Samo sam cekao da neko ostavi ovakav komentar.Kristijan wrote:Ne vredi ovako, moraš nešto i sam da odlučiš, odnosno nešto i sam da isprobaš i oslušneš. Veoma je teško da bilo ko odabere gitaru za tebe.

Danas cu otici do Mitrosa da pogledam uzivo ove dve Yamahe i makar da vidim kako leze u ruci, ako nista vise od toga.. Ibanez, na zalost, nemam gde videti niti cuti uzivo..
Na slican zakljucak sam i sam dosao citajuci review-u i komentare.. Zato sam je i ubacio u izbor. Mozda sam i ja od tih koji tek traze svoj zvuk. A i 180e nije mnogo para, pa i ako se prevarim moci cu da je prodam valjda za neke priblizne novce. Resale value je bitna stvar u ovakvoj situaciji, kada se kupuje nesto na slepo i nesigurno.Kristijan wrote:Pacifica je po meni instrument napravljen da podmiri svakojake potrebe nekoga ko traži tek svoj zvuk, i uopšte nije loša gitara, ali svakako nije za direktno poređenje sa AES420.

http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-p ... id=5906030, upravo na polovne sam i mislio, ne bih kupovao novu Pacificu.eg303 wrote:Tek da ti još malo otežam izbor, ako se rešiš za Pacifika varijantu, gledaj polovne (nemaš sekiracije oko kopija-klo(v)nova-falsifikata) a možeš da dobiješ gitaru u sjajnom stanju za 70% cene iste u radnji, eto, tek da se još malo dvoumiš-troumiš...-petoumiš.
Ovako na slikama, nekako mi se JTK2 najvise svidja. A i pre bih kupio mozda nju za cenu od 380e, posto uz gitaru dolazi i kofer.. O JTK4 ima malo cudnih informacija online, negde pise da su pick ups Super 58, negde da su to ACH3 i ACH4, za koje ne mogu da nadjem informacije, valjda su castom made za ovaj model..
Na kraju, pitanje je trebalo da glasi, sta bi vi uzeli od navedene 4gitare? Ipak ljudi sa ovog foruma znaju mnogo vise od mene, tako da bih se oslonio na vase misljenje.. I hvala svima na odgovorima.