Nemanja u zemlji Telekastera AKA Nova Gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Nemanja u zemlji Telekastera AKA Nova Gitara

Post by nemanjavelimirovic » 06 May 2009, 01:02

Hvala ti! MUzzY, ja sam zadovoljan, ali svakim danom me josh trese nervoza kako ce raditi na splitovanim magnetima, ovako mi je do yaya, a ako mi i na splitovanim pickupovima bude do yaya, onda... super... :D

Inace oshtar je zvuk jer sam tako namestio na ampu, otvorio sam ga skroz i visokim i srednjim jer ja volim da probija kroz mix, shto mi je navika od ko zna koliko stotina svirki i ko zna koliko stotina, cak ako nije i preko 1000 proba...(Prvi bend je vezbao 6-7 meseci svaki dan i vikendom i svirali smo mnogo puta i petkom i subotom vezano vikende...mislim da smo imalo oko 250ak proba i bar 120ak svirki (od kojih oko 70-80 u rodnom gradu :grummel_2: ) samo sa tim bendom za 3ipo godine rada) a to se zavrsilo pre 7 godina....Od tada sam svirao sa 8-9 bendova, a sad imam 4 aktivna i 2 pasivna :XD: :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 May 2009, 18:52

Evo ga i KLIN iz Guitar Rig. Prvo ide Bridege Hum, Pa split, Pa neck Hum pa split...shto se i cuje....:-)
Uskoro i sa ampa....
http://www.box.net/shared/zp8s8lgz1k
:ziveli:

istiqrac

Post by istiqrac » 12 May 2009, 19:22

Ovo sto cujem je bas do jaja!!! :ziveli:

Blingo

Post by Blingo » 12 May 2009, 23:58

Do jaja! :bravo:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 May 2009, 00:31

Eto! Hvala! Videcu sutra posle posla da snimim live sa ampa, sad sam bio na probi i radi veoma dobro, stim da naravno kada su singlovi da je tishe, ali njihov karakter je itekako bolji u nekim pesmama koje jednostavno imaju taj fander zvuk..Mahagoni ne dozvoljava previshe twanga kao ni rosewwod vrat, ali zaista nemam zamerke nikakve....zasad.... :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 13 May 2009, 01:18

Koleza, na svim snimcima zvuci kako valja - sto se tice videa i bright gitare, nema brige - vidi se da si dosta svirao "za publiku", sta bi tek kolege forumasi da cuju moj setup - ja bas param usi, narocito s FFactory :XD:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 May 2009, 01:27

Hvala Koleza, ma pazi, ja ionako volim midlove i treblove, da se malko izraze, mada znam to da uradim preko bassa odvrnutog do kraja recimo(na nekim pojacalima, posebno nekim lampashima, na solid state nikad maltane) i onda izdvajam sa treble, presence i mid frekvencije koje mi odgovaraju....Ono shto se kazeh, posle prve pesme znash tacno kako.... :mrgreen: :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Jun 2009, 13:55

I evo kao shto sam obecao ranije i kako ste trazili, FMT Telecaster Fender direkt u Pojacalo, bez efekata,, clean. Audio Tehnica mikrofon na 3 metra udaljen (opet me mrzelo da se nameshtam neshto, nego eto na brzaka snimljeno).... Prvo ide sa splitovanim magnetima i onda sa humbackerima, sve pozicije.... Nadam se da Vam se svidja zvuk... :ziveli:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tqkPjlSOldc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/tqkPjlSOldc&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Jun 2009, 17:29

Radiohead. :) :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Jun 2009, 00:51

Al' przi kad je u hum modu :)

Lepo, stvarno lepo!

P.S
Isti si Lukater :D

Tufli

Post by Tufli » 04 Jun 2009, 03:02

Super je ton. Kvalitetan + humbucker "punjetina" ,al' opet onaj predivni fenderov sound. Lepo brunda, to mi se dopada. :) Dobra je to trampa ispala. Ajd' :ziveli:

Blingo

Post by Blingo » 04 Jun 2009, 09:59

Sve mi se više svidja ovaj tvoj fenderčić... :D

ness

Post by ness » 04 Jun 2009, 15:34

Uvek mi se svidjao oblik telekastera,ali zvuk nikako. Medjutim, kod ovog crvenog "telca" sa humbackerima, i zvuk i izgled cista desetka!!! :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 Jun 2009, 02:18

Thanx svima na lepim recima! :ziveli: Gitara je sasvim ok, nije ona ni jeftina nova, sad sam skoro provalio. Drzi cenu i dalje solidno vecu nego Mexico instrumenti, o kojima imam najbolje moguce mishljenje btw (imam i jedan mexico tele)....Pa ako nekom naleti FMT Tele, nek pazari, i ja sam iako sam bio skeptik sasvim zadovoljan sada sa gitarom...

istiqrac

Post by istiqrac » 05 Jun 2009, 05:12

Vrebam, vrebam polako treba mi jedna gitarica od mahagonija sa fixnim mostom i hambakerima... Otom potom :homer: :homer:

Post Reply