@Cortex
Pa to...mada znas da ne prepustam stvari slucaju, previse sam OCD da ne bi isterao neshto do kraja.
Inace drvo nije toliko tupo i nerezonantno... da sam to tako procenio, ne bih se cimao ni najmanje. Posto sam gitaru i izabrao na osnovu tog "na suvo" tripa...
kad smo kod kobilice, video sam ovo:

i tu je taj tune-o matic kako se vec zove bridge fabricki ga tako pravi Fender
...ja sam iz tog razloga pomislio da nema veze kakav je bridge, a na kraju krajeva i njega je lako promeniti.
Nisam kazem u fazonu da to mora da bude jaguar zvuk original, sasvim mi odgovara da bude fazon kao onaj jaguarillo, ili tako neshto, zato moram da skapiram koji su to magneti koji ce mi ustedeti lovu tj i ako ulozim 100e jos, ne gubim 250-300 koliko realno gubim ako cekam da neko kupi za kesh. Jos u Crbiji sve shto nije strat ili les pol je nepozeljno, tako da....mislim da je prodaja utopija. Videcemo, polako, nacicu neko resenje pa javljam shta sam uradio i svakako hvala svima na savetima i idejama (bacite jos koju, nece shkoditi, jer nisam nacitan oko strat magneta ni najmanje, a oni su ipak najrealniji da se nadju ovde i kupe/isprobaju)....