Vaš najbolje utrošen novac na gitare i opremu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

bokicasa

Re: Vaš najbolje utrošen novac na gitare i opremu

Post by bokicasa » 10 Aug 2009, 19:30

bad monkey...30 jura..

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Aug 2009, 21:58

Sava wrote:Agatis je valjda neka vrsta kestena ako se ne varam...
Sličniji je boru - zimzelen je i ima takvu koru. Nije loš izbor za Fender gitare jer su prve serije Broadcastera i bile od bora.

Moj utisak je da su fenderolike gitare pravljene od agatisa često "nervozne", "brze" i da forsiraju srednje frekvencije. No to baš i nisu mane, pre je drugačija "aroma" u pitanju. Ton definitivno nije loš.

Agatis ima ogromno stablo i ekonomski je isplativ za seču - jova i jasen ne rastu tako visoko i daske dobijene od njih su relativno male.

Image

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Aug 2009, 22:19

Ontopić:

Moja đitra. Teško da bih ikad ponovo uspeo da nađem nešto onakvo za 2 i po glave. Pošto nemam preprodajne/fetiš/tezgaroške aspiracije, u nju se ulaže do kraja, a možda se u nekoj budućnosti bude kupovalo nešto drugo/novo, ali ovo ostaje u svakom slučaju kao masterpiece.

MUzzY

Post by MUzzY » 11 Aug 2009, 00:32

Najpametnija i najkvalitetnija stvar koju sam do sada nabavio je definitivno AURA pedala za akustaru. Totalna sonicna transformacija. Kvalitet i upotrebljivost ce joj samo rasti kako budem nabavljao bolje gitare.

Sava

Post by Sava » 11 Aug 2009, 09:14

nebojsak wrote:Moja đitra.
Ja ti verujem u potpunosti, jedino što nikada nisam čuo za tu marku :mrgreen: !
velby wrote:Inace radjen je po semi Mesa Boogie MKII.
Ovde zaboravih da ovo sitno prokomentarišem. Veza između Acoustica i Mese je vrlo čvrsta samo mi sada malo radi skleroza pa se ne sećam da li beše da je konstruktor Acoustica skicirao Mesu ili obratno.

velby

Post by velby » 11 Aug 2009, 10:07

Sava wrote: Acoustic je svetska firma i njihova pojačala su svirali mnogi poznati muzičari. Inače Pirk (tako se zove Čeh) je sjajan tip koji pokušava da sakupi sve informacije o ovim proizvodima do kojih je moguće doći. Nakon mene i on je nabavio jedan komad ovog modela. Čak mi je platio i šemu putem Pay Palla jer ja to nisam mogao, kasnije sam mu nekako vratio te pare. Moj primerak sam ja direktno uvezao iz Švajcarske, a drugi primerak je postojao negde u Leskovcu ili okolini pa verujem da je to taj primerak koji sada treba da stigne do mene.
Da, Pirk se zove. :D Gledao sam Acoustic šeme i sve se plaćaju( mada sam naleteo na 2-3 za free download,ali ne znam koilko su tačne), ti si verovatno uzeo za svoj Acoustic.Elem jel imaš Pirkov mail da mi pošalješ na PP,kako bi ga cimnuo za neke informacije o Acoustic-u koje me zanimaju? :)

Ontopic: Bad Monkey za 2000 rsd. i jos gomila nekih "sitnica"....

Sava

Post by Sava » 11 Aug 2009, 10:53

velby wrote: Da, Pirk se zove. :D Gledao sam Acoustic šeme i sve se plaćaju( mada sam naleteo na 2-3 za free download,ali ne znam koilko su tačne), ti si verovatno uzeo za svoj Acoustic.Elem jel imaš Pirkov mail da mi pošalješ na PP,kako bi ga cimnuo za neke informacije o Acoustic-u koje me zanimaju? :)

Ontopic: Bad Monkey za 2000 rsd. i jos gomila nekih "sitnica"....
Pirkovu mail adresu sam ti poslao. Ima dosta objavljenih šema na netu, a kolika je tačnost ne znam. Ja sam kupio fabričku i u njoj postoji objašnjenje i za jednu inovaciju preporučenu od strane proizvođača koja kod mene nije morala da se sprovodi. Ako ti treba neka posebna šema reci možda imam i ja.

velby

Post by velby » 11 Aug 2009, 11:48

Hvala za mail/kontakt! :ziveli: Mene zanima model 160, mada ne bi ja pravio tu glavu, vec ako ima negde u blizini da se nadje rado bi je pazario.Inače sam skinuo neku šemu za tu glavu,ali ponovo slabije stojim sa elektronikom... :)

Sava

Post by Sava » 11 Aug 2009, 16:23

velby wrote:Hvala za mail/kontakt! :ziveli: Mene zanima model 160, mada ne bi ja pravio tu glavu, vec ako ima negde u blizini da se nadje rado bi je pazario.Inače sam skinuo neku šemu za tu glavu,ali ponovo slabije stojim sa elektronikom... :)
Ako imaš onu šemu za 160 koja je rukom crtana trebalo bi da je dobra jer je objavljena na starom Acousticovom forumu.

velby

Post by velby » 14 Aug 2009, 01:38

Sava wrote: Ako imaš onu šemu za 160 koja je rukom crtana trebalo bi da je dobra jer je objavljena na starom Acousticovom forumu.
Da to je ta sema. :ziveli: Mada sam odustao od ideje da pravim pojacalo, jer veoma uskoro bi trebalo da mi stigne "glava" za narednih 30 godina. :D

Stanko

Post by Stanko » 17 Aug 2009, 14:29

Juce pazario BOSS DS-2 za 15e :) oglas je inace sa ovog foruma, hvala Dejanu :)
Malo zeza prekidac, ali nista strasno, mada cu ga verovatno zameniti u nekom trunutku...
Sa obzirom da sviram u kuci, ne smeta mi uopste :)
Zadovolljan sam 100% :D

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 24 Aug 2009, 23:38

Skoro sam uzo Fender Blues Junior-a :) .Prezadovoljan.Clean savrsen.Vrlo je bucan.Savrseno je lego uz mog Squier Standard Stratocaster-a.Kad budem kupio neku malo bolju gitaru...pa mojoj sreci nece biti kraja!!!Ne bih ga menjao ni za 10 puta skuplje pojacalo :lol: .Sledeca meta mi je Fender Telecaster American Deluxe,evo slike http://bavasmusic.com.au/store/images/i ... ME_Del.jpg.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 24 Aug 2009, 23:53

tHe bLuEsMaN wrote:Skoro sam uzo Fender Blues Junior-a :) .Prezadovoljan.Clean savrsen.Vrlo je bucan.Savrseno je lego uz mog Squier Standard Stratocaster-a.Kad budem kupio neku malo bolju gitaru...pa mojoj sreci nece biti kraja!!!Ne bih ga menjao ni za 10 puta skuplje pojacalo :lol: .Sledeca meta mi je Fender Telecaster American Deluxe,evo slike http://bavasmusic.com.au/store/images/i ... ME_Del.jpg.
koliko si platio pojacalo?

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 25 Aug 2009, 00:40

58500 u Mitrosu

kocamaya

Post by kocamaya » 04 Sep 2009, 16:54

Da ovo je dobra tema ,pa ću malo i ja nešto da dodam.vox patfinder 15r extra pojaćalo tog ranga , cene i to je nešto što još uvek nisam otuđio niti planiram .souncraft compact 4 miksetica idealna za kućnu snimku i veoma sam zadovoljan njome i naravno za kraj Tu-15 Boss ,šta reći više :D

Post Reply