Gibson Studio vs. Najskuplji Epifon

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ToneChaser

Re: Gibson Studio vs. Najskuplji Epifon

Post by ToneChaser » 28 Jun 2013, 22:54

Evo jos malo vezano za temu:

Kako dozivljavate ovaj video?

Sta Vam se ovde lepse/bolje/kvalitetnije/profesionalnije cuje?

ToneChaser

Post by ToneChaser » 28 Jun 2013, 23:18

ToneChaser wrote:

Je l moze neko da mi kaze nesto o ovom boji odn finisu? Nekako mi ne deluje "mazno" i ne sija se kao ostali lakovi na gitarama, nego kao da je veoma tanak sloj laka, i kao da se vide konture drveta.... Da li to nece vremenom brze da se skida prilikom sviranja pa da se oguli drvo, posebno pozadi gde se znojavi naslanjamo na gitaru, gde se vrsi najvece trenje?

Evo slicne gitare ali ova ima drugaciju crvenu boju i lak (nekako jace sija) :

Cena ove prve je u mitrosu 88 000din..... Jel se isplati uzeti je ?

Bas mislim da sam na ovom forumu procitao da je neko od vas rekao - Iako kupis Gibson LP Studio, i dalje to nije Gibson i nemas Gibsona! :(

Je l se zna ko je to rekao i je l mozete da ga pozovete da dodje na temu i da svoj doprinos i svoje misljenje o Studijima?

Evo ovom se vec sljustilo telo , na to sam mislio kada sam pitao:

komil

Post by komil » 29 Jun 2013, 21:39

Bre, uzmi Google pa nađi detalje of finišu koji te zanimaju. Ukratko, po mom sećanju, kvalitetan je finiš, nije pravljen da bude sjajan (kao Standard Les Paul), nego je pravljen da bude mat (da ne sija).
Neko voli mat, neko voli sjaj... a i na dodir su drugačiji, u principu na vratu mnogi baš vole mat.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 30 Jun 2013, 00:30

Zar nisu ti bili...'stain finish'. KOliko ja vidim, to se vise ni ne pravi. Koliko javidim, LP studio je sad u AMeriji od 1599$ navise? Koliko ja vidim, o cemu mi pricamo ovde? Kakve su to zalihe?

rockozaurus

Post by rockozaurus » 30 Jun 2013, 08:15

@ToneChaser,mislio sam da se ne uplicem,jer se ne osecam dovoljno kompetentnim ali posto mi se posle svakog tvog posta nadize stomak,moram...Da li ti uopste znas sta pitas ili jos vaznije,koga pitas..!?Da bi ti neko objektivno odgovorio i da bi se "drzao teme".kako ti volis da kazes,taj neko bi trebalo da je probao sve( najskuplje) Epifone i sve( Studio) Gibsone koji su do sada napravljeni!Nema takvog coveka ovde a veruj mi,nema ga nigde na ovoj Planeti...Znaci,kao sto neko rece,sve se ovde svodi na subjektivizam...Ako navedes konkretan model jedne i druge gitare,godinu proizvodnje,finis,hardver koji je prisutan i razne druge detalje (osim tvojih noktiju),mozda i dobijes odgovor,ovako tema postaje bas to sto ti ne zelis,razvodnjena... :ziveli:

P.S.Da li da kapiram da si ti administrator ovde? :shock:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Jun 2013, 12:08

@rockozaurus
Nije admin. Ali postavio je konkretno pitanje vezano za finis, ne vidim zasto to ljudima TOLIKO smeta
Ontopic
Probao sam jednog LP studija bas u tom finisu, jako je prijatan pod rukom, nije bas osecaj kao uljani finis ali... porozan je. Tj nije samo mat, nekako je hrapaviji pod rukom. E, sad, za dugotrajnost ne znam, komad koji sam ja probao je bio u mint stanju, ne znam koliko je koriscen

ToneChaser

Post by ToneChaser » 30 Jun 2013, 13:28

Trooper wrote:@rockozaurus
Nije admin. Ali postavio je konkretno pitanje vezano za finis, ne vidim zasto to ljudima TOLIKO smeta
Ontopic
Probao sam jednog LP studija bas u tom finisu, jako je prijatan pod rukom, nije bas osecaj kao uljani finis ali... porozan je. Tj nije samo mat, nekako je hrapaviji pod rukom. E, sad, za dugotrajnost ne znam, komad koji sam ja probao je bio u mint stanju, ne znam koliko je koriscen

Hehe oduzeh ti ja posao .... :mrgreen: Bar u ocima nekih korisnika (kojima se nadima stomak pa ne kapiraju dobro) :mrgreen:

Salu na stranu, nije vazno kakvo ja pitanje postavim, bilo sta ja da pitam to toliko smeta nekima. I to samo odredjenim ljudima, tacno se vidi ko su , ali nazalost odgovaraju brze i vise nego ostali pa se stice utisak da je objektivno tako 8)

Neko mi rece - sto si pitao ovde, idi guglaj....I zapravo jesam guglao, nisam sve ocekivao od foruma da mi da odgovor, ali eto, odem da guglam i plus postavim i ovde pitanje pa gde pre nadjem odgovor....Ipak treba uzeti u obzir da i od mase sajtova i beskorisnih informacija ponekad je tesko naci zeljenu informaciju pogotovo ako ste u vremenskom tesnacu. A i ne zna svako veoma dobro engleski jezik, pogotovo strucne muzicke termine....Ali da se trudim van ovog foruma da trazim odgovore, trudim se. :idea:

Trooper, bas i ja imam neki osecaj ovako kada gledam Studio da je nekako hrapav pod rukom, imao sam jednu takvu gitaru i bas sam se razmisljao da li je takva..... Sta mislis da li je to isti trip kao i kod Ibanez S320 gitara, obzirom da su i one mahagoni, i da imaju takav finish? Njih sam vec svirao pa ako je identicni finis, onda tacno znam kakav je Studio.

I nazalost misljenja sam da kome se mnogo znoji desna ruka koja ide preko tela gitare , taj ce brzo skinuti farbu odatle......Ali dobro nije Gibson dzabe 88 000 u Mitrosu, mora da se proguta 101 nedostatak ako neko zeli da mu na glavi pise to famozno Gibson...

P.s. I kakav je opsti utisak ostavio Gibson Studio na tebe? (subjektivan, posto svi mudruju i proser... se za objektivnost kao da su svi masteri filosofije ovde :povrac: )

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Jun 2013, 13:38

Probao sam je na jednoj svirci, na par minuta, nisam sad mogao detaljno da poredim sa nekom drugom (jos su na Gibsonu bile devetke u D#, tuga). Radi sasvim fino, ali nisam imao osecaj kao da je u pitanju toliko skup instrument

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 30 Jun 2013, 14:04

ToneChaser da li si imao toliko volje da ustaneš od kompa i odeš do mitrosa, ili neke radnje gde imaju neki od ova dva modela i probaš ih?

ToneChaser

Post by ToneChaser » 30 Jun 2013, 14:36

Guitar_thrill wrote:ToneChaser da li si imao toliko volje da ustaneš od kompa i odeš do mitrosa, ili neke radnje gde imaju neki od ova dva modela i probaš ih?
Ne zivimo svi u Bg-u!

:povrac:

A i sta fali dok to ne uraditi kada se ukaze PRVA PRILIKA postaviti pitanje na forum? :povrac:

Prvo se zelim lepo raspitati pre nego sto odem da smaram prodavce u mitrou i drndam im opremu. I posle neki jadnik dodje i kupi "polovnu" akanu gitaru a ne novu , jer takvi kao ti koji imaju volju da ustanu od kompa idu i probavaju.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 30 Jun 2013, 15:06

ToneChaser wrote: Ne zivimo svi u Bg-u!
Pa ne znam odakle si, ali sumnjam da nisu blizu nekog grada gde ima radnja sa gibsonima i epijima, a da ti je povratna karta više od 1000din.
ToneChaser wrote: Prvo se zelim lepo raspitati pre nego sto odem da smaram prodavce u mitrou i drndam im opremu. I posle neki jadnik dodje i kupi "polovnu" akanu gitaru a ne novu , jer takvi kao ti koji imaju volju da ustanu od kompa idu i probavaju.
Na stranu što ovu drugu rečenicu uopšte nisam razumeo (loše su polovne gitare ?! ja sam kupio sve nove jer ustajem od kompa ?!)
Ali šta se želiš lepo raspitati? Smaraš ovde kako hoćeš samo objektivne činjenice, ne kontam šta očekuješ, da ti neko napiše da je naučno dokazano da na Gibsonu ima 20% više sustaina? Ili na gibsonu sa komorama u odnosu na onog drugog?
Prvo, to se toliko razlikuje od gitare do gitare kod istog modela, posebno kod tih "jeftinijih" gitara (nisu jeftine, ali jeftine u odnosu na ostale gibsone... ali baš za taj gibson studio, ima toliko komentara da su super gitare, isto koliko i da su loše).
Drugo, ti kad odeš i probaš, ako ne primećuješ razlike između te dve gitare, džabe si ovde pisao 5 dana...
Treće, tvoje mišljenje i ukus uopšte ne mora da se poklapa sa našim, meni je vrat neke gitare odličan, dok je drugome užasan, isto i za magnete ili bilo šta drugo na gitari.

Nego glavna poenta je ovo što si napisao "da smaram prodavce i drndam opremu"...pa čoveče, odeš tamo sedneš i probaš dve gitare, to je besplatno, nemaš šta da ih smaraš, osim ako ih nećeš pitati da ti oni sviraju gitare ili koji se njima zvuk više sviđa...baš je fazon da ti kada ih probaš, više nemaš šta koga da smaraš, čućeš kakve su, i zabole te, da li je chambered, epi, gibson, ovakav, onakav...čućeš šta ti je bolje i osetičeš pod rukom.

Ovim čekanjem da ti drugi ljudi sve opišu ćeš samo pokvariti kasnije probavanje gitare, jer ćeš očekivati da čuješ stvari koje su ljudi ovde napisali, pa onda još nećeš biti siguran jesi stvarno to čuo, ili si hteo to da čuješ...ovo pišem zato što se i meni to dešavalo, a ne da bih tebe nešto zajebao da kupiš lošiju gitaru.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Jun 2013, 15:14

Сад ће мајстор да ти каже да се он ипак нада да ту има неких објективних аспеката, и да је немогуће да је све то тако индивидуално. То му је мантра када планира да целу причу још једном проврти од почетка.

А и ово што си му ти сад рекао (а све си му фино рекао, нема замерке) је до сада чуо безброј пута, само ето воли ту "продужену" комуникацију, дај једно те исто да вртимо у круг док не попадамо...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Jun 2013, 16:33

Ajmo ovako

Locked