Rocket Roll wrote:sinisake wrote:kako bi kupac kradenog instrumenta mogao da nastrada, u Srbiji?
Moja karma je takva da me jure do izlaza iz prodavnice kad im slučajno ostanem dužan deset dinara, i to je sve što ja znam.
U srpskom jeziku postoji jedan lep pridev, "tugaljiv". Ovo je "tugaljiva" tema - pomalo tužna, jer mi predosećaj govori da negde neki italijanski gitarista plače dok ga karabinjer saosećajno sluša i žvrlja u zapisnik, i pomalo strašna jer rizikujem da ogrešim dušu - postoji mogućnost da možda ipak nije tako.
Mene su u Familiji pratili nekih 30-40 minuta, dok ja nisam popizdio, bacio korpu i otišao. Pa zar ja djelujem kao lopov?!
Nikad nisam znao šta da mislim o tome.

Možda je i bas gitara koju sam ja nedavno dobio "otuđena". Stvarno ne želim da na bilo koji način učestvujem u nečijoj nesreći, ali opet... Kako ja mogu da znam da je to stvarno bilo tako? Još dobijam jako dobar instrument...
E možda je ovo onaj lik što je svojevremeno orobio onu njemačku prodavnicu instrumenata, vengo se pritajio u među vremenu i sad odlučio da počne da rasprodaje. U tom slučaju je legitimno kupiti je, moramo da kaznimo Njemce za sve što su nam kroz istoriju radili.