Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Funkomat » 13 Feb 2014, 19:36

s tim sto kazem, string spejsing je bio ok, vijci su pasovali, rupa za rucicu nije bila na mestu.

Od mene ga je uzeo Ivan sa foruma, stavio ga na klasik vajb, ako se dobro secam... i njemu je odgovarao. :nixweiss:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 13 Feb 2014, 21:38

Ako cete vec da skidate farbu sa bloka tremola (ozgo ili komplet) a ne koristite floating setup (znaci trem lezi na telu gitare, onda i tu treba skinuti farbu. A i ispod pickguarda i control cavity. Da je nitro, drugi padez.

guv'nor

Post by guv'nor » 14 Feb 2014, 00:29

Dersu Uzala wrote:Da je nitro, drugi padez.
Toliko se valjda poznajemo. :)
Image
Spoiler:
:mrgreen: drama!!!
Image

Gagi

Post by Gagi » 16 Feb 2014, 09:07

guv'nor je l' si to menjao bridge magnet i kojim? Ako možeš napiši neki utisakjer posle pedala vraćam se opet modovanju tanbure :roll:
Šta se desilo sa finišem na donjoj fotki? :shock:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Feb 2014, 11:14

Desio mu se nitro.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Feb 2014, 12:09

dweezil wrote:samo za Nemanju :bambi:
Image
Image
Fender custom shop '62 Jaguar champagne sparkle, matching peg head £2799 overdrazest prajs :arrow: :bambi:
Image :XD: :mrgreen: :ziveli:
Prelep jag

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 16 Feb 2014, 19:10

Gagi wrote:guv'nor je l' si to menjao bridge magnet i kojim? Ako možeš napiši neki utisakjer posle pedala vraćam se opet modovanju tanbure :roll:
Šta se desilo sa finišem na donjoj fotki? :shock:
Mislim da nije menjao, na Kreju je taj bridge magnet flat pole pieces, valjda :)
A i ja se pitam za finiš i nitro, je l' gitara bila zapaljena? :D

bancika

Post by bancika » 16 Feb 2014, 19:59

hendrix'd

Image

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Feb 2014, 18:34

Jes' nitro, ali ovo što se čini izgorelo je neki jeftini android efekat "drama", otud i ime fotke. Samo što je na prvoj slici malo naglašen, dok je na drugoj preteran. :bambi:

Evo je pod osvetljenjem lustera, uz blage potrese ruke kojom je slikano
Spoiler:
Image
Gagi wrote:guv'nor je l' si to menjao bridge magnet i kojim?
Guitar_thrill wrote:Mislim da nije menjao, na Kreju je taj bridge magnet flat pole pieces, valjda
Nisam menjao, to su Cray magneti: neck i middle nazubljeni, bridge ravan.
Btw, bio sam par puta u iskušenju da menjam magnete(iz čiste dosade), ali ovi Cray sig set radi za sve pare and then some.
Naravno, bridge SC se nakači na tone pot (obavezan mod na svakom stratu), ali ja ga kačim zasebno na drugi tone pot, a middle i neck zajedno na prvi, jer mi nikada u životu nije treblo da zatvorim middle magnet.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 18 Feb 2014, 06:40

guv'nor wrote:Naravno, bridge SC se nakači na tone pot (obavezan mod na svakom stratu), ali ja ga kačim zasebno na drugi tone pot, a middle i neck zajedno na prvi, jer mi nikada u životu nije treblo da zatvorim middle magnet.
:1: Pod obavezno! Čišćenje neck pocket-a i vezivanje druge tone kontrole na bridge magnet su dve osnovne stvari kad uzmeš strat. :) Odmah bude sto puta upotrebljiviji instrument, i postane besmisleno budženje humbuckera u bridge poziciju čim se malo zavrne ton kontrola... Samo mislim da, ako se kači bridge pickup na drugu ton kontrolu, middle mora da ostane bez iste, tj. može da je pazari samo u pozicijama 2 i 4. Bar tako meni ispadne. Ne znam kako to middle i neck idu zajedno na prvi tone pot?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Feb 2014, 09:39

Tesko da ce singl sa ton kontrolom zameniti hambaker ali ajd...
Ima seme za vezivanje neck magneta na jednu tone kontrolu, bridge i mid na drugu. Ima je sigurno na dankanovom sajtu.

bancika

Post by bancika » 18 Feb 2014, 10:05

Funkomat wrote:Tesko da ce singl sa ton kontrolom zameniti hambaker ali ajd...
:1: mozda ima smisla na procesoru, tu je svejedno i kakvu gitaru i kakav magnet imas.

Gagi

Post by Gagi » 18 Feb 2014, 12:19

guv'nor wrote:Jes' nitro, ali ovo što se čini izgorelo je neki jeftini android efekat "drama", otud i ime fotke. Samo što je na prvoj slici malo naglašen, dok je na drugoj preteran. :bambi:
Uh, *** mu dramu, uplaših se da ti nije slučajno bio Leo Skala na kafi pa si ga ostavio samog u sobi dok zakuvaš :shock: :ziveli:
Spoiler:
Daj makar neki mali utiščić u vezi Ameriken Saunda kad budeš mogao (kako prima pedale, zuji li, šušti li, pros&cons) :bounce:

Milanares

Post by Milanares » 18 Feb 2014, 17:48

guv'nor

Post by guv'nor » 19 Feb 2014, 01:03

tommytigh77 wrote:Samo mislim da, ako se kači bridge pickup na drugu ton kontrolu, middle mora da ostane bez iste, tj. može da je pazari samo u pozicijama 2 i 4. Bar tako meni ispadne. Ne znam kako to middle i neck idu zajedno na prvi tone pot?
Image
Spoiler:
Image
Gagi wrote:Daj makar neki mali utiščić u vezi Ameriken Saunda kad budeš mogao (kako prima pedale, zuji li, šušti li, pros&cons)
E super, ozvuceno Fender pojacalo. :)
Nikakav sum, nikakvo zujanje, super prima pedale (bolje od nekih SilverFejsova™), nema nikakvih nuspojava (odsustvo mesa i ona cudna hiss/kompresija) koja je cesta na digitalijama < 500 evra i sl...
Sa ove dve svirke nemam apsolutno ni jednu zamerku na spravu.

Post Reply