Zemlja Telecaster-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zemlja Telecaster-a
Odmah pored, desno.
EDIT> Preteče me rocket...
EDIT> Preteče me rocket...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Rocket Roll wrote:Pa odmah ispred. Kako izađeš sa železničke, uđeš na autobusku.

Tenk ju veri mac
Pglu sam za NS, bez kola nicht xD

Prođe i Telecaster Summit no.2...
Prvo moram reći da mi je jako žao što se nismo skupili u očekivanom broju - mnogi su bili sprečeni zbog obaveza, a i bubnjar za kojeg sam očekivao da dolazi 100% je nažalost nekih pola sata pre skupa javio da neće moći da dođe... Zbog toga, i zbog izostanka basista (sve dok se Sixstring nije pojavio na opštu radost
svaka čast na dolasku brate, bez obzira na najavljeno kašnjenje), morali smo da se menjamo za bubnjevima i na bas gitari, pa je malo bilo teže dobiti neki stabilniji groove, nego što je slučaj kada su za tim instrumentima ljudi koji ih zapravo i sviraju.
Raspoloženje je bilo dobro, uprkos smoru na startu zbog činjenice da dosta ljudi nažalost ipak nije došlo, i bilo je nekih zaista lepih momenata. Mislim da je sve audio snimljeno i nešto kamerom (courtesy of komil & nemanjavelimirovic), pa će se valjda izvući neki dobar (pre će biti podnošljiv) momenat za slušanje, da nismo mnogo brljali, naročito zbog činjenice da sam većinu vremena proveo za bubnjevima.
Prisutni su bili: nemanjavelimirovic, Hotstepper, komil, Cortex, moja malenkost, i kasnije pristigli Sixstring (čak iz Čačka, došao poslom za NS
). Ako sam nekog izostavio, molim vas ne zamerite...
Hoću samo da se zahvalim svima van Novog Sada koji su se iscimali da dođu na okupljanje, svaka čast ljudi, totalno poštovanje.
Ovaj put nije bilo snimanja testova, iako smo se smorili jer nije bilo ni basista ni bubnjara, pa taman kad smo hteli na pola termina da se bacimo na snimanje testova prisutnih gitara i pedala, upade Sixstring, pa rekosmo - glupo bi bilo da snimamo testove, čovek tek stigao, pa daj da sviramo još. I tako bi do kraja termina.
Meni barem uopšte nije bilo žao, moram reći, čovek jednostavno ubi kako svira bass. Onako iskusno, u svim žanrovima, što smo uspeli proći za dato vreme. Svaka čast care, nema šta. 
Verujem da će Nemanja pokačiti neke slike koje je na kraju uspeo na brzaka da napravi, a kad se zgotovi neki klip i to će biti okačeno, ne sumnjam.
Ostaje samo da se skupimo ponovo u neko skorije vreme, i da se bolje organizujemo, što se tiče obaveza pa da odziv bude još bolji. Neke klavijature ne bi bile na odmet svakako, pa da bude kompletno cepanje.
Neka i ostali iznesu svoje utiske, od mene toliko.

Prvo moram reći da mi je jako žao što se nismo skupili u očekivanom broju - mnogi su bili sprečeni zbog obaveza, a i bubnjar za kojeg sam očekivao da dolazi 100% je nažalost nekih pola sata pre skupa javio da neće moći da dođe... Zbog toga, i zbog izostanka basista (sve dok se Sixstring nije pojavio na opštu radost

Raspoloženje je bilo dobro, uprkos smoru na startu zbog činjenice da dosta ljudi nažalost ipak nije došlo, i bilo je nekih zaista lepih momenata. Mislim da je sve audio snimljeno i nešto kamerom (courtesy of komil & nemanjavelimirovic), pa će se valjda izvući neki dobar (pre će biti podnošljiv) momenat za slušanje, da nismo mnogo brljali, naročito zbog činjenice da sam većinu vremena proveo za bubnjevima.

Prisutni su bili: nemanjavelimirovic, Hotstepper, komil, Cortex, moja malenkost, i kasnije pristigli Sixstring (čak iz Čačka, došao poslom za NS

Hoću samo da se zahvalim svima van Novog Sada koji su se iscimali da dođu na okupljanje, svaka čast ljudi, totalno poštovanje.

Ovaj put nije bilo snimanja testova, iako smo se smorili jer nije bilo ni basista ni bubnjara, pa taman kad smo hteli na pola termina da se bacimo na snimanje testova prisutnih gitara i pedala, upade Sixstring, pa rekosmo - glupo bi bilo da snimamo testove, čovek tek stigao, pa daj da sviramo još. I tako bi do kraja termina.

Verujem da će Nemanja pokačiti neke slike koje je na kraju uspeo na brzaka da napravi, a kad se zgotovi neki klip i to će biti okačeno, ne sumnjam.

Ostaje samo da se skupimo ponovo u neko skorije vreme, i da se bolje organizujemo, što se tiče obaveza pa da odziv bude još bolji. Neke klavijature ne bi bile na odmet svakako, pa da bude kompletno cepanje.

Neka i ostali iznesu svoje utiske, od mene toliko.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo ih slike zasad, ima par okej snimaka i to cu okaciti kad smontiram.
Bash kako Babaslim zbori..iako je bilo smor na pocetku shto nisu se pojavili neki ljudi, narocito bubnjar, do kraja smo se dosta dobro zezali, stim da smo stilski svi po prilicno razliciti, shto je u nekim momentima bilo odlicno a u nekima pomalo konfuzno. Svakako to je i cilj svakog Jem Sessiona.
Nadam se da cemo opet uskoro ponoviti, a po svemu sudeci, milism da je Samit Telecastera redni broj 2 uspeo.

Hehe fine su slike, hvala Nemanja 
Ja, i pored najbolje volje zaista, ne mogu bash da kazhem da je Tele summit 2 iole uspeo. Ali da smo se lepo druzhili i zezali - to svakako
I uvek rachunajte na mene i za u buduce.
Ono shto ce meni ostati posebno upamceno sa sinocnje vecheri je taj osecaj kad udjesh u prostoriju za vezhbanje, a chekaju te Mesa Boogie Dual Rec i Framus Dragon. Oba sa V30 4x12 kabinetima.
Da ponovim - Mesa Boogie Dual Rectifier i Framus Dragon.
Tamo.
Za 800 kinti [i to je poskupelo od skoro, kolko je bilo, 600-700].
Dostupni da se akaju jedan termin eto, od 2 sata.
Pa bre jeeeeeeeeeeebote, u Bg-u po studijima nemash nishta bolje od onih naaaajjadnijih Fender FM-ova, nadje se i po neki Marshall novije generacije, ali od onih najsmeshnijih, ja sam cupkao od srece kad mi se zalomi da mogu da sviram na nekom MArshallu iz onih smeshnih dechijih mgdx serija mgh kako se vec zovu, takve glve koshtaju 300e po prodavnicama. Sramota.

Ja, i pored najbolje volje zaista, ne mogu bash da kazhem da je Tele summit 2 iole uspeo. Ali da smo se lepo druzhili i zezali - to svakako

Ono shto ce meni ostati posebno upamceno sa sinocnje vecheri je taj osecaj kad udjesh u prostoriju za vezhbanje, a chekaju te Mesa Boogie Dual Rec i Framus Dragon. Oba sa V30 4x12 kabinetima.
Da ponovim - Mesa Boogie Dual Rectifier i Framus Dragon.
Tamo.
Za 800 kinti [i to je poskupelo od skoro, kolko je bilo, 600-700].
Dostupni da se akaju jedan termin eto, od 2 sata.
Pa bre jeeeeeeeeeeebote, u Bg-u po studijima nemash nishta bolje od onih naaaajjadnijih Fender FM-ova, nadje se i po neki Marshall novije generacije, ali od onih najsmeshnijih, ja sam cupkao od srece kad mi se zalomi da mogu da sviram na nekom MArshallu iz onih smeshnih dechijih mgdx serija mgh kako se vec zovu, takve glve koshtaju 300e po prodavnicama. Sramota.
- Hotstepper
Meni je bilo super, uvek je ok slushati i nauchiti od iskusnije (da ne kazhem starije) gospode...
Saznali smo da Baba Slim ima neverovatan bubnjarski talenat, da Nemanja seva bass kao da nikad nije prestao da ga svira (dok se nije pojavio Sixstring, i oduvao nas!
) a mi smo se ostali drzhali sigurnih voda...
U svakom sluchaju, lepo nedeljno druzhenje.
Saznali smo da Baba Slim ima neverovatan bubnjarski talenat, da Nemanja seva bass kao da nikad nije prestao da ga svira (dok se nije pojavio Sixstring, i oduvao nas!

U svakom sluchaju, lepo nedeljno druzhenje.

- Guitar_thrill
- MF veteran
Ja nisam došao zbog izuzetno glupe stvari....računao sam da ću u subotu uveče, nedelju pre podne da se raspitam gde je to tačno, i da pogledam adresu...a onda je u domu nestalo neta, i nije ga bilo do sada, znači neka dva dana....brojeve forumaša koje znam imam ovde sačuvane u porukama, tako da nisam imao ni koga da pitam, a i ljudi iz Novog Sada koje poznajem su za vikend otišli kućama pa nije bilo načina da saznam gde i kada je tačno svirka...
na kraju sam svirao sam sa sobom....
Jako mi je žao što nisam bio, biće valjda još prilike...

Jako mi je žao što nisam bio, biće valjda još prilike...

Drugari, ja sam bio onaj audio snimač, poslao sam vama učesnicima privatnu poruku sa audio snimkom. Taj snimak naravno neće biti javan zato što se na njemu otkrivaju vrlo škakljivi detalji iz biografije forumaša i neke vrlo tajne veštine muziciranja, hvala na razumevanju..
Baba Slim je zaboravio da pomene dve osobe: onog dečka Slobodana što dobro peva (i došao je kasnije), i zaboravio je da pomene Dersua. Dersu Uzala je nezaobilazno bio sa nama, više onako u mislima, doduše, tj. njegov duh kao inspiracija (a na slikama ga je zamenio Mesa Boogie Dual Rectifier).
Šta reći, bilo je od odličnih suvih profesionalaca (tipičan predstavnik Baba Slim) do ubogih-hobista-amatera (oličenih u meni) u 4 sata zafrkancije. Nemanja i Babo su multitalentovani multiinstrumentalisti, Cortex je jazzy-brutal-fuzzy-bluesy osećajna zver, ostali svi generalno dobri i simpatični. Sixstring-u svakako treba skinuti pokoju žicu sa tog basa, ne bi li se spustio na nivo na kojem neće nabijati komplekse basistima.
Svakako možete računati na mene u budućnosti za pomoć u stvarima tipa snimanje zvuka, ravlačenje kablova, prevoz i slično.
Baba Slim je zaboravio da pomene dve osobe: onog dečka Slobodana što dobro peva (i došao je kasnije), i zaboravio je da pomene Dersua. Dersu Uzala je nezaobilazno bio sa nama, više onako u mislima, doduše, tj. njegov duh kao inspiracija (a na slikama ga je zamenio Mesa Boogie Dual Rectifier).
Šta reći, bilo je od odličnih suvih profesionalaca (tipičan predstavnik Baba Slim) do ubogih-hobista-amatera (oličenih u meni) u 4 sata zafrkancije. Nemanja i Babo su multitalentovani multiinstrumentalisti, Cortex je jazzy-brutal-fuzzy-bluesy osećajna zver, ostali svi generalno dobri i simpatični. Sixstring-u svakako treba skinuti pokoju žicu sa tog basa, ne bi li se spustio na nivo na kojem neće nabijati komplekse basistima.

Svakako možete računati na mene u budućnosti za pomoć u stvarima tipa snimanje zvuka, ravlačenje kablova, prevoz i slično.

eh da, trzalice, ko hoće može da ostavi utiske o trzalicama..... ali gde?
Ovde? viewtopic.php?f=20&t=12473komil wrote:eh da, trzalice, ko hoće može da ostavi utiske o trzalicama..... ali gde?
Moze tu, ali mislim da bi najbolje bilo na Facebook stranici, jer ne znam da li i dalje posecuje forum...
EDIT: Komil, hvala na lepim rečima, ali nećemo preterivati...

EDIT: Komil, hvala na lepim rečima, ali nećemo preterivati...

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo ih snimci. Dok mi ne odobrite necu ih staviti na Public...a s obzirom da smo svirali totalno neplanirano i nespremno.. ovo je i ispalo sasvim okej. Naravno da sam se potrudio da izvucem relativno najbolje od svih snimaka, ima malo i gresaka, ali sve je to jazz, zar ne.
I da...gledao sam da okacim teme koje su da kazem "cele", tj nemaju prekide i dogovaranja izmedju.A 4ta je vrlo poznata tema...

- whosyourdaddy
ajme, kakva iznenadjenja!!!
btw ona prva stvar je skroz kao Tortoise
@Nemanja zajebi sve covece, BUBANJ je tvoj instrument ( i za sve - na jazz da predjete! )!
@Cortex, ajme kakvi telci, kakvi phaseri!
@all au sad mi je krivo sto nisam bio, mada nemam sjekiru trenutno, stekam pare, mogao sam da dodjem sa squier-ima (bas i gitara) da se pozezamo malo!
i jos jedna stvar, Telecaster sucks big time!
btw ona prva stvar je skroz kao Tortoise
@Nemanja zajebi sve covece, BUBANJ je tvoj instrument ( i za sve - na jazz da predjete! )!
@Cortex, ajme kakvi telci, kakvi phaseri!

@all au sad mi je krivo sto nisam bio, mada nemam sjekiru trenutno, stekam pare, mogao sam da dodjem sa squier-ima (bas i gitara) da se pozezamo malo!

i jos jedna stvar, Telecaster sucks big time!

Spoiler:
Last edited by whosyourdaddy on 19 Dec 2011, 20:03, edited 1 time in total.
- Hillybilly
Hej, cime ste editovali snimke?