Malo i ja da se hvalim :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Chord-Master
MF veteran

Re: Malo i ja da se hvalim :)

Post by Chord-Master » 26 Dec 2008, 00:00

Guitar_thrill wrote:nameracio sam se na classic player 50s, zato sto ne prave classic player 70s :lol:

Da, a vidis, zato ne postoji American Vintage '50s i '60s, a ima '70s. Valjda su zbog toga sto vec postoje i Classic i Vintage '70s modeli (koji izgledaju gotovo identicno) smatrali da bi bilo previse da postoji i takav Classic Player model.
Guitar_thrill wrote:a cuo sam da se tu mnogo kvalitetnije od obicnog classica...

Ne sumnjam, ipak je to Custom Shop, ali to oko cene me i dalje zbunjuje, mislio sam da su poprilicno skuplji od one cene koju si naveo u onoj drugoj temi.

Inace gledao sam malo taj Classic Player '50s po netu i moram reci da mi se svidja gitarica, a i jako je lepa, naravno pretpostavljam da bi uzeo sunburst:

Image

Nego pise da takodje ima pozutele poklopce za magnete, ali ja po ovim slikama nesto i nisam primetio, verovatno je, kao i kod mene, to jedva primetno. Slobodno zakljucujem da si i ti voljan eksperimentisati s' kafom :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Dec 2008, 00:05

ja neznam kako se vi cimate na te vintage hot rodove classice... meni to sve zvuci kao neka krshina pravo da vam recem... brate uzmes standard i places koliko je dobar ili neki deluxe... a do tad... ganjaj meksiko ;)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 Dec 2008, 00:11

Chord-Master wrote:
Ne sumnjam, ipak je to Custom Shop, ali to oko cene me i dalje zbunjuje, mislio sam da su poprilicno skuplji od one cene koju si naveo u onoj drugoj temi.
poznajem jednog lika iz Zrenjanina koji je upravo kupio classic player 50s,ali u poslednjih pola godine kao da je u zemlju propao,nigde ga nema,a znam da mi je bio rekao cenu, mislim da mi je on reko da je bila 700evra,ako se dobro secam...
Chord-Master wrote:
Inace gledao sam malo taj Classic Player '50s po netu i moram reci da mi se svidja gitarica, a i jako je lepa, naravno pretpostavljam da bi uzeo sunburst:
pa da sunburst,ako bih uzimao tu gitaru, i mozda bih joj stavio crni pickguard, mada to nije toliko bitno, medjutim svidja mi se sunburst na tim classic playerima,cini mi se da se drvo lepse vidi (sare drveta) nego na ostalim MiM modelima
Chord-Master wrote: Nego pise da takodje ima pozutele poklopce za magnete, ali ja po ovim slikama nesto i nisam primetio, verovatno je, kao i kod mene, to jedva primetno. Slobodno zakljucujem da si i ti voljan eksperimentisati s' kafom :D
dobro zakljucujes :lol: medjutim ja sam mislio da je samo na 50s player stratu ta aged plastika, evo uporedi (mada je tu i mint green pickguard) Image Image

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 26 Dec 2008, 00:14

@Duane
Matori, Classic serija jeste Mexico, a sto se Classic Player-a tice, verujem da gresis ako mislis da je krsina. :)

A Hot Rod nismo ni pominjali koliko se ja secam, generalno misljenje jeste da je Hot Rod malo precenjen. :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Dec 2008, 00:19

ma meni to sve isto covece... sad da li ima brucu na kojoj pise classic ili na kojoj pise standard od meksika nes dobit neku veliku razliku ;)
a sta ja znam, kad budem uzimao american strata(pa makar umro moracu ga uzeti nekad, pa bar i sa 70 godina, al nadam se ranije ako bog da) uzecu neku standardchinu tesku ili neku sjebanu seriju matoru ili cak deluxea, ali nikako te klasike, hot rodove vintidzhe i slicno... sve mi je to, kako kaze narod "sviranje kurcu"... zato sto nova gitara nikad nemoze da bude kao stara aka vintage... a moze samo da bude nazadnija(iako fender nije bas napredovao od sezdesetih) sto se tice konstrukcije... zato sto bi rekli "keep it simple"... bar sto se mene tice... standard i rokaj... kad su mogli silni hendrixi i galageri i tockovi pre mene, pa valjda cu i ja, seljak golja, moci ;)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 Dec 2008, 00:21

Chord-Master wrote:@Duane
Matori, Classic serija jeste Mexico, a sto se Classic Player-a tice, verujem da gresis ako mislis da je krsina. :)

A Hot Rod nismo ni pominjali koliko se ja secam, generalno misljenje jeste da je Hot Rod malo precenjen. :)
bas htedoh reci da ga ni rec nisam razumeo :lol: mada ne verujem da jedan Duane ne zna da classic nije iz Meksika, mozda je samo bio u poetskom zanosu posle onoga hot rod :D
edit: sad procitah Dvejnov post :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Dec 2008, 00:24

ma ja bi vas oboicu tukao ;)

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 26 Dec 2008, 00:25

Guitar_thrill wrote:poznajem jednog lika iz Zrenjanina koji je upravo kupio classic player 50s,ali u poslednjih pola godine kao da je u zemlju propao,nigde ga nema,a znam da mi je bio rekao cenu, mislim da mi je on reko da je bila 700evra,ako se dobro secam...
A to je vec realnija cena, cini mi se da si u onoj temi rekao da je oko 600e, a znam da sam ja obican Classic platio oko 570e.
Guitar_thrill wrote:pa da sunburst,ako bih uzimao tu gitaru, i mozda bih joj stavio crni pickguard, mada to nije toliko bitno, medjutim svidja mi se sunburst na tim classic playerima,cini mi se da se drvo lepse vidi (sare drveta) nego na ostalim MiM modelima

Ne znam zasto ja sam ranije mislio da je 2-tone sunburst dosta ruzniji od 3-tone sunbursta. Povlacim misao :)
Guitar_thrill wrote:dobro zakljucujes :lol: medjutim ja sam mislio da je samo na 50s player stratu ta aged plastika, evo uporedi (mada je tu i mint green pickguard)

Da, na ovoj dole slici uopste ne izgleda aged, dok se gore jasno vidi.

@Duane
Pa dobro, al' nisu ti ovo neke relic gitare ili tako nesto, pa da tako rasudjujes. Naprimer na ovoj mojoj je drvo od jasena, ne znam koliko tacno, ali nema puno Stratocaster-a sa tim drvetom, ono sto hocu reci je da nisu Classic, Classic Player i Vintage samo za one koji se primaju na te starije gitare, vec imaju sasvim realne specifikacije i pristojan kvalitet.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 26 Dec 2008, 00:26

Duane wrote:ma ja bi vas oboicu tukao ;)
Ne pokusavaj u isto vreme, neces se najbolje provesti :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Dec 2008, 00:28

ma kontam te ja skroz... odlicna je to gitara... ali mislim da to najvise zavisi od dobrog komada u tim serijama... evo ovo malo iskustva sa fenderom me je tako navelo da razmisljam i sta's... verujem da bi to cudo oduvalo mog strata za tri talasne duzine.. al nekako mi je fender standard - fender standard... nas bas ono kao.. keep it simple... ja sam u tom Old Skull tripu sto bi reko doolio... i takav sam sta's... jedno je sto mi alkohol pojeo sive celije, a drugo sto sam glup ;)
Chord-Master wrote:
Duane wrote:ma ja bi vas oboicu tukao ;)
Ne pokusavaj u isto vreme, neces se najbolje provesti :D
aa... os da vidimo? kad krenem da vas pucam iz kasikare!

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 26 Dec 2008, 00:32

Duane wrote:aa... os da vidimo? kad krenem da vas pucam iz kasikare!

Onda cu poneti i svoju gitaru pa da mi od nje napravis relic :P

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 Dec 2008, 00:34

e ne znam sto volim ove teme o stratovima, tako sam srecan kad ih citam,i uvek gledam da li je neko nesto novo napisao :lol:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 Dec 2008, 00:35

sto se tice ovog ugovaranja fajta, nemoj se zezati Dvejn, cale mi lovac,imam tesku artiljeriju,a taman ponesem i ovu Ariu pa kad te zveknem mahagonijem,neces ustajati (a plus mi se i sjebe gitara,pa imam izgovor, da kupim novu :mrgreen: ) :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Dec 2008, 00:36

Chord-Master wrote:
Duane wrote:aa... os da vidimo? kad krenem da vas pucam iz kasikare!

Onda cu poneti i svoju gitaru pa da mi od nje napravis relic :P
moze da se sredi sve... mada... pazi... nisam ja neki ekspert... bolje odnesi to kod nikoletine bursaca da ti on to sredi ;)
Guitar_thrill wrote:sto se tice ovog ugovaranja fajta, nemoj se zezati Dvejn, cale mi lovac,imam tesku artiljeriju,a taman ponesem i ovu Ariu pa kad te zveknem mahagonijem,neces ustajati (a plus mi se i sjebe gitara,pa imam izgovor, da kupim novu :mrgreen: ) :D
ha... a meni drugar lovac... i njegov cale.. to je 2 na 1 i jos ja sa djale sa kasikarom i evo recimo ta chord+masta' uleti 3 na 2... nemore te vi juzni vojvodjani protiv nas sa severa... eto glej sta se desilo u americkom gradjanskom ratu!

hasta siempre! robovlasnici jedni... zato vi svirate stratove te... CIVIL RIGHTS!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Dec 2008, 00:40

Hmmm na pamet mi padaju jos i Sirogojno, Bosko Buha, ... Prsan, Dimnicar.... Prle i Tihi....

i Rex
uh nee!!! on je izmisljena licnost...

Post Reply