Tokai LS 95F

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Stanko

Re: Tokai LS 95F

Post by Stanko » 08 Jun 2010, 17:28

eg303 wrote:Znači, po vama, ovaj Tokai bi doš'o do mog kućnog praga za oko 700 evrona? Misim, ne bi to kupovao nego matematički je ispravno?
Tu negde, zavisi samo shipping koliki je :) jer za EU bude uvek jeftiniji ;)

LifelessDead

Post by LifelessDead » 27 Jun 2010, 19:27

shiping ti je negde oko 40 evra DHL, otprilike...inace i ja gledam da uzmem preko ebaya neki japanski LP, Orville,Epiphone,Tokai...medjutim imam upravo taj problem sto ne znam koliko ce ovi nasi da mi zaracunaju carinu,pdv i ko zna sta jos...a i problem je kako da se sve to plati, posto ovde kod nas ima i to jebeno ogranicenje od 400evra za bankarski transfer, ako nemas profakturu,racun, sta znam...prodavaca vec znam nekoliko koji su pouzdani i koji bi napisali ''malko nizu cenu'', tako da to nije problem :)

sl0e

Post by sl0e » 27 Jun 2010, 20:21

40 evra DHL-a za gitaru? Odakle ti taj info? Iz koje zemlje? Takodje, kakav limit pominjes za transfer novca? Ide od skora opusteno, cak je i WU regulisao to slanje novca, tako da mozes poslati mnogo vece sume (mislim 90 ili 100k).

ognjen93

Post by ognjen93 » 27 Jun 2010, 20:53

LifelessDead

Post by LifelessDead » 27 Jun 2010, 21:05

sl0e wrote:40 evra DHL-a za gitaru? Odakle ti taj info? Iz koje zemlje? Takodje, kakav limit pominjes za transfer novca? Ide od skora opusteno, cak je i WU regulisao to slanje novca, tako da mozes poslati mnogo vece sume (mislim 90 ili 100k).
Pa recimo iz Nemacke, ili bilo koje evropske zemlje, ako narucujes iz Japana ili Amerike naravno da je skuplje, oko 100 evra,mozda i malo jace. Taj limit postoji ako oces da prebacis pare sa racuna na racun, za fizicka lica. Ustvari, ne znam da li je sada nesto promenjeno. Znam da je postojalo to ogranicenje da se spreci odliv devizna. Sto se tice WU on nije dostupan za Japan, to znam 100%, a i dosta je velika provizija. Plus na sve to sto se pojebao ovaj kurs evra u odnosu na dolar, zbog jebenih Grka...

sl0e

Post by sl0e » 27 Jun 2010, 21:32

Pa pazi.

Ja sam 1,8kg tesku posiljku sa thomann-a platio 25 evra siping DHL-om. Ne znam koliko kosta siping gitare iz Nemacke, ali sigurno je visestruko vise s' obzirom na tezinu i gabarite paketa. Pricamo o DHL-u naravno.

Sto se tice kupovine iz Japana, poucen iskustvom prijatelja evo ti copy njegovog racuna:

F/J ST62-TX FRD (310186900)-----68,800 JPY
Shipping/Insurance cost---------47,390 JPY

On je uzeo Japanskog stradzu, kupio je gitaru preko Ishibashi-ja. Plus je stradza u gigbag-u, zatim u kutiji i trake preko kutije. DHL opet.

Ne znam kako sada ide, ali je ranije je isao WU u Japan ali samo preko 2-3 njihove banke (sreca te je jedna u Sibuji, u blizini Ishibashi shopa :D ) rade te transakcije, i, kao sto si vec rekao, uzimaju jake provizije.

Ako ganjas Tokai, ciljaj http://www.richtonemusic.co.uk . Za ovo ostalo, ne gine ti Ebay, ali to tek kada dodje i kada se smire malo troskovi, i kada "upadnemo na mapu". :ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 27 Jun 2010, 21:54

Da, postoji WU ali samo na par mesta. Ako bih uzimao iz japana to ne bi bila neka prodavnica tipa Isibasi, vec privatni prodavac. Prodavnice nece da ti napisu cenu ispod realne a to mi ipak dosta znaci. Ipak su privatni prodavci dosta fleksibilniji.

Nego da te pitam jel znas mozda koliko je platio sve dodatne dadzbine na tu gitaru(carina,pdv...)? Cuo sam da DHL naplacuje i neke dodatne troskove ovde u zemlji. Btw, mnogi prodavci u Japanu nece ni da salju preko DHL-a vec koriste EMS koji opet nije dostupan za Srbiju. :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 27 Jun 2010, 22:01

Nema problema, evo ti kopija mail-a od DHL-a domaceg :ziveli: :
Koristimo ovu priliku da Vas obavestimo o sledećem:

S obzirom na sadržaj i vrednost pošiljke, ista će po prispeću u Srbiju biti prijavljena carinskim organima radi procedure uvoznog carinjenja.

Usluga uvoznog carinjenja u redovnom postupku za fizička lica do tri naimenovanja (uz plaćanje carinskih i drugih dažbina direktno carini) iznosi 3.540,00 dinara.

Carinska stopa za uvoz električne gitare iznosila bi 1%, a stopa PDV-a 18%. Stopa carina obračunava se na carinsku osnovicu koju čine vrednost pošiljke i troškovi transporta. Stopa PDV-a obračunava se PDV osnovicu koju čine carinska osnovica i obračunata carina.

Nakon oslobađanja pošiljke od carinskog nadzora organizovaćemo dostavu iste na Vašu adresu. Takođe, na Vaš zahtev pošiljka se može preuzeti lično u jednoj od poslovnica DHL-a.

Za sve dodatne informacije i asistencije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
Btw, mnogi prodavci u Japanu nece ni da salju preko DHL-a vec koriste EMS koji opet nije dostupan za Srbiju.
Vidi onda ako imas nekoga u Bosni, tamo radi EMS. Srbija! :lol:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 27 Jun 2010, 22:04

sl0e wrote:Nema problema, evo ti kopija mail-a od DHL-a domaceg :ziveli: :
Koristimo ovu priliku da Vas obavestimo o sledećem:

S obzirom na sadržaj i vrednost pošiljke, ista će po prispeću u Srbiju biti prijavljena carinskim organima radi procedure uvoznog carinjenja.

Usluga uvoznog carinjenja u redovnom postupku za fizička lica do tri naimenovanja (uz plaćanje carinskih i drugih dažbina direktno carini) iznosi 3.540,00 dinara.

Carinska stopa za uvoz električne gitare iznosila bi 1%, a stopa PDV-a 18%. Stopa carina obračunava se na carinsku osnovicu koju čine vrednost pošiljke i troškovi transporta. Stopa PDV-a obračunava se PDV osnovicu koju čine carinska osnovica i obračunata carina.

Nakon oslobađanja pošiljke od carinskog nadzora organizovaćemo dostavu iste na Vašu adresu. Takođe, na Vaš zahtev pošiljka se može preuzeti lično u jednoj od poslovnica DHL-a.

Za sve dodatne informacije i asistencije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
Btw, mnogi prodavci u Japanu nece ni da salju preko DHL-a vec koriste EMS koji opet nije dostupan za Srbiju.
Vidi onda ako imas nekoga u Bosni, tamo radi EMS. Srbija! :lol:
E, bas ti hvala :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 27 Jun 2010, 22:10

Nema na cemu. :ziveli: Btw, ako ces vec kopati po ebay-u za Japanski LP, znas sto ti je ciniti :D

hint:

Image

LifelessDead

Post by LifelessDead » 27 Jun 2010, 22:34

znam :D , kopam vec duze vreme, upoznat sam vec sa svim modelima i specifikacijama istih, kao i cenama koje se krecu, jos samo da kupim nesto pa stavljam slike :XD: :ziveli:

Post Reply