Gibson Les Paul Studio

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Gibson Les Paul Studio

Post by mislim_stvarno » 25 Sep 2010, 22:19

Nesto razmisljam, da nije tu u pitanju samo neki mit koji se stvorio upravo oko Gibson LPa? Mislim, svi se zale kako ovi danasnji, ni studio, ni standard ni otkuttijaznamkoji ne zvuce kako treba... Mozda je tu samo na delu taj mit o holy grail masTnom tonu, jednorogu medju gitarama... Niko se ne zali na ton SGa ili Explorera, Nyarlathotep je bio odusevljen svojim Firebirdom (mozda je i dalje :D ), ali mnogo njih prica kako danasnji LP nije TO... Mozda Gibson i radi ono sto je radio od uvek, ali su ljudi u svojim glavama razvili neku nedostiznu fantaziju...

Ne shvatajte me previse ozbiljno, samo na glas razmisljam i ne mislim ovim komentarom ni na koga konkretno. Nisam svirao gibsone, najblize tome sto sam imao u rukama i pustio kroz pojacalo je bila yamaha SG2000, i to je stvarno fantasticna spraava (a toliko ju je covek i cenio, zamena za kola od par k).

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Sep 2010, 22:24

Ne ruši mitove! :palica:

:lol: :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Sep 2010, 23:22

guv'nor wrote:Ne ruši mitove! :palica:
Za to treba pozvati strucnjake!!!!
Image

Stanko

Post by Stanko » 26 Sep 2010, 10:35

mislim_stvarno wrote:Nesto razmisljam, da nije tu u pitanju samo neki mit koji se stvorio upravo oko Gibson LPa? Mislim, svi se zale kako ovi danasnji, ni studio, ni standard ni otkuttijaznamkoji ne zvuce kako treba... Mozda je tu samo na delu taj mit o holy grail masTnom tonu, jednorogu medju gitarama... Niko se ne zali na ton SGa ili Explorera, Nyarlathotep je bio odusevljen svojim Firebirdom (mozda je i dalje :D ), ali mnogo njih prica kako danasnji LP nije TO... Mozda Gibson i radi ono sto je radio od uvek, ali su ljudi u svojim glavama razvili neku nedostiznu fantaziju...

Ne shvatajte me previse ozbiljno, samo na glas razmisljam i ne mislim ovim komentarom ni na koga konkretno. Nisam svirao gibsone, najblize tome sto sam imao u rukama i pustio kroz pojacalo je bila yamaha SG2000, i to je stvarno fantasticna spraava (a toliko ju je covek i cenio, zamena za kola od par k).
Mnogo ljudi vise svira i zeli LP. Ali istu pricu mozes naci i za sg-a, i za exp-a... Verovatno i za FB ako bi se dovoljno potrudio :mrgreen:
Ali pogledaj standard u mitrosu, na to mi je oboss skrenuo paznju, ali ne koriste filler za drvo? I finish sbog toga izgleda jeftino?! a to po mojim shvatanjima ne bi smelo na gitari koja toilko kosta, i koju reklamiranju kao "TO" ;)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Sep 2010, 15:43

Znam to, naravno da je lp popularniji, valjda bas zbog tog mita o super fat tonu :mrgreen: , ali hocu da kazem da mi se cini neproporcionalno velika razlika medju zalbama, mozda gresim... Nisam nigde procitao nista slicno za sg i exp, verovatno moze da se nadje, verovatno moze da se nadju i ljudi nezadovoljni EB i PRS gitarama... :mrgreen: Cortex ima SG, i njemu je super....

Ma sve je ovo filosofija u prazno... :D

doksas

Post by doksas » 21 Oct 2012, 19:34

http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... id=6016630

Dakle nikada nisam imao LP niti bilo sta slicno a kupio bih jednog pa bi mi pomoc iskusnijih dobrodosla.
Da li je ovo neka realna cena za ovaj model ili imate bolje preporuke za tu neku cifru?
Hvala unapred

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 21 Oct 2012, 19:46

Ovo prodaje moj drugar, gitara je kao nova i vrlo je rezonantna. Mislim da za te pare nećeš naći LP Studio. Dobio ju je u zameni pa je cena ovakva kakva je :)

doksas

Post by doksas » 21 Oct 2012, 19:51

Meni se i nije ucinilo bas da je povoljna cena,to je nesto ovako ili gresim?

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/136 ... e-O-Matic/

I da,moze li jos malo detalja ako ti je drugar vec,koje je godiste gitara itd :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 21 Oct 2012, 19:53

Zanimljivo, nisam znao da su takve cene, obično su bile oko 900-1k. Lm, gitara je dobra, pozovi ga, možda se dogovorite oko cene, Tasa je super lik :ziveli:

doksas

Post by doksas » 21 Oct 2012, 19:58

Ok hvala ti :ziveli:

Trzalica

Post by Trzalica » 21 Oct 2012, 19:58

doksas wrote:Meni se i nije ucinilo bas da je povoljna cena,to je nesto ovako ili gresim?

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/136 ... e-O-Matic/

I da,moze li jos malo detalja ako ti je drugar vec,koje je godiste gitara itd :)
Možeš da biraš gitaru po boji bilo gde u EU (Thomann) za manje parice:

http://www.thomann.de/at/gibson_les_pau ... d_wccr.htm

Možda je "Tasa" dobar lik, ali se u Mitrosu Studio prodaje po ceni 100e većoj od cene u bilo kojoj EU državi

EDIT!

Pazi "klasiku" za 689€: http://www.thomann.de/at/gibson_lp_stud ... _db_tm.htm

Image
Last edited by Trzalica on 21 Oct 2012, 20:07, edited 1 time in total.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 21 Oct 2012, 20:06

Naravno, ako može da uzme u Thomannu nema šta da razmišlja. Niko nije ni rekao da će je i za te pare prodati. Gitara je dobra, vredi da se makar čuje sa njim, može da proba, možda se dogovore...

doksas

Post by doksas » 21 Oct 2012, 20:12

Trzalica wrote:
Pazi "klasiku" za 689€: http://www.thomann.de/at/gibson_lp_stud ... _db_tm.htm

Image

Uuuu jbt,imam varijantu za Thomana,tu mi je prijatelj kupio i proc pa posle nije hteo da mi naplati vec mi ga poklonio a sinoc sam dosao iz Beca hebo me Tito :)))

Jos ako me moje nikakvo poznavanje nemackog dobro sluzi za ove parice se dobija i gig bag,komplet zica i kais??

Jel neko probao ovu 50icu?
Da vas poslusam i narucim ako je to dobra stvar? :)

doksas

Post by doksas » 21 Oct 2012, 21:35

Maa...narucio sam upravo pa sta Bog da,mada za razliku u lovi kod nas i tamo,mogu i da kupim recimo magnete ako ne budem zadovoljan sa ovima ...
Nadam se da ce stici za max 10ak dana pa javljam utiske :)

Tasman

Post by Tasman » 21 Oct 2012, 22:12

Uf..žalosno je što se toliki novci daju na neviđeno. Ne znam zašto to ljudi i dalje rade. Kao da živimo u najbogatijoj državi. Zar nije poenta probati , videti jel odgovara, i na kraju dogovoriti se..Posebno sa takvim stvarima kao što je instrument. Nije to neka stvar koja služi za ukras.

Post Reply