NikolaNS wrote:Konacno sam uzeo gitaru,dakle uzeo sam kramer srikera 211 i nadam se da ce me sluziti dugo dugo :D stavicu slike ovih dana..... :)
hvala na svim savetima!
Dobro doso u (extended) Kramer familiju.

Kramer djitre tojest Kramer kao firma su u stvari izazvali ovu modernu revoluciju gitara (pogotovu tzv 'superstratova') krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih godina. Do tada je bilo ili Fender ili Gibson (Rickenbacker, Mosrite, Epiphone onaj stari originalni, Squier stari originalni su svi pukli kao firme). Kramer je svojim relativno modernim konceptom (za shreddere, jebiga, takva su vremena bila, rokenrol u punome cvatu) pridobio mase ne samo profi djitrista vec i nas klinaca sirom sveta.

Vrlo mali broj Kramer gitara je pravljen komplet u Americi, neznatan broj takoreci. Sklapane su u Neptunu u NJ ali je sav posao odradjivao ESP u Japanu (nijedan jedini Kramer sa oznakom na backplate-u "Neptune, NJ" nije radjen u Americi, samo oni bez ikakve oznake su radjeni u Americi u pocetku...duga prica).

Elem, danas gosn Gary Kramer, osnivac tog Kramera, ima svoju novu firmu za koju ste cenim vec culi preko ovog foruma, pa ti u tom smislu zelim da jednog dana predjes u GKG tabor.

Nesto ovakvo za pocetak:

Image
Hvala na dobrodoslici i informacijama :D

NikolaNS

Post by NikolaNS » 01 Feb 2011, 00:40

Џими wrote:Ја сам велики заљубљеник у Крамер гитаре. Имам две. XL 6 и 620 (100 series). Једна од најбољих гитара које сам икад пробао у животу је амерички Kramer Baretta, неко га је већ помињао. Ружњикава гитара, још и онако офуцана била, али има звук који убија. Плус, ти амерички Крамери су тако прављени да трају, па можеш да се иживљаваш на њима, жице се неће раштимовати. То ако волиш жестину. Иначе, пре до '89. је само Крамер уграђивао Флојд Роуз на своје моделе. То доста говори, а и неки од најбољих гитариста на свету - Вах Хален, Самбора итд.

Иначе, има разних модела, неки су фантастични, неки су сасвим просечни. Нови Крамер (који је купио Гибсон) има гитаре знатно слабијег квалитета. То су гитаре са овим логом:

Image

Не могу да примиришу Крамерима из осамдесетих, нарочито не америчким моделима. На овом сајту има опширно о винтиџ Крамерима:
http://www.vintagekramer.com/

Узгред, многи гитаристи трипују да су сви Крамери амерички, јер им на плочици пише Neptune NJ, USA. То није тако.

А ово је моја 620-ица:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Odlican je :D

Dimo

Post by Dimo » 01 Feb 2011, 16:54

Interesuje me samo gde h kupujete ? Ali mislim na te iz '80-ih ?

Џими

Post by Џими » 14 Mar 2011, 13:18

Dimo wrote:Interesuje me samo gde h kupujete ? Ali mislim na te iz '80-ih ?
Не знам како је било раније, да ли су могле као нове да се купе у продавницама (капирам да јесу, пошто је велики број Крамер гитара увезен на Балкан ту негде '90. и '91, нека ме исправи неко ако грешим), мада сам ја виђао само половне. У сваком случају, свако мало па се неки добар Крамер појави у огласима.

Нпр. овог Крамера је човек продавао за 1500 евра, сад је ''по договору''. То је амерички Крамер (из осамдесетих, дакле није reissue) који ће за једно 30 година да вреди минимум 10 пута више пара, па ко је при парама, ја му препоручујем да купи. :)

Ace
MF veteran

Post by Ace » 26 Mar 2012, 15:09

Џими wrote:
Dimo wrote:Interesuje me samo gde h kupujete ? Ali mislim na te iz '80-ih ?
Не знам како је било раније, да ли су могле као нове да се купе у продавницама (капирам да јесу, пошто је велики број Крамер гитара увезен на Балкан ту негде '90. и '91, нека ме исправи неко ако грешим), мада сам ја виђао само половне. У сваком случају, свако мало па се неки добар Крамер појави у огласима.

Нпр. овог Крамера је човек продавао за 1500 евра, сад је ''по договору''. То је амерички Крамер (из осамдесетих, дакле није reissue) који ће за једно 30 година да вреди минимум 10 пута више пара, па ко је при парама, ја му препоручујем да купи. :)
Koliko sam cuo, te kramere je uvozio Mix Music iz R. Krstura 90-ih godina

Ne verujem da ce da vredi za 30 god, toliko jer te heavy metal gitare iz 80-ih na zalost niko vise ne kupuje...moze samo manje da vredi, posto svi jure vintage Gibone ili Fendere, imaju jak marketing i sve se krece u tom smeru .. i taj lik prodaje tog Kramera bar 5 godina :mrgreen:

Post Reply