POTREBNA POMOC!!!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: POTREBNA POMOC!!!
A sta mislite o ovim gitarama? Sutra cu da pitam za cene. http://www.mitros-music.com/products/24 ... r%C2%AE/3/ ; http://www.mitros-music.com/products/24 ... t_Strat/2/ ; http://www.mitros-music.com/products/24 ... 2%84%A2/2/ ; http://www.mitros-music.com/products/24 ... 2%AE_(S/1/. Svi su slicni pacifiki (osim ovog jagmastera) pa me zato interesuje.
Jos jedno pitanje: Da li postoji vise ''modela'' Yamaha Pacifica 112 jer sam video razne oznake (112X, 112MX, 112M, 112JM, 112XJ)
U cemu je razlika (ako je uopste ima) i sta znace ove oznake?

Odes na sajt yamahe i pogledas. 
Sto se onog iznad pitanja tice, mislim da je pacifica generalno bolja od jeftinijih serija squiera (ima nekako mnogo kvalitetniji osecaj/zvuk) ali se i medju squierima mogu naci odlicni primerci.
Jedina velika razlika po meni je sto je squier blizi fenderu po osecaju sviranja. A i po izgledu... Yamaha ima veci radijus i tanji vrat, humbucker, drugaciji oblik...
Nisam pratio temu od pocetka pa ne znam da li ti je to bitno ali rekoh da pomenem.

Sto se onog iznad pitanja tice, mislim da je pacifica generalno bolja od jeftinijih serija squiera (ima nekako mnogo kvalitetniji osecaj/zvuk) ali se i medju squierima mogu naci odlicni primerci.
Jedina velika razlika po meni je sto je squier blizi fenderu po osecaju sviranja. A i po izgledu... Yamaha ima veci radijus i tanji vrat, humbucker, drugaciji oblik...
Nisam pratio temu od pocetka pa ne znam da li ti je to bitno ali rekoh da pomenem.
Bio na sajtu,ali i dalje nemam odgovor... Koliko sam ja shvatio,tu su u pitanju razliciti pick up-ovi (npr. na sajtu pise da Pacifica 112V ima noviji pick up u odnosu na Pacifica 112) i razliciti fingerboard-ovi (kod nekih gitara je rosewood,kod nekih maple). Opet kazem ne znam sta predstavljaju ostali znaci jer na sajtu nisam nasaoOdes na sajt yamahe i pogledas.

M u naslovu je oznaka za mejpl vrat, toga se secam. Ostalo sam zaboravio.
Na te oznake ne obracaj paznju, to se odnosi na boju gitare. .
Zvao sam danas i raspitao se; U mitrosu pacifica stize za oko 2 nedelje (nije rekao koja 112M, 112V...(ako je u pitanju samo boja kao sto shule kaze onda stvarno nije bitno,mada sam na sajtu procitao da se negde razlikuju pick up-ovi,pa zato ide razlicita oznaka)), a VOX AC4TV je 21850 RSD,dok je u Sky-u 21400 RSD (nebitna razlika). U LYRA STYLE u BG-u su mi rekli da se model Pacifica 112V vise ne proizvodi,ali imaju druge modele 112X,112XJ i jos neke i kostaju 200-215e,dok ista gitara, iste radnje u Nisu kosta 270eNemaju na sajtu ali imaju u radnji 300%. + nema samo u Mitrosu, imaju i u SkyMusic-u pa mozes i njih da zoves. Sada je kod njih i neko snizenje pa moze da se desi da bude jeftinije od mitrosa!

Izgleda da nije oznaka za boju jer na sajtu pored modela Pacifica 112 JMX, stoji YNS(Yellow Natural Satin). http://europe.yamaha.com/en/products/link/437391 Uzeo sam ovaj model cisto za primer.Na te oznake ne obracaj paznju, to se odnosi na boju gitare. .
Kao sto sam vec rekao, gde je oznaka M, tu je maple fretboard. Za ostale oznake ne znam, guglaj. Sve u svemu, ima neke razlike, ali je najbolje da probas u radnji koja ti od svih najvise odgovara, ovako "napamet" ne mozes nista.
...a i neces naci bas svaki pacifikin model kod nas, ne moras sve o svakom od njih da znas. Idi prvo vidi sta imaju po radnjama i sta ti se svidja.
Idi ti lepo u prdavnicu, i trazi Pacificu. Sta te briga bre za te neke oznake. .
Bas tako.shule wrote:Idi ti lepo u prdavnicu, i trazi Pacificu. Sta te briga bre za te neke oznake. .
Ja već 2 godine imam Pacificu 112J OVS i meni je super za ono što meni treba. Već sam negde hvalio tu gitaru na forumu, čak sam i slike stavljao ali ne mogu da se setim gde, ako pronađem staviću i ovde. Inače mnoga slova stvarno imaju veze sa bojom gitare i materijalom od koga je urađen fingerboard, ovo OVS kod mene ti je Old Violin Sunburst. Kada sam ja kupovao u Lyri u Nišu bila je 250 evra i tad se tek pojavila ova J serija.
P.S. Evo slike sa neta kako izgleda moja gitara...

P.S. Evo slike sa neta kako izgleda moja gitara...

- Drumkiller
ista ko peavey raptor....
sto ne bi probao peaveya,mislim da je i on ok za pocetak...ima drug evo vec cetvrta godina,kaze da je za pocetak ok ,ako ne i za duzu svirku...mogli bi ostali forumasi da kazu nesto o njoj...

Cuo sam se sa burazerom koji radi u Austriji,tacnije u Becu pa sam mu rekao da pogleda tamo za Pacifiku 112V. Javice mi za koji dan. Cena joj je oko 250e,gledao sam na netu (thomann cyberstore),a i bicu zadovoljan sa estetske strane.