LP do 250€?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nesharm

Re: LP do 250€?

Post by nesharm » 14 Jun 2012, 11:06

nesharm wrote: Klinac ce do prve gitare od 700-1000 evra promeniti barem dva muzicka zanra koja slusa, pa ce tad znati sta mu treba.

Da ponovim :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Jun 2012, 12:52

nodi wrote: Sve je to bilo super dok nisam, pre jedno 2 meseca, zazeleo da sviram, SRVa, Claptona i ostale rock-blues legende. Resim da kupim neku elektricnu. A kako je besparica, cale je pristao da mi kupi Cruzerovog Stratocastera koji kosta otprilike stotinak evra. :oops: i pojacalo, takodje Cruzerovo, 15-watt za 100tinak jura. I sada, kad sam se zasitio prilicnog loseg zvuka i samog kvaliteta ove gitare voleo bih da kupim nekog LPa koji ce lepo da izgleda (bas kao LP) i da ima sto je moguce bolji zvuk, s' obzirom na budzet.

D :cao:
maybe it's just me, ali ovde mi se cini da je najveci problem pojacalo. Ni gibson da kupis ne bi ti pomogao sa ovim pojacalom. Bolje da te pare potrosis na novi amp... :ziveli:

Duke

Post by Duke » 21 Jun 2012, 11:23

Gde ima kvalitetna nova gitara za 250e! A činjenicu da su svi ti balvani napravljeni u Kini neću ni da komentarišem.. Koju god novu kung fu gitaru uzmeš za te pare biće ti isto sranje. Čovek lepo kaže, na tom pojačalu šta god budeš zakačio zvučalo bi maltene isto, tako da ako kupiš novu gitaru za 250e nećeš imati gotovo nikakav napredak, samo ćeš baciti novac. Menjaj pojačalo i nikada ne kupuj jeftine kineske gitare. Pozdrav!

nodi

Post by nodi » 21 Jun 2012, 20:55

Hvala ti na pozdravu.
Znas, nisu svi u mogucnosti da kupuju skupe gitare.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 21 Jun 2012, 20:58

Pozz <3

umart

Post by umart » 21 Jun 2012, 20:58

to za kineze je stojalo do prije par godina,u zadnje vrijeme sam svirao gomilu brendova iz raznih klasa a pravljeno u prc-u,daleko od loseg.cak onaj ibanez grg321ex bi svirao prije nego masu skupljih ibaneza indonezana.

Duke

Post by Duke » 21 Jun 2012, 22:14

nodi wrote:Hvala ti na pozdravu.
Znas, nisu svi u mogucnosti da kupuju skupe gitare.
Skupe gitare su gitare od preko 1000e, ove do 500e ne spadaju u skupe, već u manje više prosečne. :)
Prijatelju, nemaš dobro pojačalo, razočaraćeš se veoma brzo veruj. Kada bih ja kupovao gitaru od 250e uzeo bih neku staru, polovnu made in Japan. Kvalitet izrade bukvalno svakog komadića na takvoj gitari je neuporedivo bolji od novih kineza. Ali opet ti je bacanje para jer će zvučati bedno na tvom pojačalu. Uzgred, kada je u pitanju Squier classic vibe 60s`, bio sam u mitrosu da ga isprobam. Možeš videti na netu da ga svi redom hvale, dobar zvuk, kvalitetna izrada itd.. Ja se primio i odem da vidim to "čudo od gitare za male pare". Već na prvi kontakt sa gitarom usledilo je veliko razočarenje, gitara u rukama deluje kao neka plastična igračka. Naravno made in China, pragovi kao da su od plastelina, stisneš žicu i mrdas je gore-dole a prag se ljušti ko blesav! Finiš nikakav, elektronika zuji (napominjem da sam je ubo u full lampaško pojačalo), čim upotrebiš tremolo ručicu momentalno se raštima, zvuk kao zavijanje gladnih vukova.. tanak, suv, sustain očajan.. Ako je amerima koji je toliko hvale zaista tako dobra, onda ti dodje da se zapitaš šta je onda ovo što se prodaje kod nas. ::ranting::

Umart kaže da kinezi poslednjih godina nisu tako loši, možda Ibanez, njih nisam imao prilike da isprobavam.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Jun 2012, 22:28

Duke wrote:Skupe gitare su gitare od preko 1000e, ove do 500e ne spadaju u skupe, već u manje više prosečne.
Извини, с које крушке си ти пао? Је ли могуће да не разумеш шта значи кад је некоме нешто скупо?

umart

Post by umart » 21 Jun 2012, 22:48

najnoviji b.c. richevi (jace serije),jace i srednje serije ltd-ova,tokai,ne svaki ibanez...naravno,nema tu nekog QC-a,pa je ono nase cuveno "probiravanje" nepohodno.namjerno potenciram onaj model ibaneza jer sam vise komada tog modela probao,i nijesam moao da vjerujem kakva je to gitara ali nova i kod nas za 200 i malo kusur evara,i svaki komad je bio sjajan.uhodavaju se kinezi,ne cudi ovo ali ni malo,guglajte kakvi su bili prvi ibanezi i kompanija.naravno,ne treba da se ocekuje da je to vanserijska gitara,sigurno je da ce biti po neka mana (npr tokai ima malo budjaviji hardver,magneti na gio ibanezima nisu za ista sem za sobno sviranje itd) ali za te pare moze da se nadje nova gitara koja ce sasvim korektno da odradi posao,a mozda i nesto vise (ja licno se ne bih stidio ni neku vecu svirku da odradim sa ful stock tokai-jem,ali da promijenim civije :mrgreen: ).ja nemam zilion godina,ali i ja kad sam pocinjao za te pare krstenog set neck LP-ja sam mogao samo da sanjam.

nesharm

Post by nesharm » 21 Jun 2012, 23:19

Duke wrote:
Skupe gitare su gitare od preko 1000e, ove do 500e ne spadaju u skupe, već u manje više prosečne. :)
Prijatelju, nemaš dobro pojačalo, razočaraćeš se veoma brzo veruj. Kada bih ja kupovao gitaru od 250e uzeo bih neku staru, polovnu made in Japan. Kvalitet izrade bukvalno svakog komadića na takvoj gitari je neuporedivo bolji od novih kineza. Ali opet ti je bacanje para jer će zvučati bedno na tvom pojačalu. Uzgred, kada je u pitanju Squier classic vibe 60s`, bio sam u mitrosu da ga isprobam. Možeš videti na netu da ga svi redom hvale, dobar zvuk, kvalitetna izrada itd.. Ja se primio i odem da vidim to "čudo od gitare za male pare". Već na prvi kontakt sa gitarom usledilo je veliko razočarenje, gitara u rukama deluje kao neka plastična igračka. Naravno made in China, pragovi kao da su od plastelina, stisneš žicu i mrdas je gore-dole a prag se ljušti ko blesav! Finiš nikakav, elektronika zuji (napominjem da sam je ubo u full lampaško pojačalo), čim upotrebiš tremolo ručicu momentalno se raštima, zvuk kao zavijanje gladnih vukova.. tanak, suv, sustain očajan.. Ako je amerima koji je toliko hvale zaista tako dobra, onda ti dodje da se zapitaš šta je onda ovo što se prodaje kod nas. ::ranting::

Umart kaže da kinezi poslednjih godina nisu tako loši, možda Ibanez, njih nisam imao prilike da isprobavam.

Meni ovo vise zvuci kao 'sit gladnom ne veruje'.

Duke

Post by Duke » 21 Jun 2012, 23:55

Kristijan wrote:
Duke wrote:Skupe gitare su gitare od preko 1000e, ove do 500e ne spadaju u skupe, već u manje više prosečne.
Извини, с које крушке си ти пао? Је ли могуће да не разумеш шта значи кад је некоме нешто скупо?
Nema potrebe za teškim rečma prijatelju, opusti se. :) Naravno da shvatam da čovek nema dovoljno para, nekome i rooster može biti skup ako nema dovoljno para da ga kupi, ali to ne znači da zaista spada u skupe instrumente. Na kraju krajeva svako ima neko svoje mišljenje, moje je to da nisam dovoljno bogat kupovati jeftine gitare.

nodi

Post by nodi » 22 Jun 2012, 00:46

Okej. Kapiram da ti imas svoju platu, ali moras da shvatis da imam 17 godina i da su moje finansijske mogucnosti, najblaze receno, skromne. Da bih kupio ''skupu'' gitaru, racunam, da moram da ne trosim dzeparac i parazitiram otprilike 2 godine. Nadam se da sam ti sad, bar, malo docarao situaciju.
Sto se mene tice, tema moze da se zakljuca.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 22 Jun 2012, 00:52

Mogu i kinezi da naprave Gibsona samo je njihova politika drugacija. Nije sustina da ne znaju. Jednostavno nije u interesu Fendera ili Gibsona da im kinezi zadiru u profit. Kinezi prave jeftino za sirotinju. To ce tako uvek biti dok budu proizvodili pod licencom zapadnih firmi. Jedino ako se pojavi neka nezavisna kineska firma da proizvodi gitare viseg kvaliteta. Ja jos nisam cuo ni za jednu.

A ti decko lepo uzmi neku od predlozenih gitara i przi. Bitno je da naucis da sviras a posle ces da kupis sta ti vec bude vise odgovaralo, jer sto neko rece taman da ima par hiljada evra da potrosis za par godina ces promeniti ukus i pozeleti mozda nesto skroz drugacije :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Jun 2012, 07:45

Duke wrote:nisam dovoljno bogat kupovati jeftine gitare.
Да, најбоље је давати овакве савете средњошколцу... У ствари, можда ипак треба да му се каже да гледа да заврши право у року, да брзо положи правосудни, да се углави у јаку адвокатску фирму, и да стекне праксу тако што ће да ради 28 сати дневно, како би у року од 2 - 3 године добио понуду да постане један од сувласника. Е онда опуштено од прве масне плате да купи шта год хоће у распону од 800 до 1500 евра, па да свира. Тамо негде кад буде имао између 27 и 30 година. А дотле нека свира пају. Ах, како волим кад ванземаљци-генијалци деле савете...

alumiroi

Post by alumiroi » 22 Jun 2012, 08:42

Ne mogu da se ne umesam.
Elem, svi ste u pravu. I da je pristojna gitara preko 500e i da srednjoskolac ne moze da je priusti.
Meni se cini da je problem u postavljanju jednacine. Tu mislim na "zasitio sam se loseg zvuka". To nikako ne ide sa "ja sam srednjoskolac, moj budzet je skroman".
Ako ti je skroman budzet ili spusti malo loptu ili budi inventivan, pa iz tog sto imas izvuci savrsenu tehniku sviranja ili umetnost budzenja elektronike ili sta vec...
Radi malo preko leta pa dodaj na tih 250 i onda ce ti izbor biti siri.
Sto se vise pomucis to ce ti plodovi biti sladji.

Post Reply