komil wrote:Ok Trooper, poštujem tvoje mišljenje i trud modovanja... Ali hajde pa razreši pitanje koje je ranije bilo postavljano: da li ima duplih naloga među korisnicima (koji trolluju). Mislim na proveru IP adresa...
Dakle, pitanje je bilo neko poređenje Gibson Studio, "skupog" Epiphone i SG-aPa ono, objektivno različite stvari, filosofsko pitanje..
Gibson Studio, obično jel, ima istu elektroniku kao Les Paul, u većini slučajeva je i drvo to, ali razlika opet ima 100-tine. Npr. telo je tanje, ima i weight relief (rupe), tako da je to jednostavno drugačija gitara od Les Paula. Kod Epiphona varijanti ima neprebrojivo, tipično su hardver i elektronika lošiji nego na Gibsonima, a drvo je drugačije (al nije bušeno). E sad, kod "skupih" Epiphona zna elektronika biti kvalitetna (ali ipak drugačija), a i hardver. Drvo je jednostavno drugačije, kako god okreneš. Estetski Epiphone dosta više podseća na Les Paul ali to je subjektivno, npr. imitacija bindinga nekome je ružna stvar, taj njihov lak je možda i lepši od Gibsona ali nekome izgleda jeftino itd. Les Paul Studio ima finiš koji mnogi preferiraju, i po izgledu i po svirljivosti (ali je opet drugačiji od Les Paula). Tako da, u svakom slučaju radi se o drugačijim gitarama u stotinama različitih detalja. To nije ni bitno, bitno je šta se kome svidi, probaš, gledaš itd. Meni se lično više sviđa Studio, u fabričkom stanju mi odgovara.
Razumem ja šta pričate za aldindubo-a, ali stvar je i u tome da on živi u svetu gde ni Gibson nije skup (on je skup za naše plate), pa onda vidim ovde za nijansu više zavisti od normalnog
Sad se mislim sledece....Da li je bolje imati default LP-a ili tog sa body relief telom? Sta je tu bolje tj sta bolje utice na kvalitet zvuka? (ne zanima me npr sto je jedna gitara teza pa ce biti tesko svirati je 3-4 sata....jak sam ja, samo da je zvuk kvalitetan, svirao bih i gitaru od olova