400e sta raditi

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Haralampije

Re: 400e sta raditi

Post by Haralampije » 21 Dec 2011, 23:58

eg303 wrote: Зашто мислиш да је цена "изузетно повољна"? Мексички страт у Митросу је сада испод 40000 динара, нов, са гаранцијом (не знам да ли и торба иде са њим), која је онда вредност таквог половног мехиканца са (вероватно) похабаним праговима и (вероватно) видљивим знацима десетогодишњег коришћења? По мени је 300 евара у таквим околностима реална цена, сама (евентуална) замена прагова на таквој гитари све калкулације баца у воду...
Pa s obzirom da nikada u oglasima polovnog meksikanca nisam video da je ispod 300(a neki duhovitiji dignu i na 600),niti da je iko spustao nize,ovo je povoljno.Jbg za mene bi bilo realno da polovan gringo bude oko 200-250,ako je cena oko 400-450,ali ljudi ne zele da idu ispod toga(na zapadu bi bila normalna stvar da se meksikanci nadju za 200-250 dolara,ovde verovatno ne)
Druga stvar bi bila da je ovo veliko trziste i da su u oglasima umesto silnih replika,kineza,hondoa i kojekakvih kopija samo meksicki fenderi,a skvajeri valjali za 50-60 evra.
E sad ako svi ovi te razne replike kopije i slicna cuda nude i za po 300-400 i vise evra,zasto da jednog meksickog fendera bilo ko nudi za manje od 300 evra.To nek sredjuju medju sobom,to me ne zanima.Zato sam i predlozio radnju,imas brdo komada za probu,imas da isprobas i uporedis,izaberes najbolje za tebe,iskesiras i s osmehom na licu odes kuci da uzivas u svom novom instrumentu
To su trenutni novogodisnji popusti,nece vecno trajati,zato bi bilo dobro skoknuti sto pre,ko ima u planu da povoljno pazari instrument .Torbe ili koferi su sada standard uz instrument,tako da se dobijaju barem torbe.
E sad vezano za pragove,tesko na slikama moze da se vidi bilo sta,al tesko da mogu bas tako brzo da propadnu(to bi sad onda mogao da bude reper za svaku gitaru na oglasima,koju god neko cenu da okaci),sem ako covek nije bas hard core tezgaros,koji je svake veceri drnda satima.

eg303

Post by eg303 » 22 Dec 2011, 08:53

Haralampije wrote: E sad vezano za pragove,tesko na slikama moze da se vidi bilo sta,al tesko da mogu bas tako brzo da propadnu(to bi sad onda mogao da bude reper za svaku gitaru na oglasima,koju god neko cenu da okaci),sem ako covek nije bas hard core tezgaros,koji je svake veceri drnda satima.
Nedavno sam kupio tanburu staru 5 godina (čovek mi dao i račun uz nju), svirao je neki funk (strogo ritam), rokao je tu negde od 7-10 praga, da je svirao solo pragovi bi zbog izvijanja žica bili ravnomernije istrošeni celom svojom dužinom, ovako su postali brdoviti, bregovi su između žica, tako da im najverovatnije sleduje neka nivelacija ako ne i zamena, sve u svemu, pragovi mogu da se i za kraće vreme od 12-13 godina upropaste, lično se uverih, nažalost (kupio sam je zato što je bila izrazito povoljna cenom a i dopao mi se model). No, i bez te priče o pragovima: nova tambura sa futolom, vrstom vrata koju preferiraš, odgovara ti kako leži, zvuči i izgleda za 39580 dinara ili polovnjača za 300 evara, kome je dilema i treba da mu bude dilema.

Trzalica

Post by Trzalica » 22 Dec 2011, 11:28

>Ovi std. meksikanci za 400€ su isto što i Takamine akustične gitare za 250€ (koje zvuče kao Stag gitare od 70€). Što znači da se zvukom i kvalitetom neće baš ovajditi. Nisu daleko od nekog pristojnijeg Squier-a u šta i ja sam nisam mogao poverovati dok nisam uporedio. Pravi Fender-i a da su meksičke proizvodnje su modeli poput classic player, skupljih road worn serija ili signature modela ... sve nakon toga je USA delatnost. Zanemariti hardver i BAJKE o magnetima koji gitare pretvaraju u nešto sasvim drugo.
Samo je jedan Washburn D10 bio i ostao vredan za pošten i mali novac, tako nešto kod elektrike nema ...
znači, ili polovno šta PREPORUČUJEM, ili ostaju neki šekteri, hameri, arije, neki budget eespi/eltidi modeli, ne dao bog epifoni, jamahe pacifisti ili pak ibanezi koji se kasnije ne mogu prodati ni za 200€, ... jezivo

Haralampije

Post by Haralampije » 22 Dec 2011, 14:03

eg303 wrote: Nedavno sam kupio tanburu staru 5 godina (čovek mi dao i račun uz nju), svirao je neki funk (strogo ritam), rokao je tu negde od 7-10 praga, da je svirao solo pragovi bi zbog izvijanja žica bili ravnomernije istrošeni celom svojom dužinom, ovako su postali brdoviti, bregovi su između žica, tako da im najverovatnije sleduje neka nivelacija ako ne i zamena, sve u svemu, pragovi mogu da se i za kraće vreme od 12-13 godina upropaste, lično se uverih, nažalost (kupio sam je zato što je bila izrazito povoljna cenom a i dopao mi se model). No, i bez te priče o pragovima: nova tamburasa futolom, vrstom vrata koju preferiraš, odgovara ti kako leži, zvuči i izgleda za 39580 dinara ili polovnjača za 300 evara, kome je dilema i treba da mu bude dilema.
Onda je lik tezak manijak sto se tice sviranja. :lol:
Mada,ne znaci da ce svaka gitara u oglasu imati pragove u takvom stanju.Mozda si ipak trebao da preskocis,ako je bas doteralo do promene pragova,valjana zamena je do 100 evra,
Bas to. :1:
Trzalica wrote:>Ovi std. meksikanci za 400€ su isto što i Takamine akustične gitare za 250€ (koje zvuče kao Stag gitare od 70€). Što znači da se zvukom i kvalitetom neće baš ovajditi. Nisu daleko od nekog pristojnijeg Squier-a u šta i ja sam nisam mogao poverovati dok nisam uporedio. Pravi Fender-i a da su meksičke proizvodnje su modeli poput classic player, skupljih road worn serija ili signature modela ... sve nakon toga je USA delatnost. Zanemariti hardver i BAJKE o magnetima koji gitare pretvaraju u nešto sasvim drugo.
Isto se moze reci i za americki standard,koji nije daleko od meksickog."Pravi" je onaj u kategoriji AVRI,Hot rod,signature...

Trzalica

Post by Trzalica » 22 Dec 2011, 14:25

Haralampije wrote: Isto se moze reci i za americki standard,koji nije daleko od meksickog."Pravi" je onaj u kategoriji AVRI,Hot rod,signature...
Razlika izmedju USA std. Fender-a i MEX. std. je kao izmedju vesla sa 6 razapetih žica i prave el. gitare.
USA strat je "PRAVI" Fender, nudi baš onaj fenderovski stratoliki zvuk koji se decenijama voli.
Toliko potenciranje na vintage modelima je čisto prose***anje prodavaca i RAZMAŽENIH bogatih kupaca. Danas su bolje one tarabe koje su "onda" pljuvane kao vesla. Ma da ...
USA std. je dovoljan instrument za bilo kog sv. priznatog muzičara pa čak i mnogi meksički modeli. A to što će neko odmah da se javi i krene kenjažu o ručno motanim magnetima, čivijama na zaključavanje, deblu iz perioda dinosaurusa, tj. Custom Shopu to je samo egzotika, i nema svrhu na koncertu. Takve gitare imaju svrhu kod kolekcionara i rekoh - razmaženih kupaca!

16 - 61

Post by 16 - 61 » 22 Dec 2011, 14:50

Aj majke ti trzalice odgovri mi koju ti gitaru imas (pretpostavljam Usa fender)?
I naravno da razlika izmedju Usa i Mex nije kao izmedju vesla i prave gitare. Da razlike ima ali ne preterujmo.

Haralampije

Post by Haralampije » 22 Dec 2011, 14:53

Trzalica wrote:
Haralampije wrote: Isto se moze reci i za americki standard,koji nije daleko od meksickog."Pravi" je onaj u kategoriji AVRI,Hot rod,signature...
Razlika izmedju USA std. Fender-a i MEX. std. je kao izmedju vesla sa 6 razapetih žica i prave el. gitare.
!
Razlika usa standarda i meksickog standarda je danas skoro nikakva,oba su pocetni modeli,sa prosecnim magnetima.
Razmazeno nerazmazeno,nijedan priznati i poznati ne svira USA standarda.Toliko o proseravanju....

bancika

Post by bancika » 22 Dec 2011, 15:47

trzalice, ajde da vidimo tog amerikanca, posto je sve ostalo ili taraba ili nepotrebno proseravanje :banana4:
:worthless:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Dec 2011, 16:18

bancika wrote:trzalice, ajde da vidimo tog amerikanca, posto je sve ostalo ili taraba ili nepotrebno proseravanje :banana4:
:worthless:
Jako sam se suzdržavao da se ne uplićem u totalno suludu raspravu (kad sam poslednji put to uradio, koštalo me poprilično živaca, jer sam kreten pa dozvolim da me isprovociraju) u kojoj smo se načitali raznoraznih, hm...blago rečeno - diskutabilnih stavova, ali moram iz čiste znatiželje i ja da se pridružim ovom apelu.

Veliko +1 na bancikin post.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 22 Dec 2011, 16:27

Koji ste ČOPOR, opet se udruzujete i napadate iza ledja :metal: :ma bravo: :povrac:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Dec 2011, 16:37

Samo se vi zafrkavajte, Trzavica je u kancelariji, ali kad se pojavi ima da padne berba ušiju! Vi, vi... ljubitelji kopija!

djomla

Post by djomla » 22 Dec 2011, 16:46

ne zna se ko je gori ...

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Dec 2011, 16:46

Kill surf city wrote:i napadate iza LEĐ-a
плус јеан :povrac: :O.o: :arrow: :?: :obrve: :Teddy:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Dec 2011, 16:52

Kill surf city wrote:Koji ste ČOPOR, opet se udruzujete i napadate iza ledja :metal: :ma bravo: :povrac:
uspeh se ne prasta :mrgreen: :lol:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 22 Dec 2011, 19:00

Nostradamussen wrote:brate nadji posao, radi 2 meseca i eto ti jos 400e. prodaj te pedale sto imas za 200 i imas 1000e. onda idi u prodavnicu i kupi si gitaru ko covek.

pare je najlakse naci samo su ljudi smotani
Znaci postavis temu da imas 400 evra za kupovinu a dobijes savet da nadjes posao :metal: :metal: :metal:

Post Reply