NIkad nisam pio bolju (kvalitetniju ?) Koka Kolu od one koju je 'punilo' bese Slovenijavino u Zemunu pre 30-40 godina ili Pepsi koji je 'punio' Navip iz Krusevca. Iz boce. Iz konzerve, najjaca mi je bila 'talijanska. Milka cokolade se prave u nekih 8 fabrika svud po svetu. Preferiram strogo austrijske. Ne zbog alpskog mleka, jer ta cokolada i ne vidi mleko, sve je to mleko u prahu (a la digitalni efekti jel

Pljuge, dontivngetmistarted. Italijanski Marlboro 70-tih i ranih 80-tih mi je bio najjaci. Americki Pall-Mall sa filterom, ali samo za izvoz u Evropu. Winston International, pravljen negde u Evropi (Svica ili Svabija?). Nije samo sto se razlikuju recepti (zbog ukusa i eventualno zakona ciljnih potrosaca) vec i sastojci. Ne dovlaci se sve to iz zemlje porekla originalnog proizvoda. Ima i obrnutih slucajeva. Prosle-pretprosle godine, moja poznanica, amerka, svratila do Beograda u prolazu iz Azije nazad za US of A. Seta ona tako Terazijama, krenuo letnji pljusak, sta ce di ce, sa detetom od godinu dana, smugne ona u nas McDonalds. U L.A.-ju joj to ne bi nikad palo na pamet. A i vegetarijanka je. Usla i narucila pitu od jabuka i kapucino. U Americi je to ono, nesto najgrdje sto mozes da pojedes, sve je sintetika. Riba odlepila, kaze jedan od najjacih kapucina i pita sa jabukama koji je jela, pogovoto za fast food. Kad je videla samo kako je uredjen taj McDonalds usrala se i poslala fotke sa cela. Ovi njeni ortaci na FB, kao, ma daj, gde ima takav McDonalds u svetu, 5 star McDonalds? Pa ti jos sluze kapucino (ovde sluze samo obicnu kafu iz automata, bljak, i to odskora). Pa jos iz keramicke solje (na zapadu sve papir). Napravise famu oko toga.
Elem, globalizacija + pad morala kad su u pitanju poslovne (i ljudske) vrednosti i profit = sve ovo sto ljudi u tom clanku navode. Kupac danas mora da bude Sherlock Holmes da ustanovi sta to jede i pije, odakle to dolazi i ko to pravi. I kako, od cega.