Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magneti?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Trzalica

Re: Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magne

Post by Trzalica » 18 Nov 2011, 19:47

nebojsak wrote:Pošto su ti magneti hrvatskih kolega, može neki link?
Ovde se recimo spominje 30€, u nekoj dr. temi sam opet na ovom forumu pročitao da su 40e, pročitao sam i na hrvatskom istu cifru od oko 40€, ne mogu sve da nadjem a i mrzi me iskreno.
U ovoj temi se spominju ti magneti hrvata pod nadimkom lesli i hvali ih i Duda Bezuha recimo: viewtopic.php?f=45&t=11514

Iskreno, ovo je jurnjava za vetenjačama ...

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Nov 2011, 20:01

Okej, ti zapravo ne znaš ni koliko šta košta, ni kakvo je, samo si čuo da možda košta toliko a možda toliko, i da se mota kvalitetnijom žicom (od koga, od Gorana, SD, DM... i ko je to upoređivao?), magnete nisi ni video ni probao (ali znaš da se neki isplate a neki ne), a fazon ti je da prođeš što jeftinije. Onda ti predlažem da procunjaš po KP, ume da naleti set singlova sa Bulleta ili Afinitija, za 20 evra da pevaš.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 18 Nov 2011, 20:16

za jedno 500 eu se moze ponovo sastaviti taj bullet ili afiniti ako ne zuris previse sa kupovinom svih delova :mrgreen:

Haralampije

Post by Haralampije » 18 Nov 2011, 20:46

Trzalico,otvorio si temu,zatrazio misljenje,misljenje ti je dato.Za tebe su dimarcio i simor sinonim,za druge ljude su neki drugi,deal with it.Ako su ti vec sinonim onda trazis medju njima ono sto zelis.Dakle sve ostale varijante eliminisi.
E sada ako si vec pomenuo da ti je neck magnet po meri,za srednji ne znas,a da ti bridge nije po meri,onda se fokusiras samo na taj magnet,ne treba ti ceo set,samim tim ni texas special.
Dakle umesto da dalje ulazis u raspravu oko custom magneta koji ti ionako nisu cilj,gledaj ono na sta ciljas,a to sto se tice kakve su im cene ostavi onima koji ih zele.
Od Dimarzia pogledaj
http://www.dimarzio.com/pickups/strat?view=grid
area modeli i true velvet
A od SD-a imas dosta opcija,uglavnom po onome sto trazis nesto od SSL serije bi trebalo gledati ili ako zelis malo vise para da das Seymour Duncan Antiquity.Sve to imas na sajtu mitrosa,gde je za svaki uopsteno objasnjeno sta nudi.

I resen problem i nema rasprave.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Nov 2011, 21:24

Posao koji se pošto poto radi samo da se nekako radi, sa najnižim cenama, mora da propadne. Ako ne propadne finansijski, onda će da propadne zato što će da crkne od rudarskog života onaj ko je započeo posao. obrni okreni nije pametno da se stalno ide na najnižu cenu. Kao freelancer znam mnogo dobro koliko je to tačno. A pri tom, Goran ima registrovanu firmu, a to u Srbiji danas košta gore nego u vreme Turaka, i čim ideš na tu neku zakonom uređenu priču ne možeš imati popularne cene. Konačno, ne mogu čudu da se načudim zašto se stalno očekuje da ručni rad bude sa popularnom cenom. Ne, ručni rad je za iskusne likove koji su dugo u poslu i novac im ne prestavlja problem, a rešili su da imaju nešto rađeno po njihovim specifikacijama, nešto što je pitanje prestiža, i tako redom... Od kad postoji industrijska proizvodnja, ručno rađena roba je bila privilegija manjine, nikad nije bio namenjen za namirivanje potreba najširih masa. Svako prigovaranje po tom pitanju me ponajviše podseća na onu pošalicu "Imaš 2 krave..." ali onaj francuski model: "Imaš 2 krave i štrajkuješ zato što nemaš 3 krave". Mogu da shvatim da neko ko tek počinje ima popularne cene da bi uopšte bilo ko kupio njegov proizvod, ali za nekoga ko je duže u poslu i ima registrovanu firmu apsolutno je besmisleno da radi za sitne pare. Nema nikakvog opravdanja, i nema perspektive ako tako radi.

dweezil

Post by dweezil » 18 Nov 2011, 22:06

da def to sto si rekao svaka rec :bambi: problem je sto je Srbija ipak zemlja na niskom nivou industrijskog i tehnoloskog razvoja i sto da kazem mi smo jos uvek gladni i serijske tehnicke robe i opreme, i rucni rad i custom stvari se ipak vise cene u zemljama Zapada gde je doslo do zasicenja potrosaca fabrickim stvarima. Sa druge strane strahu od rucnog rada kod nas je doprineo i jedan broj da kazem pionira i majstora u tom nekom hand made fazonu (pricam za zadnjih 20 godina), koji nisu, iz ovog ili onog razloga uspeli da uzdignu kvalitet svoje robe na odredjen nivo da bi se neko zainteresovao za to sto oni rade i prave, hocu da kazem nisu zaokruzili celu pricu koju su zamislili.

Haralampije

Post by Haralampije » 18 Nov 2011, 22:20

Dzaba nastavljate,lik ima takvo misljenje i to se nece promeniti,sta god rekli.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 18 Nov 2011, 22:38

Treba se ljudima nacrtati ocigledno koliko iznose doprinosi za penziono,zdravstveno osiguranje,porez,pa imati posla tokom godine u kontinuitetu,amortizacija alata,i koliko im ostane na kraju kad sve saberu.Majstori graditelji su uglavnom pausalci, Koliko ce ih drzava rebnuti za porez,zavisi i od lokacija,cena isticanja firme itd.Sve u svemu velika glavobolja dok se ne stigne do finalnog cilja tj.sto realnije naplate ulozenog truda,jer od toga se zivi.Na zalost kod nas je divlji zapad i cinjenica je da najjeftiniji i najskuplji majstori imaju najvise posla,sa podrazumevanom sto boljom uslugom.Ocigledno da su nas Kinezi previse razmazili pa smo malo pobrkali loncice

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Nov 2011, 01:18

Ljudi drago mi ja poštujete i cenite tudji rad, naročito retka majstorska zanimanja poput izrade muz. instrumenata, drago mi je da imate toliko razumevanja za njihove socijalne i poreske dažbine, za njihove žene, patike koje trebaju kupiti deci, .... država nije baš naklonjena sitnim privatnim zanatlijama, ... ali ne vidim stavku u kojoj imate trunku razumevanja za sopstveni novac? I njega valjda nekako zaradjujete, ne pada sa neba? :shock:
Ako se sa tom stavkom takodje slažete, onda bi trebali razmisliti da i ti "SRPSKI guitar MAJSTORI" trebaju imati razumevanja za vas, vaš novac, baš kao i vi za njihov, a oni to N E M A J U. Jer da ga imaju, bili bi povoljniji i ne bi prodavali magnete kao da u zemlji svi imaju plate od 1500€ ,,, takodje, ne bi propali sigurno ako najobičniji magnet nisu prodali za 60 već za 40€. Zato ZAJEBITE tu demagogiju. :evil:

Sa druge strane, veoma cenjeni BLUES muzičar Duda Bezuha je koliko vidim neki počasni član ovog foruma ili šta već, i opet nije potrčao za goranovim magnetima već je uzeo leslijeve iz HR. Valjda i njega treba ispljuvati jer nije pomogao jadnom goranu da plati socijalno i LETOVANJE ženi na bahamima?
Počeli ste da iritirate svojim bednim off-topic komentarima ....
Last edited by Trzalica on 19 Nov 2011, 01:28, edited 1 time in total.

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Nov 2011, 01:27

ZAMOLIO BIH MODERATORA DA ZAKLJUČA OVU TEMU JER NEMA SVRHE DALJE SPAMOVATI JE OFF-TOPIC SADRŽAJIMA ... KORISTI NEMA OD DALJE RASPRAVE SIGURNO!

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 19 Nov 2011, 03:04

Trzalice što se trzaš toliko? Ajde javi koje si magnete kupio :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Nov 2011, 04:34

U pravi cas, stig'o je spas. Djed (TM).

Ja ne znam sve ove ljude licno. Zna ih moj ortak sve licno, gorepomenute. A ja svog ortaka licno, a on se bavi tim marifetlucima vezano za dizajn i proizvodnju gitara, jel.

Sta reci? Pa svega tu ima, pocevsi od dojajnih magneta iz Koreje koje sam svirao proteklih 3-4-5 ses' godina, 'bem li ga. Pa do egzotike. Im'o sam Fralin i Bartolini magnete pitaj Isusa kad. Onda se i namnozilo. Sviro sam i masu ovih drugih koji su izvikani. Ali sigurno ima ekipa za koje nisam jos ni cuo. Poenta je da danas vako moze da napravi sjajan magnet. Sjajan za mase ali i sjajan za profi muzicare (a oni, pretpostavka je, imaju sluhovito uvo).

Sve sto sam cuo o Goranu je super, i o njegovim proizvodima. Isto tako DiMarzio ili SD. Isto tako ova dva momka iz CRO. E, al ja znam i ljude koji dilju direktno sa velikim sefovima DiM i SD licno, i kad je u pitanju neki jaci instrument, oni ti traze da stavis custom shop varijantu magneta u djitru. SD ti namota licno, bar mom ortaku. Znaju se. Znaju se svi oni.

P.S. @Trzalica --> meni je jedan od onih majstora iz Hrvatske citirao cifru od 250 Dolara ili Eura, ne secam se, za dual set hambakera. Toliko isto bi me kostalo da mi SD licno namota magnete.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Nov 2011, 05:27

Trzalica wrote:ZAMOLIO BIH MODERATORA DA ZAKLJUČA OVU TEMU JER NEMA SVRHE DALJE SPAMOVATI JE OFF-TOPIC SADRŽAJIMA ... KORISTI NEMA OD DALJE RASPRAVE SIGURNO!
I btw, kad budes sveCka megazvezda, zvace tebe SD diretamente. Da ti smota magnete. Ne mislim to ne znam kako, nego zovu oni likove za koje saznaju da sviraju njihove magnete ali se ono proslave u reJonu. Tvoje rezonovanje je sasvim ok. Nema potrebe da ti sad pazaris bilo kakve custom magnete alo. Pisi muziku, proslavi se, i ovi ce ladno tebe zvati. Tako to ide, znas?

Ljubi te starac. :bambi:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Nov 2011, 07:19

Trzalica wrote:ali ne vidim stavku u kojoj imate trunku razumevanja za sopstveni novac?
Naravno da imam razumevaja za svoje troškove i muke zarađivanja. Zato ja uopšte ne uzimam u razmatranje ni jednu od pomenutih firmi, nego GFS. Komad 35 $. Pazi, ne evra, dolara! A pitaj Baba Slima kako to radi! Po onom snimku sa Tele samita ja bih rekao da radi odlično. Moj stav nema veze sa time šta ću ja da kupim, nego sa time kako stvari stoje na tržištu. Ti to ne vidiš, ne razumeš, inatiš se. Tvoja stvar. Imaš 2 krave i štrajkuješ što nemaš 3 krave. Sledeći korak je valjda da pišeš Gibsonu ili Gretschu da ih pitaš kakva im je to fora da prodaju gitare po toj ceni u Srbiji, kao da ovde svi imaju plate 2000 evra. To je ista stvar, samo ti to ne kapiraš. Kraj priče.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Nov 2011, 07:56

Glupo je vise i da postujem ista.

Image

Post Reply