Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magneti?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
DrGreenthumb
MF veteran

Re: Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magne

Post by DrGreenthumb » 06 Dec 2011, 18:30

Ja sam hteo da narucim Dave Allen-ove pikape, ali sam se odlucio za domacu varijantu, ni sam ne znam zasto :D
Lm, kad ih ubudzim ovih dana javljam rezultate, iz prve ruke :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Dec 2011, 18:56

To care!
Bash jedva chekam da chujem kako to radi i kako ti se dopadaju.
Goranove si uzeo dakle, do jaja! Podrshka.

bancika

Post by bancika » 06 Dec 2011, 19:17

A koliko kostaju uopste? Nisam mogao da provalim sa sajta.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Dec 2011, 19:32

Telecaster set je 150e. Za Stradzhe ne znam. Chekamo Dr.-a...

bancika

Post by bancika » 06 Dec 2011, 19:46

A LP style? Primecujem kako se sve vise udaljavam od singlova i strata :)
Ako kostaju otprilike koliko bi kostalo amerikance da kupe americke boutique magnete onda mislim da je OK cena. Ovde je cena rada nenormalno veca ali su sirovine dostupnije i jeftinije. Kod nas je obrnuto, pa racunam da je fer da se cena nadje tu negde. Ako kostaju isto kao da se poruce BK ili slicni i da se plati carina ondak je malo skupo :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Dec 2011, 20:10

Po meni je Goranova cena sasvim ok. Pogotovo jer ima chovek registrovanu firmu jelte.
heh vish' Bane kod mene skroz suprotno, krecem se bash ka singlovima :ziveli: Singlovi, p90, fenderovi widerange humovi, to su za mene najbolji magneti.
Lik koji je kao neka nizha boutique klasa, ako tako neshto uopshte postoji, je i Kent Armstrong, cene su bash bash okej, a koliko sam chuo, vrlo fino on to radi, a i jedan je od prvih. Npr neki njegov singl za neck poziciju koji se zove Tweed sound, kad sam chuo snimak pao sam na pedu. Jel svirao neko neshto od Kenta?

fattwang

Post by fattwang » 06 Dec 2011, 20:14

Saticoy wrote:Inace, upravo su Goranovi magneti od Squier Bullet-a moga prijatelja napravili gitaru koja zvuci kao moj American Vintage 57 Stratocaster.
Ovo su totalne gluposti. Ispadada su magneti jedino merodavni za kvalitet gitare.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 06 Dec 2011, 20:41

Cortex wrote:To care!
Bash jedva chekam da chujem kako to radi i kako ti se dopadaju.
Goranove si uzeo dakle, do jaja! Podrshka.
I ja. Nijesam ih jos uzeo, pukao sam mu mail da vidim sta ce mi predloziti. Ja bih nesto malo vise overwound dubije praskave visoke koji me nerviraju. Btw originalni pikapi su sasvim korektni, al ako hoces that xtra lil special...
Mislim da kostaju otprilike slicno kao i svecki proizvodjaci tog ranga, ili mozda 10-20% jeftinije. S obzirom da mi je vecina opreme Made in Serbia (ni sam ne znam kako :)) nek bude i ovaj delic. Ako mi se svide, uzecu nekakvog PAF-a za Tasmana, videcemo...

eg303

Post by eg303 » 06 Dec 2011, 21:57

fattwang wrote:
Saticoy wrote:Inace, upravo su Goranovi magneti od Squier Bullet-a moga prijatelja napravili gitaru koja zvuci kao moj American Vintage 57 Stratocaster.
Ovo su totalne gluposti. Ispadada su magneti jedino merodavni za kvalitet gitare.
Ne moraju da budu gluposti, bude situacija kada se stvari poklope (ima dosta primera na Youtubetu) i kada to stoji 100%, hteli mi to ili ne pickupovi jesu srž električne gitare, niko nije rekao da je taj Bullet komforniji za sviranje, da se manje raštimava, da je bolje finiširan i slično, čovek je samo ocenio poređenje u tonu, ja mu verujem da je zaista takvog utiska, ti magneti koje je stavio su verovatno dva puta skuplji od onoga u šta ih je ušrafio...

fattwang

Post by fattwang » 07 Dec 2011, 00:04

To je najbolji put da neko ima Squiera po ceni Custom Shop modela.

Saticoy

Post by Saticoy » 07 Dec 2011, 00:16

fattwang wrote:
Misli šta hoćeš. Dve stvari su sigurne. Ti ne znaš o čemu govoriš niti si u stanju normalno da komuniciraš.

Saticoy

Post by Saticoy » 07 Dec 2011, 00:21

eg303 wrote:
fattwang wrote:
Ne moraju da budu gluposti, bude situacija kada se stvari poklope (ima dosta primera na Youtubetu) i kada to stoji 100%, hteli mi to ili ne pickupovi jesu srž električne gitare, niko nije rekao da je taj Bullet komforniji za sviranje, da se manje raštimava, da je bolje finiširan i slično, čovek je samo ocenio poređenje u tonu, ja mu verujem da je zaista takvog utiska, ti magneti koje je stavio su verovatno dva puta skuplji od onoga u šta ih je ušrafio...
Upravo tako.

dweezil

Post by dweezil » 07 Dec 2011, 01:42

sta bi tek bilo da si ih stavio u MIM ili MIA Fendera ...mada ko zna mozda je taj Bullet stvarno bolji komad...postoje teorijske sanse :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Dec 2011, 04:51

Imati u vidu da i SD (firma) ima u ponudi custom shop rucno radjene magnete (http://www.seymourduncan.com/products/custom-shop/) i da ih licno cica mota za onom starom motalicom na kojoj su krajem 50-tih motani P.A.F.-ovi (on je pazario komplet opremu za motanje iz Kalamazoo-a, Michigan, kad je Gibson selio fabriku). :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 07 Dec 2011, 06:47

mislish ona Ebigejl Ibara il kako se vec cita :bambi: preslatka je, ona utiche da su josh dodatno vintage jer im prenese mitisere sa svojih smezhuranih rucica

Post Reply