Gibson najavio revoluciju za cetvrtak 28.10.2010.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
doyle777

Re: Gibson najavio revoluciju za cetvrtak 28.10.2010.

Post by doyle777 » 29 Oct 2010, 20:13

Stanko wrote:ako niste videli mozete da dobijete jednog ovog firebirdaX ako postavite klip na youtube vezan za "revoluciju" :)
Koji ce mi... :mrgreen:
Doduse, moze lepo da se zaradi posle prodajom, ali ne verujem da bi ovo iko u Srbiji kupio osim, mozda, nekoga se Granda... :mrgreen:

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Oct 2010, 20:14

Ne vidim mu primenu, eventualno u nekom nu metal bendu možda :bambi:

doyle777

Post by doyle777 » 29 Oct 2010, 20:18

nebojsak wrote:Ne vidim mu primenu, eventualno u nekom nu metal bendu možda :bambi:
Eeee, nemoj da mi diras nu metal. :mrgreen:
Ali ne, stvarno, sta fali nu metalu, ja pre vidim primenu u Grandu za neke napaljene gitariste koji misle da ova gitara cool izgleda i da je dobro sto je sve ovo ugradjeno u nju, iako 90% nece ni koristiti...

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Oct 2010, 20:20

Pa taj rad.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Oct 2010, 20:26

koja sveopšta pljuvačina... al eto ispade da smo ovde svi pametniji nego cela ekipa koja radi za multi-milijardersku firmu :)

i kakav je pre svega komentar "gitara je ružna"? ok, ružna je, al ono, kupi sliku/džemper/'ravu pa uživaj u lepoti... mislim ne treba otići u krajnost, ali cenim da je "lepota gitare" sporedna stvar... pogotovo ako košta pet soma ajvara :)
Last edited by Duane on 29 Oct 2010, 20:30, edited 1 time in total.

Bluesko

Post by Bluesko » 29 Oct 2010, 20:36

urgh!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 29 Oct 2010, 20:40

Duane wrote: ali cenim da je "lepota gitare" sporedna stvar... pogotovo ako košta pet soma ajvara
pa bas ako kosta toliko, mora biti savrsena, ili sto blize savrsenstvu. Ne sme da postoji sporedna stvar na takvoj gitari...

doyle777

Post by doyle777 » 29 Oct 2010, 20:42

mislim_stvarno wrote:
Duane wrote: ali cenim da je "lepota gitare" sporedna stvar... pogotovo ako košta pet soma ajvara
pa bas ako kosta toliko, mora biti savrsena, ili sto blize savrsenstvu. Ne sme da postoji sporedna stvar na takvoj gitari...
:1:
Duane wrote:koja sveopšta pljuvačina... al eto ispade da smo ovde svi pametniji nego cela ekipa koja radi za multi-milijardersku firmu :)
Pa zar nismo? :mrgreen:

Bluesko

Post by Bluesko » 29 Oct 2010, 20:49

Nije savrsena, nema maglenke, bacac plamena i rezervnu gumu

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Oct 2010, 20:54

Duane wrote:koja sveopšta pljuvačina... al eto ispade da smo ovde svi pametniji nego cela ekipa koja radi za multi-milijardersku firmu :)

i kakav je pre svega komentar "gitara je ružna"? ok, ružna je, al ono, kupi sliku/džemper/'ravu pa uživaj u lepoti... mislim ne treba otići u krajnost, ali cenim da je "lepota gitare" sporedna stvar... pogotovo ako košta pet soma ajvara :)
Ma nije stvar u tome, nego ako ovako nastave, sva je prilika da će se u sledećih nekoliko decenija izjednačiti sa Fjenderom po kvalitetu, a verovatno postati i grđi :(

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 29 Oct 2010, 21:56

Sada graditelji zadovoljno trljaju rukama :D

LifelessDead

Post by LifelessDead » 29 Oct 2010, 22:12

nije to samo ovde, svugde su negativni komentari, odi samo na youtube pa vidi, ili neki gitarski forum...valjda je musterija uvek u pravu, 'bem li ga :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Oct 2010, 23:05

mislim_stvarno wrote:
matori, šta pričaš čoveče? to je apsolutno-hiper-mega-subjektivno i nebitno!

gitara koja košta 5000 mora da KIDA! da je kvalitet izrade na vanzemaljskom nivou. da je svirljivost svršabilna. da je vrhunski izradjena, od vrhunskih delova(elektronika, drvo, levo, desno). I TO NIJE SUBJEKTIVNO, to je jednostavno tako, kvalitetno ili ne i to se naplaćuje!

mislim meni prosečan skvajer lepše izgleda od te gitare i šta sa tim? i prosečan skvajer mi izgleda lepše od burazerovog godina(LGXT), koji šije moju gitaru za dve svetlosne godine...

LEPOTA SE NE PRODAJE! kraj priče...
nebojsak wrote:

Ma nije stvar u tome, nego ako ovako nastave, sva je prilika da će se u sledećih nekoliko decenija izjednačiti sa Fjenderom po kvalitetu, a verovatno postati i grđi :(
bome iz ličnog iskustva, koje je prilično usko, priznajem... cenim da je do toga već i došlo? svirao sam gibsona koji košta 4K dolara... ostao sam apsolutno ravnodušan... kod ortaka u studiju pržio nekog les pola, isto, mrka kapa... kontam da je ista priča ko i fender -> ubij se da nadješ dobar komad, al kad nadješ - to je to

LifelessDead wrote:
nije to samo ovde, svugde su negativni komentari, odi samo na youtube pa vidi, ili neki gitarski forum...valjda je musterija uvek u pravu, 'bem li ga :D
matori, to nisu njihove mušterije, valjda je to jasno ? :)

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Oct 2010, 23:26

Duane wrote: bome iz ličnog iskustva, koje je prilično usko, priznajem... cenim da je do toga već i došlo? svirao sam gibsona koji košta 4K dolara... ostao sam apsolutno ravnodušan... kod ortaka u studiju pržio nekog les pola, isto, mrka kapa... kontam da je ista priča ko i fender -> ubij se da nadješ dobar komad, al kad nadješ - to je to
Zapravo, moja inicijalna namera je bila da te podjebavam :mrgreen:

ali

pošto si već ozbiljan

nisam ja blesav što ganjam, kupujem i šmekam ove matore japance/italojapance/neštojapance/neštonešto. Realno, za ove dve godine otkad sam se reaktivirao, opušteno sam mogao da izdvojim 2 soma za nekog predrkanog Gibsona (da nisam trošio pare na gluposti i eksperimente), ali stvarno nisam u tom fazonu. Prvo - zato što mislim da nije okej davati tolike pare za đitru (osim ako se od toga ne živi, u smislu baš tolikog ili nešto manjeg mesečnog incomea), drugo - zato što mislim da današnje đitre realno ne vrede te pare, a treće i možda najbitnije - zato što bih morao da potrošim (osim mnogo para) previše vremena obijajući pragove™ radnji i probavajući sve te instrumente, dok ne nađem žito u kukolju.

Naravno, važi i za Fender (u nešto manjoj meri, ali čisto finansijski gledano, ne kvalitetwise). Greota dati onolike pare za LP Studio, SG Special Faded i sl, kad za te pare može da se nađe neviđena đitra manje atraktivnog imena, ili za manje pare slična đitra koja će minimalnim ulaganjem u hardver i elektroniku postati zmaj.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 29 Oct 2010, 23:38

Duane wrote: LEPOTA SE NE PRODAJE! kraj priče...
Eh kad bi ovako bilo....

Post Reply