400e sta raditi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: 400e sta raditi
to je solidno simptomaticno na ovom a i na drugim forumima, pitanje bude imam 400e da bi odgovor bio kupi ono od 1000 jer to od 400 ne valja ni za k....
- whosyourdaddy
imas dve opcije:johnny_b_good wrote:Znaci postavis temu da imas 400 evra za kupovinu a dobijes savet da nadjes posaoNostradamussen wrote:brate nadji posao, radi 2 meseca i eto ti jos 400e. prodaj te pedale sto imas za 200 i imas 1000e. onda idi u prodavnicu i kupi si gitaru ko covek.
pare je najlakse naci samo su ljudi smotani![]()
![]()
1. nadji posao i imaces para. (koliko moze biti jednostavnije, ako nemas skole oce i gradjevina da se naplati)
2. ako ne mozes trenutno da radis, ondak brale smanji - htenja.
Be thankful for what you got, if you don't have anything then get a job!

Ne moze i (git)(j)are i pare!
Uopšte ne kapiram zašto se iko oseća pozvanim da bude life coach u ovakvim temama. Čovek ima toliko para koliko ima, iz bilo kojih razloga, i to je njegov problem, i ne treba niko da se bavi s time na ovakav način. Ko smatra da ne može da se nađe dobra gitara za te pare, može to slobodno da kaže, i sasvim je uputno da se na tome zaustavi. A ko misli da ima dobar predlog vezano za ovu finansijsku situaciju može isto komotno da se izjasni, i lepo će čovek da odabere šta mu se od predloga čini OK, i to je to. A ovo crtanje dijagrama da objasniš nekome da se više para zaradi radeći nego vrteći palčeve... Pa dobro, šta vam je ljudi?
+1
Uostalom, moja je neka teorija da đitre ispod 5000 baka ne treba ni pipati. Prema tome, ko oće da svira na minimalno pristojnom nivou, nek ogrbavi leđa/zagreje stolicu/oznoji čelo/okvrgavi šaku, pa odvoji mesečno po 500 evra u tu svrhu, pa mesec po mesec... eto đitre! Nego ljudi ovde ne praštaju uspeh vole da rade.
Uostalom, moja je neka teorija da đitre ispod 5000 baka ne treba ni pipati. Prema tome, ko oće da svira na minimalno pristojnom nivou, nek ogrbavi leđa/zagreje stolicu/oznoji čelo/okvrgavi šaku, pa odvoji mesečno po 500 evra u tu svrhu, pa mesec po mesec... eto đitre! Nego ljudi ovde ne praštaju uspeh vole da rade.
Hvala lepo za post. Od reci do reci to mislim. Pitam sta ljudi misle da je dobro za te pare, jbg uvek moze nekih 50 - ak vise ali to je plafon i nadje se neko i kaze mi idi bre radi i za dva meseca skupi 400 evra prodaj pedale na buvljaku i eto ti 1000 evra i kupi gitaru.Kristijan wrote:Uopšte ne kapiram zašto se iko oseća pozvanim da bude life coach u ovakvim temama. Čovek ima toliko para koliko ima, iz bilo kojih razloga, i to je njegov problem, i ne treba niko da se bavi s time na ovakav način. Ko smatra da ne može da se nađe dobra gitara za te pare, može to slobodno da kaže, i sasvim je uputno da se na tome zaustavi. A ko misli da ima dobar predlog vezano za ovu finansijsku situaciju može isto komotno da se izjasni, i lepo će čovek da odabere šta mu se od predloga čini OK, i to je to. A ovo crtanje dijagrama da objasniš nekome da se više para zaradi radeći nego vrteći palčeve... Pa dobro, šta vam je ljudi?

A onda dodje trzalica i kaze ma sta bre treba da odes u Ameriku i kupis pravi strat, nikako meksikanac, nikako uvozni to menjaju u prevozu, nego direktno iz fabrike sve ostalo su vesla, govna, i ne vrede ni 36evra.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/121 ... -MET-3TSB-**/
A evo pritom nadjoh i ovaj kazu da ga imaju u Mitrosu pa ako stignem za vikend da odem da ga probam, zanimljivo deluje
A evo pritom nadjoh i ovaj kazu da ga imaju u Mitrosu pa ako stignem za vikend da odem da ga probam, zanimljivo deluje
sto se mene tice, bolje nego onaj sa singlovima
A i izgleda dobro ovako, classy

Na ovom snimku deluje skroz ok !!! Svidja mi se sto su hamovi splitovani !!!
Gledao sam taj i jos par klipova i ok je clean a moze i dobar groove da se dobije. Fingerboard je isti kao i vrat, sta znam posle kada skupim kintu i kupim
bolje magnete moze svasta da se napravi posto su splitovani na pet pozicija.
to sto su ovi splitovani ili nisu nema nikakve veze sa tim sta mozes da uradis kad/ako kupis nove magnete. Da bi nove mogao da splitujes mora da budu 4-conductor varijante (ili bar 3). Ako hoces da se zezas mozes da dodas i push/pull potove pa da napravis jos kombinacija i/ili da uzmes super/mega switch i napravis svaku poziciju bas po svojoj meri.16 - 61 wrote:Gledao sam taj i jos par klipova i ok je clean a moze i dobar groove da se dobije. Fingerboard je isti kao i vrat, sta znam posle kada skupim kintu i kupim
Znam to
lose sam se odrazio (izrazio)
htedoh reci dosta je lepih kombinacija u igri, po meni bolja varijanta

htedoh reci dosta je lepih kombinacija u igri, po meni bolja varijanta

Jedini sluchaj da je coil splitting radio stvar kako treba bio je na PRS McCarthy modelu koji sam probao kod chika Baba Slima nasheg druga. Sve ostalo shto sam probao, ma nema ni govora o single zvuku, ni nalik. Vishe je to bilo, do jaja humbucker zvuk, splitujem => govno squier bullet volume split in half zvuk.
Just my 2 cents
Just my 2 cents

ja gotivim parallel mode za clean, ni na jednoj svojoj gitarom nemam splitovan. Jeste da zvuk nije skroz "single-ovski" (sto mi i nije lose jer nisam fan), ali ima dosta manje izlaza i svetlije je od serial moda, pa onda bas dodje fino. Pod dist dobijes kao lead/rhythm switch, a pod blazim drajvom se procisti skroz. Uz to je hum-cancelling, sto je meni super.
Uz super switch ili push/pull bi mogao takvu kombinaciju da dobijes
Uz super switch ili push/pull bi mogao takvu kombinaciju da dobijes
Idakle god da si.. skupi snage, otidi u Artist.. probaj i ako ti se svidi kupi. Neces pogresiti...
http://www.godinguitars.com/godinexit22p.htm

to mogu JA da ti preporucim...
http://www.godinguitars.com/godinexit22p.htm

to mogu JA da ti preporucim...
Druže Halampije, ovo je definitivno komentar čoveka koji u životu nije držao u rukama ORIGINAL Fender gitaru. Strašno. Ovo si sigurno utvrdio slušajući jutjube klipove i čačkajući komentare po raznim sajtovima, forumima sličnih ovome sa tako finim i znanjem potkovanim članovima?!?Haralampije wrote:...Razlika usa standarda i meksickog standarda je danas skoro nikakva...u....
Sledi odgovor: imam par komada gitara kući koje vam se sigurno neće dopasti.bancika wrote:trzalice, ajde da vidimo tog amerikanca, posto je sve ostalo ili taraba ili nepotrebno proseravanje![]()

Nemam neki ručni rad, ranije se nije marilo previše za HAND MADE proizvodnju. Danas se naravno takvi komadi ne kupuju iz srpskih radionica i od srpskih majstora. Nemojte me shvatiti pogrešno, verujem ja da je nadaleko čuven srpski kvalitet, sigurno bar od Vranja do Subotice,

još 1. NEMOJTE MI ZAMERITI!!!!
Nego, ako bi se vratili temi, ja bih preporučio osnivaču teme da obavezno potraži neki HAND MADE za 400€ iz srpskih radionica. Sudeći prema vašim pričama, verujem da će dobiti gitaru kojoj ni jedan original od 1500€ ne može prići!!!