Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nenadnenad

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by nenadnenad » 19 Dec 2011, 21:00

meni dobro zvuci svirka.vise za moje uho.bez blues funka itd.
i dobro zvuci snimak , sve se cuje al to je verovatno sto ste svirali klin uglavnom.

sixstring

Post by sixstring » 20 Dec 2011, 00:21

Ej pa hvala za pozitivne komentare! :ziveli: Pije se neko pice nadam se uskoro! :D

Meni je bilo strava iako me je za ponedeljak (danas 19.12.'10.) cekalo dosta stresa i novih ljudi i situacija ma...

U svakom slucaju nadam se novim sešnima i sa više ljudi, potrudicu se da ponesem i ja nekog dobrog osveženja u vidu pica, hrane ili žena! :XD:
Eto, znaci Baba Slim, komil, nemanjavelimirovic, Slobodan i Dersu :D , hvala vama na super zezu i svirci!

I da, nisam ni sumnjao da telci zvuče najbolje, ako ikada budem kupovao gitaru, sigurno ću razmatrati telecastera što zbog zvuka i izgleda, što zbog duha koji ta gitara nosi uz sebe!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Dec 2011, 02:32

Poslusao sam klipove, i rekao bih da uopste nije ispalo lose, bar na klipovima. Zvuk i slika sasvim pristojni. :ziveli:

Samo mi je krivo sto nisu iskorisceni delovi gde kamera sara malo vise, ovako sam imao utisak da vecinu vremena provodim u prvom planu, i u kadru i u svirci, sto svakako nije bio cilj. :hide: Nadam se da me vara utisak i da nisam smorio. :)

Sve u svemu, sad kad gledam snimke i slike, super je bilo. Jeste, bili smo smoreni, ali svakako mi je drago zbog citavog dogadjaja i druzenja. :wink:

Januar, anyone? :lol:

luci

Post by luci » 20 Dec 2011, 02:50

ako bude krajem januara kad su ispitni rokovi, ja cu sigurno doci, a u nekoj drugoj situaciji ne mogu da garantujem, ali cu se svakako potruditi, doduse nemam tele..

Bozha

Post by Bozha » 20 Dec 2011, 02:55

Ne vara te utisak. Baba i prateci bend... tu i tamo ti poneko ukrade shou na trenutak! Nemanja jos samo harmoniku nije svirao ne bi li skrenuo paznju. :XD: Mogli bi u januaru dodatno da pokvarimo telekaster samit jos jednim basom, eventualno kongama..!? Videcemo, daleko je 2012ta...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Dec 2011, 03:01

whosyourdaddy wrote:ajme, kakva iznenadjenja!!!
btw ona prva stvar je skroz kao Tortoise
@Nemanja zajebi sve covece, BUBANJ je tvoj instrument
Znas me - znam te (za tortoise). Bubanj...pa ja jako volim da ga sviram, ali mi treba mnoooooogo vezbe da bi svirao ono shto ja hocu. Svakako hvala ti na lepim recima. Sustina je bila da neko drzi ritam, shto je u vecini slucajeva bio Babaslim, jer mu je taj dan bubanj vrlo dobro polazio za rukom, cak da pravi neki bend a da nemamo bubnjara, zvao bih ga da razvije novu vrstu GAS-a prema bubnjevima, jer i njih vrlo dobro svira.... ali nazalost mi ostali u tim snimcima nismo bash sklopili vajb, tj svi su svirali neshto okej, ali nekako ne deluje dovoljno solidno za youtube a ova cetiri klipa su ustvari pravi pokazatelj kako smo proveli 4h. Naravno sledeci put bez smaranja ako neko ne dodje...Ko dosho dobrodosho (stara narodna, prim. prev.) hehhehe
@Cortex, ajme kakvi telci, kakvi phaseri! :D
Nemoj coveka dirati, teletina mu lezi isto koliko i SG...covek svira, ubija. :ziveli:
@all au sad mi je krivo sto nisam bio, mada nemam sjekiru trenutno, stekam pare, mogao sam da dodjem sa squier-ima (bas i gitara) da se pozezamo malo! :)
Pa dodji! :ziveli:
i jos jedna stvar, Telecaster sucks big time! :XD:
:lol: Pa kad si Ramones. :mrgreen: :ziveli:
sixstring wrote:Ej pa hvala za pozitivne komentare! :ziveli: Pije se neko pice nadam se uskoro!
Meni je bilo strava iako me je za ponedeljak (danas 19.12.'10.) cekalo dosta stresa i novih ljudi i situacija ma...
U svakom slucaju nadam se novim sešnima i sa više ljudi, potrudicu se da ponesem i ja nekog dobrog osveženja u vidu pica, hrane ili žena!
Eto, znaci Baba Slim, komil, nemanjavelimirovic, Slobodan i Dersu (hehehe) , hvala vama na super zezu i svirci!
I da, nisam ni sumnjao da telci zvuče najbolje, ako ikada budem kupovao gitaru, sigurno ću razmatrati telecastera što zbog zvuka i izgleda, što zbog duha koji ta gitara nosi uz sebe!
Matori, shta bi ti rekao. svaka pohvala tvoje svirke je vrlo zasluzena. Imas isto zica ko i mi na gitari i sve ih koristish i te kako! Zamisli telecaster bass!!!? Tj Taj oblik, 6 zica i sve ostalo. A ovako..pa inace svi fender instrumenti tj ti patenti da tako kazem nose neku svoju posebnu prichu, telecaster je pocetak svega...a eto za nas ovde i kraj, tj moze sve, ali uvek se vratish na tele! (Babaslim ce se ovde prepoznati svakako, a i to mi je cilj) :ziveli:
Hillybilly wrote:Hej, cime ste editovali snimke?
Vegas Studio Pro HD 10. Korekcije - otvoren EQ na lajv snimku tj IT tonu, sa dodatkom kompresije na overall frekvencije plus malo dynamic boosta, pogotovo u srednjem registru. Na snimak sa mikrofona nisam nishta dodavao. Ima puno problema pa nisam cistio snimak a i nismo se bavili pozicioniranjem pravilno, mada ispalo je solidno.
nenadnenad wrote:meni dobro zvuci svirka.vise za moje uho.bez blues funka itd.
i dobro zvuci snimak , sve se cuje al to je verovatno sto ste svirali klin uglavnom.
Pa i ti si clan Telecaster kluba, provozaj se sledeci put, nije toliko daleko... :ziveli:
Baba Slim wrote:Poslusao sam klipove, i rekao bih da uopste nije ispalo lose, bar na klipovima. Zvuk i slika sasvim pristojni.
Samo mi je krivo sto nisu iskorisceni delovi gde kamera sara malo vise, ovako sam imao utisak da vecinu vremena provodim u prvom planu, i u kadru i u svirci, sto svakako nije bio cilj. :hide: Nadam se da me vara utisak i da nisam smorio.
Sve u svemu, sad kad gledam snimke i slike, super je bilo. Jeste, bili smo smoreni, ali svakako mi je drago zbog citavog dogadjaja i druzenja.
Januar, anyone? :lol:
Pazi, delovi u kojima se vishe shara kamerom su tu, ali nisam hteo da ih ubacujem tj da montiram preko ovih da bi napravio da deluje bolje, jer ne bi , iz razloga shto bi u nekim kadrovima ti svirao svoju gitaru, negde bubanj, negde baju ili shta vec, u nekim ja sviram tvoju gitaru i tako...bilo bi pomalo bezveze da sam tako montirao. Svakako je generalan stav svih prisutnih da si kompletan muzicar i uopshte nije bitno ko je najvise na snimku, svi su doprineli svojim prisustvom da ovo bude jos jedno lepo druzenje. Super je bilo indeed i radimo januar sto se mene tice jos cemo skontati datum. :ziveli:
luci wrote:ako bude krajem januara kad su ispitni rokovi, ja cu sigurno doci, a u nekoj drugoj situaciji ne mogu da garantujem, ali cu se svakako potruditi, doduse nemam tele..
Dodji, nije bitno...mozemo napraviti i skup druge tematike, naravno. :ziveli:
Last edited by nemanjavelimirovic on 20 Dec 2011, 03:05, edited 1 time in total.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Dec 2011, 03:04

Ako primate vintage dron™ fender jaguara, i krdo pedala, i ja bih navratio kad bude jope. Moze i bez krda™. :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Dec 2011, 03:09

Bozha wrote:Ne vara te utisak. Baba i prateci bend... tu i tamo ti poneko ukrade shou na trenutak! Nemanja jos samo harmoniku nije svirao ne bi li skrenuo paznju. :XD: Mogli bi u januaru dodatno da pokvarimo telekaster samit jos jednim basom, eventualno kongama..!? Videcemo, daleko je 2012ta...
:XD: Hehehe, dodji obavezno na sledeci ponesi i konge i bas i obuci se lepo. :XD: :mrgreen: :ziveli:
Kill surf city wrote:Ako primate vintage dron™ fender jaguara, i krdo pedala, i ja bih navratio kad bude jope. Moze i bez krda™. :ziveli:
Odlicno! Ponesi krdo. :D :ziveli:
Mozemo sledeci Jam da prosirimo tematiku...Dakle FENDER PATENTED GUITAR SHAPES Jam Session. Sledeci skup Zemlje Telecastera neka bude kad se pojavi jos ljudi sa jos razlicitijim telcima, a to ne mora biti u januaru. :) :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Dec 2011, 03:33

Nemanja kralju, nista ne brini, jesam se prepoznao. :ziveli:

I ta tematika je odlicna za sledeci jam, mada generalno, u fazonu sam da dodje ko god moze, sa koliko god i kakvim god pedalama i gitarama... :-) Kapiram da neko moze i da svira 10 pedala istovremeno, ali sve dok je to u funkciji trenutne atmosfere, sve moze. Dok eto, isto tako kapiram da covek ne mora da svira ni jednu jedinu pedalu a da pri tome ipak opusteno moze da smeta svirkom, ako je gluva za to sto se dogadja u tom momentu. :-D

Tako da, bring it on, everybody. :ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 20 Dec 2011, 03:49

FENDER PATENTED GUITAR SHAPES and wannabes Jam Session

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Dec 2011, 03:53

Ovo sto sam spomenuo, u vezi sa kvacilama, je u slucaju da nekoga zanima test te-i-te pedale, nije toliko bilo vezano za sam session. :mrgreen:

Za session je dosta samo 'verb. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Dec 2011, 22:44

Can't wait to meet you to guys :ziveli:

Evo josh jednog isechka:

Telebaba kroz Ac-Tone i Carvin Vintage 16 = epic vintage fusion sound

Komil je bio tako ljubazan da nam poshalje audio snimak jam-a, te ja naidjoh na ovaj deo, sasvim fino zvuchi, mada ovaj shto je svirao je izbrljavio nachisto no nebitno sad... :mrgreen:
Svrha snimka je da josh malo pokazhe izvrsni Telebaba telac.
Primetite kad predje na srednju poziciju, koliko je ton sitar-alike! Divno!

Ac-Tone radi genijalno, voicing mu je sjajan, odushevljen sam. A i Carvin je predobro pojachalce, tek sam mu shvatio pravu vrednost ovako kad se iskusi u live mix situacijama.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Dec 2011, 13:17

Meni je jako zao sto nisam bio ali bas nikako nisam mogao. Nepredvidjene obaveze i problemi.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Dec 2011, 16:15

@Cortex: Brate, jako mi je drago da ti se sviđa i gitara, ali i AC Tone i pojačalo. :ziveli:

Video si koliko , uslovno rečeno snage, odn. bolje bi bilo - glasnoće može da izbaci kombo lampaš od nepunih 20W. Rekao bih da smo ga ovom prilikom otprilike držali na glasnoći na kojoj ga koristim na svirkama, možda nekad malo ispod a nekad malo preko toga. Ali poenta je, da je kroz efikasan 12'' zvučnik to i više nego dovoljno za malu klupsku binu, jer svakako ide ozvučavanje. Ne-daj-bože™ da se spoji na neki veći box, 2x12 ili 4x12. :)
Rekao bih da ima svoje mesto u slici, i uklapa se bez problema.

@Funkomat: Jbg, biće uskoro ponovo, pa gledaj da ne omaneš. :) :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Dec 2011, 17:03

Par zanimljivih napomena iz Arlen Roth, "Masters of the Telecaster". Knjiga za svaku preporuku.

Image

Image

Image

Post Reply