Kupovina Ozbiljne Gitare (Hi-End Ibanezi? Gibson Les Paul?)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Ibanez JS1000
ma uzmi gibson sg standard ili les paul studio pa mu zameni bridge magnet sa burstbucker pro kakav ima standard.
@vbraca, hvala, posle sam pronasao djangov post o njima i shvatio da necu rizikovati.
@santana, Gibson LP Studio je jedna od zasad najverovatnijih varijanti, narocito ako se pojavi u mitrosu (sto ce zavisiti od interesovanja kupaca, kako mi rece ljubazni prodavac).
Sg ne volem - ni zvuk, ni oblik.

@santana, Gibson LP Studio je jedna od zasad najverovatnijih varijanti, narocito ako se pojavi u mitrosu (sto ce zavisiti od interesovanja kupaca, kako mi rece ljubazni prodavac).
Sg ne volem - ni zvuk, ni oblik.

Ljudi, pare stigle!
E, sad sam tek najeb'o.
Sad cu nastaviti da smaram jos neko vreme na ovom topicu, dok ne kupim gitaricu, a neke cu i na PP da cimam, zbog nekih ponuda koje stizu, da proverim koliko su nepristojne.
A moze i naslov teme da se promeni, nesto kao "Imam nesto malo para, treba mi dobra gitara".
Mislim da sam od JS iljadu odustao, definitivno.
Elem, zbog sveCke krize kanda, jedna od onih koja je usla u uzi izbor je poskupela (1400$ na http://www.musiciansfriend.com/), a ovi joste drze cenu:
http://www.thomann.de/gb/gibson_les_pau ... _99_wr.htm
elem, u opticaju je varijanta u kojoj za polovnu, bez kofera, doduse sa kvalitetnijim magnetima, placam ~100 e vise nego za novu sa koferom. Kako vam to zvuci?
E, sad sam tek najeb'o.

Sad cu nastaviti da smaram jos neko vreme na ovom topicu, dok ne kupim gitaricu, a neke cu i na PP da cimam, zbog nekih ponuda koje stizu, da proverim koliko su nepristojne.

A moze i naslov teme da se promeni, nesto kao "Imam nesto malo para, treba mi dobra gitara".
Mislim da sam od JS iljadu odustao, definitivno.

Elem, zbog sveCke krize kanda, jedna od onih koja je usla u uzi izbor je poskupela (1400$ na http://www.musiciansfriend.com/), a ovi joste drze cenu:
http://www.thomann.de/gb/gibson_les_pau ... _99_wr.htm
elem, u opticaju je varijanta u kojoj za polovnu, bez kofera, doduse sa kvalitetnijim magnetima, placam ~100 e vise nego za novu sa koferom. Kako vam to zvuci?
Mislim da nije bash pametno kupovati LP, narocito ne novog
A doticnog ces videti u Mitrosu - kad narucis primerak za sebe;

- DrGreenthumb
- MF veteran

-
Ne znam da li su razmisljao u tom pravcu al moj ti je savet da probas i Ibanezovu art i arx seriju (mislim konkretno na modele art 500 i ARX 500 trebalo bi da ih bude u music media centru).Pre 5-6 meseci sam u jednoj prodavnici u Pragu imao prilike da probam model AR 300 (ostalo im jos 2-3 komada inace se vise se ne prozivodi tj proizvodi se samo model ar 300re koji kosta 2000 evrica) i odusevio sam se kolko ta gitara pruza za te novce -oko 550 evra.Ako taj model 300 tako dobro radi modeli iz serije 500 mogu samo da budu jos bolji. Inace samo da napomenem ja uopste nisam neki fan ibaneza (cak stavise nijedan od njihovih modela sem ovih navedenih verovatno nikada nebih kupio sebi--ne zato sto mislim da su lose gitare vec zato sto ne volim taj tip gitare tipa rg,sa isl..).
I sam ozbiljno razmisljam da kupim sebi jedan dan taj ibanez art-arx serije (polovan za 300-400 evra) jedino sto se uopste ne pojavljuju u oglasima
.
Takodje bih mogao da preporucim i francusku firmu Lag npr model 500 Standard, 2x humbucker, Tobacco Sunburst oko 700 evra ili model koji sam takodje sa drugom probao: Roxane Flamed 1000, two SEYMOUR DUNCAN P90 pickups , Nickel, Amber bio je oko 1000 evra na snizenju.Jedino sto mislm da Lag nema zastupnika za Srbiju nazalost....
I sam ozbiljno razmisljam da kupim sebi jedan dan taj ibanez art-arx serije (polovan za 300-400 evra) jedino sto se uopste ne pojavljuju u oglasima

Takodje bih mogao da preporucim i francusku firmu Lag npr model 500 Standard, 2x humbucker, Tobacco Sunburst oko 700 evra ili model koji sam takodje sa drugom probao: Roxane Flamed 1000, two SEYMOUR DUNCAN P90 pickups , Nickel, Amber bio je oko 1000 evra na snizenju.Jedino sto mislm da Lag nema zastupnika za Srbiju nazalost....
@Doktore i Z*Z*Z, necu uzimati gitaru bez probe, nikako, to smo vec apsolvirali.
Fora je sto mi se nudi LP Studio iz 1993 sa ALNICO KENT ARMSTRONG magnetima, bez kofera, za 1050 evrica.

Moj drugar cuo i video, kaze da odlicno radi (ozvucavao bend)... A opet, kad vidim da je novi LP studio sa koferom 930, razumete me...
@Divlja Masina, probao sam bas jednu iz ar(x) serije.
Odlicna gitara, perfektan vrat, suptilan ton, ali nisam siguran da bih dobio nesto vise od onoga sto trenutno imam (sviram ibanez st200).
Rocket, menjaj naslov teme, turices ti vec nesto domisljato, ne sumnjam.

Fora je sto mi se nudi LP Studio iz 1993 sa ALNICO KENT ARMSTRONG magnetima, bez kofera, za 1050 evrica.

Moj drugar cuo i video, kaze da odlicno radi (ozvucavao bend)... A opet, kad vidim da je novi LP studio sa koferom 930, razumete me...

@Divlja Masina, probao sam bas jednu iz ar(x) serije.
Odlicna gitara, perfektan vrat, suptilan ton, ali nisam siguran da bih dobio nesto vise od onoga sto trenutno imam (sviram ibanez st200).
Rocket, menjaj naslov teme, turices ti vec nesto domisljato, ne sumnjam.

- Rocket Roll
Re: Kupovina Ozbiljne Gitare (Hi-End Ibanezi? Gibson Les Paul?)
Nadam se da sada odgovara?
Moj lični favorit u "ozbiljnoj" klasi hambakeraša je, odnedavno, Ibanez AS103:

Sve što nama starcima treba (pristojan hardver koji ne vapije za modifikacijama, odlična cena, kulturan imidž), ništa što nam ne treba (problematično poreklo izvesnih skupljih gitara, previše napadan imidž, klišeiziran zvuk).
Moj lični favorit u "ozbiljnoj" klasi hambakeraša je, odnedavno, Ibanez AS103:

Sve što nama starcima treba (pristojan hardver koji ne vapije za modifikacijama, odlična cena, kulturan imidž), ništa što nam ne treba (problematično poreklo izvesnih skupljih gitara, previše napadan imidž, klišeiziran zvuk).
- DrGreenthumb
- MF veteran
Hmm, cijenim da taj rabljeni Gibbo moze vrlo lako da bude znacajno bolja gitara od te nove, pogotovu sto su u Gibsonu poceli da uvode neke price-cutting opcije, chambering drveta, nesto jeftiniji finis, izbor drveta i tako to ali to nista ne znaci dok ih ne A/B-ujes, mada mislim da je taj matori Studio svoje vec dokazao. Meni se licno vise svidja neki MM koji mozes da pronadjes za slicne pare, stvar afiniteta... Ako bih morao da kupim skupog Ibaneza jurio bih nekog matorog, novi mi ne ulivaju poverenje. Blade su dobre gitare takodje...
Hehe, hvala!
Nego znas sta, kako me godine stiskaju, shvatam da ni singlovi nisu za bacanje.
Znaci, Fender je Fender i te fore, nisam ja imun ni na to.
U jee, ovaj Ibanez je opasno seksi.
@Doktore, da, verovatno cu iscimati lika za onog EVH Music Man-a, treba i to da se proba, sto da ne.
Da, da, Blade...
Treba mi jedan vikend, jedan pratilac i jedan vozac, i krecem...
Nego znas sta, kako me godine stiskaju, shvatam da ni singlovi nisu za bacanje.

Znaci, Fender je Fender i te fore, nisam ja imun ni na to.

U jee, ovaj Ibanez je opasno seksi.

@Doktore, da, verovatno cu iscimati lika za onog EVH Music Man-a, treba i to da se proba, sto da ne.
Da, da, Blade...
Treba mi jedan vikend, jedan pratilac i jedan vozac, i krecem...

Druze a jel znas tacno kakav zvuk juris i to, nekako onaj ibanez semi acoustic ne bih mogao da stavim u isti kos sa JS1000... Ako ti treba nesto da zaores posteno u HiGain, onda gledaj JS1000, one S serije Prestige i to, ili neki Gibsoni sa malo nabrijanijim magnetima.
Ako ti treba za neki rock/blues standard, ja bih u tom slucaju otpisao EMG powered gitare i hi output ibaneze, jacksone i cuda i koncentrisao se na nesto tipa Les Paul, onaj Ibanez koji je kopija ES335 (mnogo fino izgleda - a moze li se znati cena?), mozda neki SG (oni su malo jeftiniji novi) ili tako nesto...
Sto se tice Les Paul studio-a tu je po meni prica slicna kao sa Fenderima. Zavisi dosta od gitare do gitare - nisu bas poznati po odlicnom kvalitetu ili bolje reci kontroli kvaliteta, ali ubedjen sam da i tu ima komada koji bolje zvuce od R9 reizdanja koji kostaju barem 5 puta vise...
Ako ti treba za neki rock/blues standard, ja bih u tom slucaju otpisao EMG powered gitare i hi output ibaneze, jacksone i cuda i koncentrisao se na nesto tipa Les Paul, onaj Ibanez koji je kopija ES335 (mnogo fino izgleda - a moze li se znati cena?), mozda neki SG (oni su malo jeftiniji novi) ili tako nesto...
Sto se tice Les Paul studio-a tu je po meni prica slicna kao sa Fenderima. Zavisi dosta od gitare do gitare - nisu bas poznati po odlicnom kvalitetu ili bolje reci kontroli kvaliteta, ali ubedjen sam da i tu ima komada koji bolje zvuce od R9 reizdanja koji kostaju barem 5 puta vise...
Pa...i ne znam...Druze a jel znas tacno kakav zvuk juris

Bez zezanja, Ibanez JS1000 je, sto bi rekli, vrlo ''versatilna'' (joj izraza) gitara, mislim nije to bas (samo) heavy, zar ne?
Sigurno necu svirati heavy metal, sve ostalo je u opticaju...

a mladicu tebi treba neka "alternativna" gitara a ne JS1000. Uvek treba imati u vidu i mogucnosti sviracha i njegovu tehniku i afinitete, temperament i zato Vam ja najtoplije preporuchujem nesto ovakvo:

Hahahaha, dweezil, lepa je, koja je ovo?
Gde moze da se proba/kupi?

Gde moze da se proba/kupi?

Isto Ibanez kao sto preferirate, pa ne mogu sad da se setim tacno ali mislim da je ima u Bg u radnjama,Turbolimach i tako, ima u Cicibanu.
po onim smajlijima bi bash rekao da ste radosni Sinisha sto ste pronasli pravu gitaru
jedina mana nema halfmoon na njoj nacrtan al anyway vi to nosite u srcu. 

po onim smajlijima bi bash rekao da ste radosni Sinisha sto ste pronasli pravu gitaru