[Glasanje] Squier Classic Vibe 60s refinish
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: [Glasanje] Squier Classic Vibe 60s refinish
Dotični CV detaljno isproban juče na Basemanu™, u prisustvu komisije u sastavu Dvejnara, Korteksara i moja malenkost, plus slučajni i namerni prolaznici. Realno sazuva kako zvuči, a pikgard je još lepši kad ga lično upoznate 

слике ил се није десило! 

Da ima slika, bile bi vrlo neprikladne 

ja bi dodao jos jednu stavku za glasanje:
Da li Cortex treba da nastavi da pise o sebi u trecem licu jer tako zvuci kao spermatozoid.
Da li Cortex treba da nastavi da pise o sebi u trecem licu jer tako zvuci kao spermatozoid.
Ih bre Varenika shto si na kraj srca, to je bilo tako napisano da se formalan ton ankete dovede josh malo do apsurda
Elem drugari hvala puno na predlozima, bilo ih je dosta i mnogi su mi jako dobri npr

:droll:
uz naravno ovo shto mi je i bila prvobitna zamisao

Medjutim sad sam nekako svikao na trenutni izgled gitare tako da ce ostati ovako za sad, pa cemo videti za kasnije. Preferirao bih neku od ovih gornjih nijansi ali nije loshe ni ovo kako je sad, prevazishao sam prvobitno gadjenje
ma mozhda sam ja taj tip choveka - eto i SG mi je bio najruzhnija gitara na svetu, ono, nepodnoshljivo ruzhna, a sada mi je vrh vrhova i najomiljeniji instrument like in ever. Isto tako i za gomilu drugih stvari...

Elem drugari hvala puno na predlozima, bilo ih je dosta i mnogi su mi jako dobri npr

uz naravno ovo shto mi je i bila prvobitna zamisao

Medjutim sad sam nekako svikao na trenutni izgled gitare tako da ce ostati ovako za sad, pa cemo videti za kasnije. Preferirao bih neku od ovih gornjih nijansi ali nije loshe ni ovo kako je sad, prevazishao sam prvobitno gadjenje

- Hotstepper
Valjda ćeš sad shvatiti to i za žene....Cortex wrote: Isto tako i za gomilu drugih stvari...

Cortex, u pravu si. Izvini. nekad me spopadne neki negativizam, i kasnije mi bude zao zbog losih stvari koje kazem ili napisem.
U svakom slucaju gitarica je vrh, a ako je budes modifikovao da lici na neku sa ovih slika, moze biti samo jos ljepsa.
a negdje sam bio i preslusao tvoje klipove, svaka cast i za ideje i za egzekuciju! Tako da bi negdje volio cuti kako je sviras u nekom bendu
U svakom slucaju gitarica je vrh, a ako je budes modifikovao da lici na neku sa ovih slika, moze biti samo jos ljepsa.
a negdje sam bio i preslusao tvoje klipove, svaka cast i za ideje i za egzekuciju! Tako da bi negdje volio cuti kako je sviras u nekom bendu

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Cortex wrote:

Shto jace boje to bolje.

Ja bi je ostavio ovakvu kakva je dok je skroz izgustirash i vidis da li je to gitara koja ti skroz lezi , koja ti se svidja i koju bi zadrzao neko duze vreme za sebe. Pa ako ti se dopadne i skontas da je to to, onda radi refinish (da nebacas dzaba pare).
Moji favoriti trenutno su two-tone sunburst i vintage white. Posle refinisha taman malo potamnis plastike u kafi , i pravi vintage strat. Ako volish vintage
BTW, imao sam priliku da probam pre nekog vremena Fender Eric Johnson Two-Tone Sunburst strat kod mene na Oranzadi. Super gitara lepo odradjena , lep vrat ,skroz skockana. U principu koliko kosta i mora da dobijes sve da valja i da je na svom mestu. E, ali mene je najvise zanimalo kako radi u odnosu na mog Strata (Fender Deluxe Players MIM) koji je cirka 1200eura jeftinija gitara. I uopste nisam bio razocaran . Chuje se da je Eric kvalitetniji ali ne drasticno. Pogotovo ne toliko koliko kosta. Razlika u zvuku je bila to sto je moj Strat tamniji u zvuku , ali ja sam to i trazio i hteo kada sam kupovao moju gitaru, Eric je chistiji i jasnoji, vishe staklastiji , chuje se da su malo kvalitetniji magneti ali nista drastichno. Doduse totalno drugi tip su. Moji su Vintage Noisles Usa elektronika a njegovi su Specially Voiced Eric Johnson Single-Coil Pickup with Countersunk Mounting Screws. Eric je Alder drvo, moj je Ash , Eric je Nitro finish moj je Polyester. I Eric je dosta laksi od moje gitare. Ali sto je najbitnije u zvuku moj Mexos se jako dobro drzao i parirao. I da iskoristim Nemanjinu sliku:

Moji favoriti trenutno su two-tone sunburst i vintage white. Posle refinisha taman malo potamnis plastike u kafi , i pravi vintage strat. Ako volish vintage

BTW, imao sam priliku da probam pre nekog vremena Fender Eric Johnson Two-Tone Sunburst strat kod mene na Oranzadi. Super gitara lepo odradjena , lep vrat ,skroz skockana. U principu koliko kosta i mora da dobijes sve da valja i da je na svom mestu. E, ali mene je najvise zanimalo kako radi u odnosu na mog Strata (Fender Deluxe Players MIM) koji je cirka 1200eura jeftinija gitara. I uopste nisam bio razocaran . Chuje se da je Eric kvalitetniji ali ne drasticno. Pogotovo ne toliko koliko kosta. Razlika u zvuku je bila to sto je moj Strat tamniji u zvuku , ali ja sam to i trazio i hteo kada sam kupovao moju gitaru, Eric je chistiji i jasnoji, vishe staklastiji , chuje se da su malo kvalitetniji magneti ali nista drastichno. Doduse totalno drugi tip su. Moji su Vintage Noisles Usa elektronika a njegovi su Specially Voiced Eric Johnson Single-Coil Pickup with Countersunk Mounting Screws. Eric je Alder drvo, moj je Ash , Eric je Nitro finish moj je Polyester. I Eric je dosta laksi od moje gitare. Ali sto je najbitnije u zvuku moj Mexos se jako dobro drzao i parirao. I da iskoristim Nemanjinu sliku:

Brate kad vidim taj tvoj Orange potpuno poludim, neshto m se deshava u stomaku ne mogu da opishem, damnit koliko su privlachna! 
Super shto si izbacio ovo poredjenje svog i Eric strata!
Meni ovaj moj CV radi odlichno, zadovoljan sam skroz, i odgovara mi gitara perfektno, tj kako lezhi u ruci i sl, najvishe nju i sviram od kad sam je dobio, mada SG-a sviram na probama.
Pa da, za sad ostaje finish kakav je. A posle cemo resurectovati temu pa sve Jovo-nanovo

Super shto si izbacio ovo poredjenje svog i Eric strata!
Meni ovaj moj CV radi odlichno, zadovoljan sam skroz, i odgovara mi gitara perfektno, tj kako lezhi u ruci i sl, najvishe nju i sviram od kad sam je dobio, mada SG-a sviram na probama.
Pa da, za sad ostaje finish kakav je. A posle cemo resurectovati temu pa sve Jovo-nanovo

Ehej hvala choveche!Varenika wrote:Cortex, u pravu si. Izvini. nekad me spopadne neki negativizam, i kasnije mi bude zao zbog losih stvari koje kazem ili napisem.

Gitarica je skroz dobra, preporuchujem svakome. Naravno, da bi moja preporuka imala neku tezhinu treblao bi da sam posedovao jedno 15 razlichitih stratova raznih klasa, shto nije sluchaj, ali eto, da kazhem da se meni svidja i lezhi mi

Evo mali testic Skvajera i nekih pedalica...
Pojachalo je bilo okrenuto od nas u momentu snimanja dakle bukvalno sam mu gledao u lampe. Snimao je drug mobilnim telefonom koji se tu zatekao, sasvim okej to zvuchi ja sam ochekivao potpuno ochajan zvuk al on insistirao kao ajde brate dobro mi snima telefon i ja kao ajde da izdrljam neshto na brzinu. Telefon je valjda Nokia 700.
Anyway, ne mozhe se bash nazvati testom jer niti sam pokazao sve kombinacije magneta niti clean zvuke, ali ajde, chisto malo, budem li imao uslova napravicu lepshi test i sveobuhvatniji

Raznoraznim kombinacijama TS, FF, i Power Boost mogu se dobiti najrazlichitji nivoi gain i looseness/tightness-a pa mozhe da se ide od mushy fuzza do bash utegnutog eighties hard rock zvuka. Meni dist pedala ne treba.
Super
Svaki zvuk je dobar za sebe, i čini mi se vrlo upotrebljiv...
Što si povadio pedale iz boarda? Planiraš neki drugačiji raspored, ili čak pravljenje drugog boarda? Jer fakat je da je onaj malo preglomazan za neko češće nosanje, zar ne?

Što si povadio pedale iz boarda? Planiraš neki drugačiji raspored, ili čak pravljenje drugog boarda? Jer fakat je da je onaj malo preglomazan za neko češće nosanje, zar ne?