Sledeca kupovina zica za akusticnu ce biti 10ke od el. Naravno, razlog je da bude meksa...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
mateuspoz wrote:
do sada sam kupovao iskljucivo kod nas zice i posle dva meseca moraju da se zamene svirao ne svirao,mada objektivno vec posle mesec dana nisu za upotrebu.kazete da zice iz inostranstva duze traju ,da li mozete preciznije da kazete koliko je to.inace sviram amaterski ,recimo 30 tak minuta dnevno u proseku.Usred Zala wrote:Žice u našim radnjama su katastrofalno matore da je to sramota! Zbog toga poslednjih par godina isključivo kupujem u Americi. Sveže žice zvuče dobro i traju dugo. Koristim klasiku, ne izmišljam previše. Gibson su mi obavezne, ali su skupe pa uzimam i Ernie Ball, GHS i Dunlop, za akustiku Martin.
Mnogo je pisano na tu temu. Uglavnom ima tu mnogo faktora. Bitna je i vrsta žica i njihov kvalitet i njihovo održavanje, ali je nekako najbitnije stanje ruku. Ako ti se ruke mnogo znoje kiselina će brže da nagrize materijal kojim su žice presvučene, koža koja se peruta ostavlja i puni praznine na žici itd... Ja recimopre odlaganja gitare u kofer obrišem žice čistom mekom krpom sa obe strane, tako obrišem i pragove. To je sve, ne upotrebljavam nikakva sredstva za čišćenje. Ruke mi se ne znoje i žice mi traju relativno dugo. Sećam se da sam jednom prilikom držao žice punih šest meseci na gitari i još su bile dobre, ali skinuo sam ih jer me je bilo sramota pred samim sobom zbog toga! Nekada sam menjao žice često, sada sam postao lenj za to pa se trudim da to bude što ređeneki wrote:do sada sam kupovao iskljucivo kod nas zice i posle dva meseca moraju da se zamene svirao ne svirao,mada objektivno vec posle mesec dana nisu za upotrebu.kazete da zice iz inostranstva duze traju ,da li mozete preciznije da kazete koliko je to.inace sviram amaterski ,recimo 30 tak minuta dnevno u proseku.
Usred Zala wrote:Mnogo je pisano na tu temu. Uglavnom ima tu mnogo faktora. Bitna je i vrsta žica i njihov kvalitet i njihovo održavanje, ali je nekako najbitnije stanje ruku. Ako ti se ruke mnogo znoje kiselina će brže da nagrize materijal kojim su žice presvučene, koža koja se peruta ostavlja i puni praznine na žici itd... Ja recimopre odlaganja gitare u kofer obrišem žice čistom mekom krpom sa obe strane, tako obrišem i pragove. To je sve, ne upotrebljavam nikakva sredstva za čišćenje. Ruke mi se ne znoje i žice mi traju relativno dugo. Sećam se da sam jednom prilikom držao žice punih šest meseci na gitari i još su bile dobre, ali skinuo sam ih jer me je bilo sramota pred samim sobom zbog toga! Nekada sam menjao žice često, sada sam postao lenj za to pa se trudim da to bude što ređeneki wrote:do sada sam kupovao iskljucivo kod nas zice i posle dva meseca moraju da se zamene svirao ne svirao,mada objektivno vec posle mesec dana nisu za upotrebu.kazete da zice iz inostranstva duze traju ,da li mozete preciznije da kazete koliko je to.inace sviram amaterski ,recimo 30 tak minuta dnevno u proseku.!
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest