Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 ICON

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
zile20584

Re: Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 ICON

Post by zile20584 » 17 Jan 2010, 14:35

Highway One wrote:
zile20584 wrote:U Mitros je stigao novi kontigent Classic Vibe Strat-ova!Samo su sad' malo skuplji ---> oko 35000,00. :XD:
:lol: Dodas 9000 i kupis mim fendera
http://www.mitros-music.com/products/44 ... _White/15/
Ali ne mora da znači da su MIM Fenderi bolji....Ono,što jes'-jes' na headstock-u piše Fender,a ne Squier, :D ali treba probati i uporediti...Nisam baš siguran da bi se taj MIM Strat mnogo bolje pokazao od Classic Vibe Strata...
:arrow: Samo da napomenem da ne govorimo o Deluxe serijama MIM Stratocaster-a,već o ovim jeftinijim varijantama! 8)
Last edited by zile20584 on 17 Jan 2010, 14:52, edited 1 time in total.

zile20584

Re: Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 ICON

Post by zile20584 » 17 Jan 2010, 14:44

sinisake wrote:Mali offtopic.

Meksiko, ipak, radije, kao sto vec rekose.
Realan review, za promenu, btw. :wink:
OK,da oftopikujemo još malko....Taj Squier CV '50 Tele,i nije baš nešto...Probao sam i tu gitaru i baš je loše zvučala na istom lampašu,na kome sam prethodno probao mog CV '60 Strata...Ipak,mislim da je firma Squier, malu prednost,(barem što se kvaliteta drveta i same elektronike tiče) dala Stratovima...Ali sad' se stvari menjaju...
http://www.squierguitars.com/news/index ... rticle=136
Ovaj CV Tele Custom mi jaaaako dobro izgleda(što se performansi tiče).

Cortex
The Necromancer

Re: Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 I

Post by Cortex » 25 Jan 2012, 15:37

[youtube]M2FSQQQKpB4&feature=related[/youtube]

[youtube]VoUnCw2BA4U&feature=related[/youtube]

[youtube]ZX2974-aoN0&feature=related[/youtube]

I na kraju chika Rob Chappers objashnjava svojom kompozicijom :)

Meni su se ove vintage gitre svidjale odavno, sad sam kao neshto ponovo krenuo da razmatram neke jeftinije Strat gitare, pa sam potrazhio na tjubu.
Svidja mi se ova woodstock white sva izubijana.

rockozaurus

Post by rockozaurus » 25 Jan 2012, 16:24

Niko nista ne rece za "Vintage(Vintez) V6 Icon series"....Pa.,mozda je ona bolja od svih Squier-a!? :?

rockozaurus

Post by rockozaurus » 25 Jan 2012, 16:27

Ali ne mora da znači da su MIM Fenderi bolji....Ono,što jes'-jes' na headstock-u piše Fender,a ne Squier, :D ali treba probati i uporediti...Nisam baš siguran da bi se taj MIM Strat mnogo bolje pokazao od Classic Vibe Strata...
8)[/quote]

A sto tako mislis,zemljace?

rockozaurus

Post by rockozaurus » 25 Jan 2012, 16:32

Cortex wrote:[youtube]M2FSQQQKpB4&feature=related[/youtube]

[youtube]VoUnCw2BA4U&feature=related[/youtube]

[youtube]ZX2974-aoN0&feature=related[/youtube]

I na kraju chika Rob Chappers objashnjava svojom kompozicijom :)

Meni su se ove vintage gitre svidjale odavno, sad sam kao neshto ponovo krenuo da razmatram neke jeftinije Strat gitare, pa sam potrazhio na tjubu.
Svidja mi se ova woodstock white sva izubijana.

A to,te revije na tubi,batalite to....to je laz u vecini slucajeva.Tu ce vas ubede odma' da je Squier bolji od svakog Gibsona..!Pa reklama je to,treba se proda...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 25 Jan 2012, 17:59

Squier bolji od Gibsona?

rockozaurus

Post by rockozaurus » 25 Jan 2012, 18:11

Pa da,figurativno kazano,jer ni jedan Squier ne moze da bude bolji od original Fendera,pa makar bio i meksicki.To bi znacilo da firma Fender sama sebi uskace u usta,proizvodi bolje za manje para,bla,bla..To naravno,znas i sam.Inace ,ne moras da skaces odmah kao oparen,znam da jedno sa drugim nema veze..( Squier i Gibson)...WTF :ziveli:

P.S. Inace imam jedan ovakav Vintez(starije proizvodnje) kod kuce.Dosta prijatna gitara,Wilkinson magneti i hardver,telo american alder,HSS,22praga ali ne mogu da kazem dal je bolja od Squiera,posto jelte,nisam imao cast upoznati se s doticnim...

bancika

Post by bancika » 25 Jan 2012, 18:22

hoces da kazes da je i najgori fender bolji od najboljeg squiera? bold statement to make :)

Haralampije

Post by Haralampije » 25 Jan 2012, 18:51

Pa najgori fender je najgori fender,ako je los los je kao gitara u odnosu na bilo koju.A sad najjeftiniji fender da li je bolji od najskupljeg skvajera to je vec individualno....elektronika je u odnosu na fendere osetno losija,kao i komletan hardver.Sta je rezonantnije zavisi od gitare do gitare.

rockozaurus

Post by rockozaurus » 25 Jan 2012, 18:58

Ne bih da se upustam u bezpotrebnu diskusiju,jer znam da me ne ocekuje nista bolje, do sudba jednog Trzalice a i tema nije "Squier VS Fender" ali dozvolicu sebi da se podkrepim sa par cinjenica:

1.I naj skuplji Squier je uvek jeftiniji od naj jeftinijeg Fendera meksikanca(za ostale se podrazumeva)
2.Kvalitet gitare ne cini samo zvuk koji ona izdaje(ne mogu da verujem da ovo moram da pisem)
3.Ljudi koji rade u Fenderu nisu veverice a svaki Srbin nije lisac!(apropo cinjenice da je bolje jeftinije)
4.Vise ne postoje neshvaceni geniji.(danas se sve svodi na prostu racunicu,tj nesto vredi toliko koliko kosta))

Ajde,ko zna shvatice... :ziveli:

Vaske023

Post by Vaske023 » 25 Jan 2012, 19:03

Probao sam vintage icon strat u music media centru,a vidim da ih sad imaju u ponudi i u skymusic-u
http://www.skymusic.rs/srpski/sky-music ... r=name&p=3

Haralampije

Post by Haralampije » 25 Jan 2012, 19:08

Pa da sa biznis strane zna se sta je sta,sta je fender a sta skvajer.Sve ostalo je individualni dozivljaj.Uvek ces imati nekoga ko ima skvajera koji "sije" sve ostale skvajere,pa koji "sije" sve meksicke fendere,pa onda ima meksikanca koji sije sve fendere,pa meksikanca koji "sije" sve amere,pa ko ima amera koji "sije" ostale,pa sve AVRIje i Custom Shopove i tako u krug.....bitno je da vlasniku njegova gitara zvuci najbolje po njega.

Ima dve vrste gitarista,jedni kojima njihova gitara zvuci najbolje i oni kojima se cini da svaka tudja radi pet puta bolje od njegove. :XD:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 25 Jan 2012, 20:12

Kako radi zavisi i od toga u cijim je rukama :mrgreen: Ma generalno se previse tupi o gitarama, drvetu, vintage ***** palac, za sitne pare danas mozes da imas solidnu gitaru, nije to violina jebote...kontam da drvo mozda utice jedno 20% max, uostalom prave ih i od metala pa rade...sve je to droga bre, kad se nalozis na gitare ne mozes da se skines, uvek oces kao nesto bolje iako ti realno nije potrebno, bar ja po sebi to tako gledam :mrgreen:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 Jan 2012, 20:21

LifelessDead wrote:Ma generalno se previse tupi o gitarama, drvetu, vintage ***** palac
:1: :bravo:
LifelessDead wrote:za sitne pare danas mozes da imas solidnu gitaru
:1: Ja iskreno ne znam da li bi mi ikad trebao skuplji Strat od Squiera CV '60. Ako ikad i budem kupio Strata, to će biti taj model i ćao. Za moje potrebe i više nego dovoljan.

Post Reply