nesharm wrote: Klinac ce do prve gitare od 700-1000 evra promeniti barem dva muzicka zanra koja slusa, pa ce tad znati sta mu treba.
Da ponovim

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
nesharm wrote: Klinac ce do prve gitare od 700-1000 evra promeniti barem dva muzicka zanra koja slusa, pa ce tad znati sta mu treba.
maybe it's just me, ali ovde mi se cini da je najveci problem pojacalo. Ni gibson da kupis ne bi ti pomogao sa ovim pojacalom. Bolje da te pare potrosis na novi amp...nodi wrote: Sve je to bilo super dok nisam, pre jedno 2 meseca, zazeleo da sviram, SRVa, Claptona i ostale rock-blues legende. Resim da kupim neku elektricnu. A kako je besparica, cale je pristao da mi kupi Cruzerovog Stratocastera koji kosta otprilike stotinak evra.i pojacalo, takodje Cruzerovo, 15-watt za 100tinak jura. I sada, kad sam se zasitio prilicnog loseg zvuka i samog kvaliteta ove gitare voleo bih da kupim nekog LPa koji ce lepo da izgleda (bas kao LP) i da ima sto je moguce bolji zvuk, s' obzirom na budzet.
D![]()
Skupe gitare su gitare od preko 1000e, ove do 500e ne spadaju u skupe, već u manje više prosečne.nodi wrote:Hvala ti na pozdravu.
Znas, nisu svi u mogucnosti da kupuju skupe gitare.
Извини, с које крушке си ти пао? Је ли могуће да не разумеш шта значи кад је некоме нешто скупо?Duke wrote:Skupe gitare su gitare od preko 1000e, ove do 500e ne spadaju u skupe, već u manje više prosečne.
Duke wrote:
Skupe gitare su gitare od preko 1000e, ove do 500e ne spadaju u skupe, već u manje više prosečne.![]()
Prijatelju, nemaš dobro pojačalo, razočaraćeš se veoma brzo veruj. Kada bih ja kupovao gitaru od 250e uzeo bih neku staru, polovnu made in Japan. Kvalitet izrade bukvalno svakog komadića na takvoj gitari je neuporedivo bolji od novih kineza. Ali opet ti je bacanje para jer će zvučati bedno na tvom pojačalu. Uzgred, kada je u pitanju Squier classic vibe 60s`, bio sam u mitrosu da ga isprobam. Možeš videti na netu da ga svi redom hvale, dobar zvuk, kvalitetna izrada itd.. Ja se primio i odem da vidim to "čudo od gitare za male pare". Već na prvi kontakt sa gitarom usledilo je veliko razočarenje, gitara u rukama deluje kao neka plastična igračka. Naravno made in China, pragovi kao da su od plastelina, stisneš žicu i mrdas je gore-dole a prag se ljušti ko blesav! Finiš nikakav, elektronika zuji (napominjem da sam je ubo u full lampaško pojačalo), čim upotrebiš tremolo ručicu momentalno se raštima, zvuk kao zavijanje gladnih vukova.. tanak, suv, sustain očajan.. Ako je amerima koji je toliko hvale zaista tako dobra, onda ti dodje da se zapitaš šta je onda ovo što se prodaje kod nas.![]()
Umart kaže da kinezi poslednjih godina nisu tako loši, možda Ibanez, njih nisam imao prilike da isprobavam.
Nema potrebe za teškim rečma prijatelju, opusti se.Kristijan wrote:Извини, с које крушке си ти пао? Је ли могуће да не разумеш шта значи кад је некоме нешто скупо?Duke wrote:Skupe gitare su gitare od preko 1000e, ove do 500e ne spadaju u skupe, već u manje više prosečne.
Да, најбоље је давати овакве савете средњошколцу... У ствари, можда ипак треба да му се каже да гледа да заврши право у року, да брзо положи правосудни, да се углави у јаку адвокатску фирму, и да стекне праксу тако што ће да ради 28 сати дневно, како би у року од 2 - 3 године добио понуду да постане један од сувласника. Е онда опуштено од прве масне плате да купи шта год хоће у распону од 800 до 1500 евра, па да свира. Тамо негде кад буде имао између 27 и 30 година. А дотле нека свира пају. Ах, како волим кад ванземаљци-генијалци деле савете...Duke wrote:nisam dovoljno bogat kupovati jeftine gitare.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest