Vaš najbolje utrošen novac na gitare i opremu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Vaš najbolje utrošen novac na gitare i opremu
bad monkey...30 jura..
- Rocket Roll
Sličniji je boru - zimzelen je i ima takvu koru. Nije loš izbor za Fender gitare jer su prve serije Broadcastera i bile od bora.Sava wrote:Agatis je valjda neka vrsta kestena ako se ne varam...
Moj utisak je da su fenderolike gitare pravljene od agatisa često "nervozne", "brze" i da forsiraju srednje frekvencije. No to baš i nisu mane, pre je drugačija "aroma" u pitanju. Ton definitivno nije loš.
Agatis ima ogromno stablo i ekonomski je isplativ za seču - jova i jasen ne rastu tako visoko i daske dobijene od njih su relativno male.

Ontopić:
Moja đitra. Teško da bih ikad ponovo uspeo da nađem nešto onakvo za 2 i po glave. Pošto nemam preprodajne/fetiš/tezgaroške aspiracije, u nju se ulaže do kraja, a možda se u nekoj budućnosti bude kupovalo nešto drugo/novo, ali ovo ostaje u svakom slučaju kao masterpiece.
Moja đitra. Teško da bih ikad ponovo uspeo da nađem nešto onakvo za 2 i po glave. Pošto nemam preprodajne/fetiš/tezgaroške aspiracije, u nju se ulaže do kraja, a možda se u nekoj budućnosti bude kupovalo nešto drugo/novo, ali ovo ostaje u svakom slučaju kao masterpiece.
Najpametnija i najkvalitetnija stvar koju sam do sada nabavio je definitivno AURA pedala za akustaru. Totalna sonicna transformacija. Kvalitet i upotrebljivost ce joj samo rasti kako budem nabavljao bolje gitare.
Ja ti verujem u potpunosti, jedino što nikada nisam čuo za tu markunebojsak wrote:Moja đitra.

Ovde zaboravih da ovo sitno prokomentarišem. Veza između Acoustica i Mese je vrlo čvrsta samo mi sada malo radi skleroza pa se ne sećam da li beše da je konstruktor Acoustica skicirao Mesu ili obratno.velby wrote:Inace radjen je po semi Mesa Boogie MKII.
Da, Pirk se zove.Sava wrote: Acoustic je svetska firma i njihova pojačala su svirali mnogi poznati muzičari. Inače Pirk (tako se zove Čeh) je sjajan tip koji pokušava da sakupi sve informacije o ovim proizvodima do kojih je moguće doći. Nakon mene i on je nabavio jedan komad ovog modela. Čak mi je platio i šemu putem Pay Palla jer ja to nisam mogao, kasnije sam mu nekako vratio te pare. Moj primerak sam ja direktno uvezao iz Švajcarske, a drugi primerak je postojao negde u Leskovcu ili okolini pa verujem da je to taj primerak koji sada treba da stigne do mene.

Ontopic: Bad Monkey za 2000 rsd. i jos gomila nekih "sitnica"....
Pirkovu mail adresu sam ti poslao. Ima dosta objavljenih šema na netu, a kolika je tačnost ne znam. Ja sam kupio fabričku i u njoj postoji objašnjenje i za jednu inovaciju preporučenu od strane proizvođača koja kod mene nije morala da se sprovodi. Ako ti treba neka posebna šema reci možda imam i ja.velby wrote: Da, Pirk se zove.Gledao sam Acoustic šeme i sve se plaćaju( mada sam naleteo na 2-3 za free download,ali ne znam koilko su tačne), ti si verovatno uzeo za svoj Acoustic.Elem jel imaš Pirkov mail da mi pošalješ na PP,kako bi ga cimnuo za neke informacije o Acoustic-u koje me zanimaju?
Ontopic: Bad Monkey za 2000 rsd. i jos gomila nekih "sitnica"....
Hvala za mail/kontakt!
Mene zanima model 160, mada ne bi ja pravio tu glavu, vec ako ima negde u blizini da se nadje rado bi je pazario.Inače sam skinuo neku šemu za tu glavu,ali ponovo slabije stojim sa elektronikom... 

Ako imaš onu šemu za 160 koja je rukom crtana trebalo bi da je dobra jer je objavljena na starom Acousticovom forumu.velby wrote:Hvala za mail/kontakt!Mene zanima model 160, mada ne bi ja pravio tu glavu, vec ako ima negde u blizini da se nadje rado bi je pazario.Inače sam skinuo neku šemu za tu glavu,ali ponovo slabije stojim sa elektronikom...
Da to je ta sema.Sava wrote: Ako imaš onu šemu za 160 koja je rukom crtana trebalo bi da je dobra jer je objavljena na starom Acousticovom forumu.

Juce pazario BOSS DS-2 za 15e
oglas je inace sa ovog foruma, hvala Dejanu 
Malo zeza prekidac, ali nista strasno, mada cu ga verovatno zameniti u nekom trunutku...
Sa obzirom da sviram u kuci, ne smeta mi uopste
Zadovolljan sam 100%

Malo zeza prekidac, ali nista strasno, mada cu ga verovatno zameniti u nekom trunutku...
Sa obzirom da sviram u kuci, ne smeta mi uopste

Zadovolljan sam 100%

- tHe bLuEsMaN
Skoro sam uzo Fender Blues Junior-a
.Prezadovoljan.Clean savrsen.Vrlo je bucan.Savrseno je lego uz mog Squier Standard Stratocaster-a.Kad budem kupio neku malo bolju gitaru...pa mojoj sreci nece biti kraja!!!Ne bih ga menjao ni za 10 puta skuplje pojacalo
.Sledeca meta mi je Fender Telecaster American Deluxe,evo slike http://bavasmusic.com.au/store/images/i ... ME_Del.jpg.

- Guitar_thrill
- MF veteran
koliko si platio pojacalo?tHe bLuEsMaN wrote:Skoro sam uzo Fender Blues Junior-a.Prezadovoljan.Clean savrsen.Vrlo je bucan.Savrseno je lego uz mog Squier Standard Stratocaster-a.Kad budem kupio neku malo bolju gitaru...pa mojoj sreci nece biti kraja!!!Ne bih ga menjao ni za 10 puta skuplje pojacalo
.Sledeca meta mi je Fender Telecaster American Deluxe,evo slike http://bavasmusic.com.au/store/images/i ... ME_Del.jpg.
- tHe bLuEsMaN
58500 u Mitrosu
Da ovo je dobra tema ,pa ću malo i ja nešto da dodam.vox patfinder 15r extra pojaćalo tog ranga , cene i to je nešto što još uvek nisam otuđio niti planiram .souncraft compact 4 miksetica idealna za kućnu snimku i veoma sam zadovoljan njome i naravno za kraj Tu-15 Boss ,šta reći više