Hm, mi smo na nasoj maturskoj ekskurziji mogli da prosvercujemo pola tone kokaina, niko nista ne gleda opusti se. Jedino ne znam koliko i dal ces uopste imati vremena da juris po radnjama sa muzickom opremom posto se ekskurzije obicno u minut isplanirajuGuitar_thrill wrote:A jel moze ovako: kad idem na matursku ekskurziju u EU, da tada kupim gitaru i da je donesem kad se budem vracao???Da placam nesto dodatno,jer ne mogu oni da znaju da li je gitara nova ili ne....
kupovina preko neta
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: kupovina preko neta
- Guitar_thrill
- MF veteran
mislim da cu imati, sad je bio moj drug, bili su 4 dana valjda, i koliko sam skontao pola ekskurzije mu je bilo setnja po centru praga sa drustvom,a pola obilazak znamenitosti i taj "kulturni" deo....cccira wrote:Hm, mi smo na nasoj maturskoj ekskurziji mogli da prosvercujemo pola tone kokaina, niko nista ne gleda opusti se. Jedino ne znam koliko i dal ces uopste imati vremena da juris po radnjama sa muzickom opremom posto se ekskurzije obicno u minut isplanirajuGuitar_thrill wrote:A jel moze ovako: kad idem na matursku ekskurziju u EU, da tada kupim gitaru i da je donesem kad se budem vracao???Da placam nesto dodatno,jer ne mogu oni da znaju da li je gitara nova ili ne....
Ja nisam imao tu srecu da mi takva bude ekskurzija, ali veruj cak i u tim uslovima ti nece biti jednostavno. Npr. u Pragu skoro niko ne govori engleski... ajd ti nekome objasni govorom tela da hoces da kupis fender gitaruGuitar_thrill wrote:mislim da cu imati, sad je bio moj drug, bili su 4 dana valjda, i koliko sam skontao pola ekskurzije mu je bilo setnja po centru praga sa drustvom,a pola obilazak znamenitosti i taj "kulturni" deo....cccira wrote:Hm, mi smo na nasoj maturskoj ekskurziji mogli da prosvercujemo pola tone kokaina, niko nista ne gleda opusti se. Jedino ne znam koliko i dal ces uopste imati vremena da juris po radnjama sa muzickom opremom posto se ekskurzije obicno u minut isplanirajuGuitar_thrill wrote:A jel moze ovako: kad idem na matursku ekskurziju u EU, da tada kupim gitaru i da je donesem kad se budem vracao???Da placam nesto dodatno,jer ne mogu oni da znaju da li je gitara nova ili ne....

Preporucujem ti pre svega da pre nego sto podjes pogledas po internetu gde mozes da nadjes prodavnice muzickih instrumenata i da zapises adrese pa ces mozda na taj nacin uspeti da nadjes
Pa zar nemamo na forumu jednog lika koji studira u Pragu?
Vidi jel moze on da ti pomogne nekako

"Eeeevooo rrrrresheeenjaaa!" - Radovan the ThirdCritical wrote:Pa zar nemamo na forumu jednog lika koji studira u Pragu?
Sumnjam da će bilo šta reći za gitaru... ja sam dosta puta prelazio granice, što iz Srbije u EU, iz EU u EU, iz EU u CH i obrnuto, iz Srbije u HR i Makedoniju... i nikad nisu ništa pregledali... stim što sam uvek išao autobusom, a išao sam u grupi i pojedinačno, tako da no worries, samo je stavi negde da je ne vide. 

- Guitar_thrill
- MF veteran
Pa gde da je stavim u Autoubusu, a da je ne vide, u kosu? 

-
Evo posto sam tek sada video post i da vam konkretno odgovorim.Pa zar nemamo na forumu jednog lika koji studira u Pragu?
1.Prvo velika vecina ceha zna engleski (neki dobro, neki slabo al znaju ga), medjutim problem je u tome sto ce vam Ceh zaista retko pomoci tj. upustiti se u komunikaciju sa strancem...
Mentalitet im je prosto takav (citaj ne vole mnogo strance, iako u Pragu npr zive od njih) i tu se ne da nista raditi.
Ovo pricam samo u vezi Praga,posto je u Brnu SKROZ druga slika!
Tamo se svi ljudi smeju na ulici i velika vecina ce se potruditi da vam pomogne ako je u mogucnosti.Tamo zivi i dosta slovaka (koji su malo predusetljiviji od ceha) i ljudi sa Balkana pa je to verovatno razlog.
2.Ja mogu da vam i pomognem i pomoci cu svakome kako god mogu.Za pocetak mogu da vam dam adrese gde mozete pogledati cene gitara.
Evo adresa 2 NAJVECE RADNJE:http://www.muziker.cz/default.aspx?cont ... vyr;100229 i http://kytary.cz/elektricke-kytary/?SE300:0:0:1:0.
Ovu se dve najvece prodavnice u Pragu kolko ja znam tj sve ostale su manje u vecini slucajeva skuplje...
Psotoji jos jedan lik na 80 km od Praga za koga kazu da drzi dosta veliki program opreme ali posto nije u Pragu nikada nisam isao ,tako da ne znam kako to kod njega izgleda....
Inace gitare ispod (pored) kojih pise "skladem" se terenutno nalaze u radnji tj skladistu i u vecini ako su "skladem" mozete ih probati tj kupiti odmah.
Na ostale modele se obicno ceka.U svakom slucaju kod Fendera je tu dobra situacija posto je to popularna i prodavana gitara pa ih obicno imaju bar 2-3 komada od svake serije.
Kurs je 1evro=25 (24.9) ceskih kruna s tim sto kurs ima tendeciju pada i ne treba se cuditi ako vam daju i 24,5.
E sad je VRLO bitna stvar.Menjanje para.Ovde mozete veoma lose proci ukoliko ne znate gde da promenite,koliki je kurs i nakraju ako ne pitate u menjacnici koliko ce vam oni dati para za npr 100 evra.Znaci pare se u Pragu vecinom menjaju kod Arapa (posto oni daju najbolji kurs)!
NAGLASAVAM da je vazno pitati u menjacnici (99% ljudi govori engleski-moraju zbog tolikih turista) koliko para ce vam dati za vase evre,ono sto pise na tabli ispred menjacnice da je kurs mozete okaciti slobodno macku o rep!!!
Eto to bi bilo to za sve ostalo sto vas zanima slobodno pitajte a ja cu se truditi da vam odgovorim i pomognem kako mogu.
Napomena:Vece su sanse da se ja popnem na Himalaje nego da tebi ocarine tu gitaru u autobusu.Samo je stavi lepo u futrolu,sedi negde u zadnji deo autobusa
i gitaru u onu pregradu iznad glave eventualno mozes da je zamaskiras nekom jaknom (ako ti boja futrole bas bode oci-ako je crna nema nikakvih problema).
Samo opusteno cutis i pravis se lood i videces da ce sve proci u najboljem redu.
Pozdrav iz Praga od Nemanje
- Guitar_thrill
- MF veteran
E pa Nemanja hvala na informacijama, ja do Praga idem u najboljem slucaju tek za godinu dana,a ako ne budem imao srece onda za dve taman da skupim nekih 1200eura......ovaj nas razredni voli da vodi decu u Prag pa ce tako verovatno i sada biti....u svakom slucaju,puno hvala na informacijama....
- Guitar_thrill
- MF veteran
Sad gledam ovaj ceski sajt i nesto m nije jasno, kako to da je classic series jeftiniji od Highway One series i npr. Jimmie Vaughan Stratocaster da je nesto malo skuplji od mexikanca???? Ili su na tom sajtu i polovne i nove gitare?
-
Ne znam na koji od ova dva mislis (verovatno na kytary.cz) al kolko ja znam sve su nove gitare.Sad gledam ovaj ceski sajt i nesto m nije jasno, kako to da je classic series jeftiniji od Highway One series i npr. Jimmie Vaughan Stratocaster da je nesto malo skuplji od mexikanca???? Ili su na tom sajtu i polovne i nove gitare?
A sto se toga tice normalno bi bilo da Highway One (pravi se u Americi kolko ja znam) bude skuplji od classic serije koja se pravi u Mexicu.
A za ovaj drugi slucaj FENDER - Jimmie Vaughan Tex-Mex Stratocaster ne znam sta da ti kazem...
- Guitar_thrill
- MF veteran
e ovo nisam znaoDivljaMasina wrote:Ne znam na koji od ova dva mislis (verovatno na kytary.cz) al kolko ja znam sve su nove gitare.Sad gledam ovaj ceski sajt i nesto m nije jasno, kako to da je classic series jeftiniji od Highway One series i npr. Jimmie Vaughan Stratocaster da je nesto malo skuplji od mexikanca???? Ili su na tom sajtu i polovne i nove gitare?
A sto se toga tice normalno bi bilo da Highway One (pravi se u Americi kolko ja znam) bude skuplji od classic serije koja se pravi u Mexicu.
A za ovaj drugi slucaj FENDER - Jimmie Vaughan Tex-Mex Stratocaster ne znam sta da ti kazem...

- Shivering_shadE
kupovinu preko neta u srbiji mozes josh neko vreme da zaboravis... evo ja nisam svog ESP koupio preko neta.. ali su me opet odraali za PDV... ne carinu(koja je za gitaru na aerodromu 1 posto)... znaci pdv za gitaru i dhl... racun mi je bio 1400 dolara... plus 18 posto na sve to... i gomila nekih taksi... dao sam dodatnih 350 jura samo za gluposti ovde kad je stigla gitara...
a sve to te ceka i sa kupovinom preko neta... jer to mora da prodje nase carine... nekako...
a sve to te ceka i sa kupovinom preko neta... jer to mora da prodje nase carine... nekako...
- Shivering_shadE
hehe.. istina... mi smo mogli crnca iz italije ovde da sprosvercujemo... pa da nam bude rob:)cccira wrote:Hm, mi smo na nasoj maturskoj ekskurziji mogli da prosvercujemo pola tone kokaina, niko nista ne gleda opusti se. Jedino ne znam koliko i dal ces uopste imati vremena da juris po radnjama sa muzickom opremom posto se ekskurzije obicno u minut isplanirajuGuitar_thrill wrote:A jel moze ovako: kad idem na matursku ekskurziju u EU, da tada kupim gitaru i da je donesem kad se budem vracao???Da placam nesto dodatno,jer ne mogu oni da znaju da li je gitara nova ili ne....

jedino onda ta varijanta radi... sa exkurzijom... posto murija na granama retko zaviruje u prtljag dole...
-
Mislim da se kupiti dobar instrument u Eu svakako ispalti pogotovu zbog mogucnosti da se isproba i cene (naravno ako kupujes licno ili neko kupuje za tebe tj. ne preko interneta).Jos ako se kupuje skuplji instrument to na kraju zna da ispadne i jeftinije (ili bar isto kao kod nas) -plus malo vidis i sveta