Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

MUzzY

Re: Jaguar, Februar, Psihoterapija , Lemilica

Post by MUzzY » 17 Feb 2013, 15:08

Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Feb 2013, 15:33

Image

fattwang

Post by fattwang » 17 Feb 2013, 15:46

nemanjavelimirovic wrote:...i zato što nemam još 500-600e za dokupljivanje neke druge gitare...
...Pa ću uložiti još 500-600e za sređivanje postojeće.
Prodaj, štekuj i skupljaj pare. Tebe baš muči sindrom "hoću sad i hoću sve".
Međutim biće da je glavni problem što ustvari ne znaš koja je to "druga gitara".
nemanjavelimirovic wrote:Necu smarati vise sa idejama, ako bude ovo shto planiram valjalo kacim, ako ne, zaboravite da ste bilo shta citali i nervirali se ovih par dana.
Ne, ne, ne! Mi smo "kibiceri u transu".
Za par dana nakupilo se šest stranica postova.

xspaceman

Post by xspaceman » 17 Feb 2013, 15:52

kupis ovo i ostane ti jos i kusura! :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Feb 2013, 16:51

Meni jako lepo izgleda ovaj Squier ali da li i radi tako jel ga imash ti spacemene?

xspaceman

Post by xspaceman » 17 Feb 2013, 17:10

Cortex wrote:Meni jako lepo izgleda ovaj Squier ali da li i radi tako jel ga imash ti spacemene?
nemam(mislim da ga ima nojzi đezmaster), ali mi se jako dopada kako radi na ovom snimku( a i na dosta drugih snimaka na tubetu)...takođe i jaguar iz iste serije...rado bi posedovao oba! :)

Perce

Post by Perce » 17 Feb 2013, 21:37

nemanjavelimirovic wrote:Posle nekog vremena razmisljanja i preslusavanja kojekakvih snimaka, odluka je definitivno sledeca:

Uzecu jedan set strat magneta,....
Kao sto smo pricali, moja ponuda i dalje stoji, ako zelis da probas pre nego sto se odlucis za neku kupovinu.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Feb 2013, 22:57

Novosti iz nesvesti:

ne kupujem nista ipak....
Ukratko: Ja sam debil. Major one. Nisam probao jednu lemljenje opciju, a trebao sam. :cekic: :cekic: :cekic:
Objasnjenje uskoro.
Image

Perce

Post by Perce » 17 Feb 2013, 23:07

Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 18 Feb 2013, 15:13

Elem... :XD:

Potovi su pravili dosta problema u pokusajima da se nameste hamovi i p90 u kombinaciji, kao i na samom P90 koji mi je pravio Majti, gde na 500k nekog odrvatnom fabrickom potu :grummel_2: , nije bio niti okej zvuk, a proizvodio je puno visokih (kasnije kad sam povezao direktno magnet, provalio sam da ima i te kako veze), pa je gitara fonirala cak i na malim snagama. Imao sam jedno 4-5 od 500k (alpha), jedan prokleti od 250k (no name neki), koji mi je napravio ceo haos i po dva od 1mega i 250k (obicni plasticni- kao za pedale recimo). Taj pomenuti no name od 250 je ili crkao ili je jednostavno ultra shit i kad sam na njega stavio P90, zvuk je bio mulj strashtno, a tad jos nisam probao magnet bez pota tj direkt na izlaz. Prelemio sam djitru jedno 20 puta dok nisam nasao pravu kombinaciju...
Da skratim, posto sam udavio na 6-7 strana ovo moje sranje...

Na necku sam vezao novi 250k za volume (neki obican pot za elektroniku, uskoro cu uzeti neki profi pa samo zameniti). Isto takav i na bridgeu, samo je 1 megaom da dobije malko vise visokih. Dakle nema ton kontrolu, ali svaki magneti ima svoj volume pot (potpuno drugaciji wiring btw) i time sam dobio ono shto sam hteo a i kill switch foru kad se stisa jedan od magneta. Gitara ne radi za miliJon dolara, ali nisam je ni platio toliko, niti ocekivao isto... Ovaj neki srednji rang gitara je ono shto je meni dovoljno za svirke i maltretiranja po probama, a sad mi se svidja i zvuk, i jako mi odgovara 24inch skala, posle ovih par dana mucenja i testiranja sam je jako zavoleo. Ako nishta, korist od svega ovoga sam konacno nasao zen po pitanju lemljenja i sad mi to ne predstavlja nikakav problem, ispraksao sam se solidno, cini mi se da sam daleko bolji sa lemilicom nego pre godinu dve.... Psihoterapija, Lemilica kako na pocetku napisah :mrgreen:

Test je na Deluxeu, sa potpuno novim lampama.... majk malko jede srednje nekih 5-10ak posto mozda, ali nisam hteo da dodajem sinteticki, ovo je direkt majk u karticu, samo sam isekao delove gde sam svirao neke idiJotije (zamalo da ne iscem sve :mrgreen: )...Jedino su zice skidane 5-6-7 puta pa su mutave ponegde (a i akciju moram jos malko da sredim), ali eto zivim u gradu gde ima samo na jednom mestu da se kupe zice, ali lik nije kuci....Ovo su sad Ernie ball 10ke, mislim da cu staviti neke druge, i na telcu mi zvuce bezveze, izgleda su ih opet pokvarili ili su ove na koje sam naleteo jako matore. DiAddario Ftw, one su uvek fresh.

dosta mi je moje teme, ajde neko drugi nek pise neshto o svojim gitarama.... :XD:
Image :ziveli:

HeatMan

Post by HeatMan » 18 Feb 2013, 15:20

kupuj EB kod marica, tamo su uvek sveze.

xspaceman

Post by xspaceman » 18 Feb 2013, 16:36

Image

Tufli

Post by Tufli » 18 Feb 2013, 17:57

Koje lampe si uzeo za Deluxe-a?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 18 Feb 2013, 18:52

Tufli wrote:Koje lampe si uzeo za Deluxe-a?
Neke NOS Ruje, stare vojne rezerve, od lika od kojeg sam uzeo bassman. Rade vr ' :) :ziveli:

kwiss

Post by kwiss » 18 Feb 2013, 18:52

Image[/img]

Post Reply