Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MetalFunk

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by MetalFunk » 30 Jul 2012, 20:41

Ček, tries godina imaš ogromnu želju da kupiš 2 džitre? :rlol: :rlol:

Trzalica

Post by Trzalica » 30 Jul 2012, 20:43

MetalFunk wrote:Ček, tries godina imaš ogromnu želju da kupiš 2 džitre? :rlol: :rlol:
Usput sam imao ogromnu želju da kupim i Ferrari, pa kupio Peugeot-a ... hebg'a ... :metal:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 30 Jul 2012, 20:45

Lame.

Trzalica

Post by Trzalica » 30 Jul 2012, 20:59

UZ pravu si, treba napustiti off-topic, i baviti se temom! :cao:

Evo recimo usa vintage gitare koju svaki ljubitelj Fender Telecaster modela treba imati u kolekciji pre nego što i razmisli o kojekakvim "hand made >1000+€" avanturama:

Image

Nakon ove gitare se može razvezati priča o egzotici i sl. avanturama. Sve do tada je ništa do pusta želja! :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 30 Jul 2012, 22:13

Znači mora to i to i tako i tako a ne nešto da se izmišlja i mudruje!
Znači ROK EPOHA bre!
To da se ispoštuje prvo i to kad se spozna do kraja šta je to i šta sve to znači, onda može malo egzotike ako baš hoćeš, ej egzotike, ali nemoj svašta da ti pada na pamet.
Zna se šta jedino valja, jedino original i original i amin!
TA gitara. TAJ zvuk. TO pojačalo. TAJ auto.
I kad ja kažem da valja nije što meni to valja nego mora i svim ostalim jadnicima da valja i moraju svi da se POVINUJU tome i da poštuju ROK EPOHU bre!
I ovaj čopor sa foruma nema pojma i samo se glupiraju i napadaju sve mudre i iskusne ROKERE.

Brate patio si, patio, vidi se.

A i ovi telekasteri više.... :ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 30 Jul 2012, 22:13

@Trza
Pa naravno da mora kroz ruke da ti prodje mnogo toga da bi mogao da se orjentises i znas sta ustvari hoces. Ja sigurno necu biti u toj situaciji iz vise razloga, kao i vecina Srba, jer ovo nije Amerika da mozes da kupujes i prodajes kako ti se cefne, sto zbog standarda, cena, izbora itd. a i ja sviram samo za svoju dusu, ne zaradjujem lebac od sviranja. Nisam ni mnogo probirljiv pre svega sto ni ne sviram nesto bluz i rok, vise malo ekstremnije stvari a za to mi nije potrebna gitara iz shezdes' i neke, i da ju imam odmah bih ju prodao.

Trzalica

Post by Trzalica » 30 Jul 2012, 22:25

Milanares wrote:Znači mora to i to i tako i tako a ne nešto da se izmišlja i mudruje!
....
TA gitara. TAJ zvuk. TO pojačalo. TAJ auto.
.... :ziveli:
Tim redom :arrow: ... ono ... obdanište - osnovna škola - srednja - fakultet - posao, žena, deca, unuci, SMRT.
Pravilo na ovoj planeti! :ziveli:

@LifelessDead, i ja bih bez razmišljanja, da posedujem, uvalio neku egzotiku od popularno nazvanih "vintage" modela bez griže savesti. Jer, za blues ti nije potrebna gitara iz šezdeset i neke, vintage sa zardjalim šrafovima, već duša i ljubav ....
Da ne odem u totalni OFF, danas se modeli TELECASTER i STRATOCASTER USA gitara nalaze i za ispod 600€ ... a to je instrument za ceo život
Last edited by Trzalica on 30 Jul 2012, 22:41, edited 1 time in total.

Milanares

Post by Milanares » 30 Jul 2012, 22:35

Image

Trzalica

Post by Trzalica » 30 Jul 2012, 22:40

Milanares wrote:Image
bez u(z)budjavanja ... volim i ja tebe ...

luci

Post by luci » 30 Jul 2012, 22:54

usa standard, barem prema onome sto sam ja video nije bas vrh vrhova gitara... deluxe jeste, ali standard je daleko od vrha...

Milanares

Post by Milanares » 30 Jul 2012, 23:21

ma ćuti, bitno da se uklapa u protokol, izgleda tru rokerski i piše mejd in ju es ej
to je ORIGINALNO, znaš....

mateuspoz

Post by mateuspoz » 30 Jul 2012, 23:55

Trzalice,
lepo zboriš, hvala na komplimentima, stvarno treba probati sve da bi došao do čvrstog stava, jednostavno, probaj najbolje da bi prepoznao dobro ili loše. Za najbolje nema se para, to je stvarnost, do dobrog se može stići uz malo truda, razmene iskustava i po nekog promašaja.
Slažem se da tradicionalne Telecastere ne treba izmišljati. Ne slažem se da treba biti isključiv prema handmade projektima, po meni, smisao handmade projekata je originalnost, ili tumačenje tradicionalnih modela.
Postoji još jedan legitimni izazov a to je da se majstor i naručilac (investitor) oprobaju u izradi klona sa komponentama koje u svom kvalitetu konkurišu ili su bolje od originalne specifikacije. Jeste drvo najveći problem.
Dodao bih da svaki veći grad u USA ili Britaniji ima ozbiljnog majstora poput naših. Znači, nisu naši izmislili toplu vodu, treba pročitati priče o gitarama SRV npr, pa videti udeo majstora u istoriji ...tupim...
Mirko T, Ilija Pavlović jesu moji vrlo dobri drugovi, ja ih doživljavam kao prijatelje,, poznajem Gorana, sjajan lik, smatram se privilegovanim da sa njima povremeno podelim zajedničku strast, kao i mi ovde na forumu....tupim, pivo...bla..bla...

majtimika

Post by majtimika » 30 Jul 2012, 23:55

Trzalica wrote: ... a to je instrument za ceo život

o boze :krstise:

nesharm

Post by nesharm » 31 Jul 2012, 00:09

Ja sam amater, pa racunam da moram da imam barem 5 gitara da pokrijem ono sto bih da sviram. Jedan LP, jedan Strat, jedan Telac, neka dzdz gitara za Eb stim, i jedna akustara. Tako da bi mi jedan US Standard strat bio u stvari samo 20% instrumenta za ceo zivot, tj. da budem precizniji 10%, jer sto rece neko iznad - treba ti Deluxe, ne Standard :).

P.S. Zaboravih i jedan PRS, da se kurcim gde ne treba...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 31 Jul 2012, 00:18

i Jaguar/Jazzmaster i SG...ondak si ga kompletirao...ja sam tek na pola puta :(

Post Reply