DiMarzio kombinacija?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

SlowHandMan

Re: DiMarzio kombinacija?

Post by SlowHandMan » 31 Jan 2013, 17:01

Dobro, ja sam hteo na kraju da normalizujemo razgovor ali pored svih tvojih tehnickih saveta (napisao sam da ne znam mnogo samim tim nisam znao na sta konkretno mislis u komentaru, da li je gitara u pesmi preglasna ili moja gitara) ovako kao covek si shupak koji se samo trudi da ispadne pametan.

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2013, 17:03

:)
ok :ziveli:

Varenika

Post by Varenika » 31 Jan 2013, 17:09

evo moracu i ja kao Kristijan da se ubacim iako me niko nista nije pitao:

Muzzy,jes da si ti profesionalac, al sacekaj malo prije nego sto nekome kazes da pojma nema sa sviranjem gitare. Jer, znas kako, ako Marshall i Fender mogu da zahvale Hendrixu sto su zaradili milione, onda bi Peca iz P&K audia na osnovu tvoje demonstracije njegovog pojacala, mogao tebi da zahvali samo za to sto nema ni za leba (fala bogu nije tako) :

Slowhand, samo sviraj, super napredujes :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2013, 17:26

Fatalni video, priznajem. Prilicno porazavajuci.

Mada, kad lepo cujem matricu i ne moram da se ubedjujem sa toncem da je pojaca (sve dok sviram) odna to ispadne ovako:

Enivej:
http://www.youtube.com/playlist?list=UU ... pPm0NTfTSw
https://soundcloud.com/drasko-popovic

Dobrodolsi :)

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 31 Jan 2013, 18:05

Ja se njemu zahvaljujem jer upravo ovakvi narcisoidni shupci (lepo je sam pokazao kakav je u poslednjem komentaru) kao sto je ovaj gospodin ``MUzzY lepo ponasanje`` mi daju volju i snagu da se usavrsavam kako na faksu, tako i u sviranju. On prvenstveno ima problem sa samim sobom jer da nije tako ne bi se tako ponasao, ko ne postuje sebe ne moze ni druge da postuje.
Varenika hvala! :D

nesharm

Post by nesharm » 31 Jan 2013, 19:12

Sta smo otkrili? Da se Muzzy izblamirao na nekoj prezentaciji, da Slow ima rastimovanu gitaru i nema izvezban sluh. Da Muzzy zna da svira, to znam, a Slow, pocni da pevas dok sviras, uzasno vezba sluh. Ovo je na zalost los snimak rastimovane gitare, nije bas da nesto moze da nam otkrije :(.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 31 Jan 2013, 19:46

Znaci definitivno treba ici kod majstora? E vidis, ne znam da pevam i onda sam izbegavao da sviram i pevam od starta. Bilo je 2-3 pesme na akustari sto nisu zahtevne za pevanje pa sam i svirao i pevao...kako da kazem nije mi bilo prirodno da osetim kad treba da pustim glas ili kad bi poceo da pevam u nekim delovima bi se pogubio na gitari pa sam morao da vezbam da bi mogao da otpevam dok sviram. Definitivno cu to poceti da praktikujem.

bancika

Post by bancika » 31 Jan 2013, 20:28

za pocetak nastimuj gitaru kao sto stimujes sa praznim zicama (pretpostavljam), pa onda proveri da su na 12tom pragu tacni tonovi. Ako nisu, imas problem.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 31 Jan 2013, 21:16

Bas sam malo listao na netu u vezi toga...imam problem. Nastimana gitara i kad pritisnem 12. prag stimer pokazuje ``na vise`` nego kad okinem praznu zicu. To je slucaj sa svim zicama, negde je malo manje, negde malo vece odstupanje. Citao sam bas ovde na forumu o setapovanju gitara i plasime malo da se sam petljam oko vrata da nesto ne bih zeznuo. A za kotiranje sam razumeo da treba da srafcigerom otpustam ili zatezem. Mislim da je najbolje da ipak odnesem kod majstora da mi to uradi kako treba. E sad od kako sam kupio magnet ovaj na bridgu(Super3) sam dosta spustio na dole da ne bi bilo razlike u outputu posto ima jaci output od PAFa u necku. Pritisnuo zicu na 17. pragu (ne znam da li sam se zeznuo, cini mi se da sam tako procitao da treba) mereci po sredini magneta za bridge magnet: ``E`` je na malo jace od 6 mm od magneta, ``e`` na 5 mm...neck: ``E`` na 4,5 mm, ``e`` malo jace od 3 mm. Da li je to dobro da bridge magnet toliko spustam dole, bio sam svestan da ce se mozda desiti da ce mi sa ovim Super3 trebati jaci neck magnet ali reko bolje prvo da probam sa ovim sto imam.

bancika

Post by bancika » 31 Jan 2013, 21:18

kotiranje mozes sam, samo mrdnes sedlo napred nazad (zatezanjem/otpustanjem srafcica koji vozi sedlo) dok ne nabodes intonaciju, nema rizika ni potrebe da nosis za to kod majstora.
A za magnet nema pravila...poslusaj samo taj magnet i vidi gde ti se najvise svidja. Osim outputa, menja se i sam zvuk kako ga cackas.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 31 Jan 2013, 21:35

Mislio sam da odnesem zbog vrata, ne umem da vidim da li vrat stoji kako treba ili ga treba zategnuti posto sam citao da prvo to treba da uradim pa onda stavim nove zice pa onda kotiranje? Mozda ovako gitara zvuci jer sam sad promenio debljinu zica, do sada sam koristio 10-ke a sada sam uzeo 11-ke jer su mi preporucivali da su bolje za agresivniju svirku...a evo upravo procitah da kad se menja debljina zica da treba opet kotirati gitaru i da majstori traze da im doneses nove zice kad treba da ti kotiraju gitaru. Jel moram da kupim bas nove zice? Ove sam uzeo pre 10 dana i primetio sam da im treba vise vremena da se rastegnu posto koliko god da sam ih ja teglio rukom(gledao sam ono da pritiskam razlicite pragove dok teglim zicu i da zicu dok vucem na gore vucem na razlicitim mestima) gitara bi se rastimavala posle 5-10min i evo pre 2-3 dana su se valjda rasteglile same tako da sad kad nastimam nema problema. To mi se nije desavalo sa 10-kama.

bancika

Post by bancika » 31 Jan 2013, 21:55

ma pogledaj sam...pritisnes levom rukom debelu E na prvom pragu i palcem desne ruke istu zicu na zadnjem pragu. Pogledaj koliko je zica iznad otprilike 8mog praga (ali bas praga, ne drveta). Moze da ti pomogne ako kaziprstom desne ruke (bez da sklanjas palac) pritisnes zicu na 8mom pragu jer tako vidis da li ima mesta izmedju nje i praga. Treba da bude negde do 0.5mm. Posto si stavio deblje zice mozda su povukle pa bude vise od toga...onda treba da se zategne vrat postepeno dok se ne ispravi.
Isto to uradi sa tankom E da se osiguras da je vrat prav u smislu da se nije uvrteo...mada je to boljka uglavnom fendera i kopija.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 31 Jan 2013, 22:26

Sad sam proverio, sto se toga tice sve je ok, ima malo razmaka izmedju zice i praga i za tanku i debelu E zicu, isti je razmak...tu je ok 0,5mm. Znaci ostaje da samo zavrcem i odvrcem sedla dok se ne poklopi E prazna i na 12. pragu? I da, znaci nastimam gitaru i onda odvrcen-zavrcem ili treba otpustiti zice dok to radim?

bancika

Post by bancika » 31 Jan 2013, 22:52

nastimujes na praznu zicu pa proveris 12ti...ako ne valja, pomeris sedlo pa nastimujes praznu opet posto je pomeranje sedla zajebe pa proveris 12ti...i tako dok se ne poklope prazna i 12ti :)

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 31 Jan 2013, 23:10

A kazi mi posto sviram u Standard C# (B F# B E G# C#) kad pravim svoje pesme ako nastimam gitaru na ovaj stim i onda kotiram jel to znaci da onda pri svakoj promeni stima moram opet da kotiram? Posto mi je jedan drug rekao nesto u tom fazonu da moram odluciti u kom stimu hocu da sviram posto kad setapujem na jedan stim da posle nema menjanja stima. I jel nije greska ako sad kotiram posto zice imaju 10 dana?

Post Reply