White Shadow by Vox England ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

BluesBoy

White Shadow by Vox England ?

Post by BluesBoy » 23 Sep 2009, 02:06

Ljudi pomagajte ili cu poludeti :D

Kupio sam gitaru, taj vox, pojma nemam koja je to gitara,. Trazio sam po netu izbacuje neke vox white shadow gitare ali to nije to, nema bas nikakvog podatka (ili sam ja glup pa ne umem da nadjem) pozadi, na telu ima utisnut zig MANUFACTURED IN ENGLAND LTD. Model je 3012 x series... magneti su HSS, hum je dimarcio super distorzion, a singlovi su vox... Ima mnogo cudan tremolo koji je kao flojd al nije flojd ::ranting:: seler civije (koje su naknadno stavljenje) top lock itd...

Meni se gitara nenormalno mnogo svidja, bezobrazno dobro radi, vrat kao iz snova itd... Ali mene interesuje koja je to gitara, iz koje godine, ma bilo kakva informacija, okacicu slike danas sutra (nemam aparat)...

Poz :ziveli:

Santana

Re: White Shadow by Vox England ?

Post by Santana » 25 Sep 2009, 22:26

U Lucernu se ja setao tako i u jednoj ulicici vidim pun izlog nekih ploca postera telefona matorih, i kroz pun izlog jedva se vidi neki telekaster koji visi na zidu.
rekoh ja sebi ,,vidi, komision, sad cu d audjem , da vidim koliko je ovaj telac, mozda moze i da se svira malo.''
Priblizim se, kad vidim iznad radnje pise ,,Coiffeur'' :!: Unutra stvarno frizer sisa nekog tipa.
Uglavnom, gledam jos taj izlog i u njemu stoji kulturno naslonjena neka gitara cudna do zla boga.
neki singlovi i mnooooogo cudan bridge. i oblik je bio opicen. crno-bela gitara.
Na hedstoku jasno pise VOX .
Tad sam prvi i jedini put video VOX gitaru.

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 26 Sep 2009, 00:04

Ja sam prije godinu-dvije svirao jednog Voxa, strat, singlovi, vlasnik nije znao ništa o njemu. Ali je dobro zvučao... Baš me zanima šta li je sa tom gitarom na kraju bilo. Eto, potpuno sam zaboravio na tu gitaru, dobro si me podsjetio. :bravo:

A ne mogu ti pomići, jer se nisam interesovao oko detalja. :)

shule

Post by shule » 26 Sep 2009, 00:56

Ima ih u Sky Musicu, cini mi se. :)

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 26 Sep 2009, 12:22

U SkyMusicu su, ako se ne varam, ove Vox gitare: http://www.voxvirage.com/.
Pretpostavljam da BluesBoy ne govori o tim gitarama.

shule

Post by shule » 26 Sep 2009, 12:33

A, pa ja sam mislio da o njima pricate.
:)

BluesBoy

Post by BluesBoy » 27 Sep 2009, 04:06

Ma nisu te iz sky musica, saznao sam da se ova proizvodila od 79-81, tako mi bar rece jedan tip iz Cacka koji zna dosta o gitarama... odustao sam od pretrage :grummel_2: .... uglavnom to je gitara koju cekam ceo zivot... :ziveli:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 27 Sep 2009, 12:40

BluesBoy

Post by BluesBoy » 27 Sep 2009, 18:40

Ma nije... i ja sam nasao tu, sto je najgore nije ni slicna... iscimacu se da nadjem fotoaparat pa da slikam i postavim sliku. :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 29 Jun 2010, 11:39

izvinjavam se sto ovako kasno odgovaram, ali ako je ovo tvoja gitara

http://www.kupujemprodajem.com/Vox-Whit ... up_id]=325

onda te je neko zestoko zajebao (da prostis na izrazu)

zato sto je to melodija menges. evo moje koju sam stavio na prodaju.

http://www.kupujemprodajem.com/Mjetal-g ... ds]=mjetal

danas sam nesto gledao stare oglase, a naidjoh na taj i prepoznah prevaru, a setih se da je neko vec pitao za tu gitaru na forumu.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Jun 2010, 11:49

Ma nisu lose te Melodije. :mrgreen: Nije vazno sta pise na headstocku, bitno da je gitara dobra. :mrgreen:

majtimika

Post by majtimika » 29 Jun 2010, 12:18

veruj ti meni gitara je super. ali se postavlja pitanje ko je tu koga zajebao ili blues boy ima melodiju ili ja vox-a :D :D

Varenika

Post by Varenika » 29 Jun 2010, 17:16

vrat kao iz snova itd
u tom oglasu lik je naveo da je vrat radjen a i sjecam se i sledeceg oglasa te gitare gdje ju je lik prodavao u djelovima jer je vrat bio slomljen, tako da ocigledno nije bio dobro popravljen
okacicu slike danas sutra (nemam aparat)...
bas steta sto nemas aparat pri ruci.. :!:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 29 Jun 2010, 17:38

Čekaj... A zašto, o zašto, nisi isto ovo pitao PRE nego što si kupio gitaru?

Valjda sam i ja potpuno lud čovek... tek eto, mnogo me je pomisao da ti je neko uvalio Melodiju kao Voxa iznervirala.

Varenika

Post by Varenika » 30 Jun 2010, 01:42

au nisam dovoljno pazljivo gledao postove i njihove datume.....lom vrata se mogao desiti u medjuvremenu, a ja bio ubijedjen da nas lik farba kako gitara ima savrsen vrat..
Mada kad procitate onaj link ka KP, neki REDZI je prije pet mjeseci prodavao kao 100% autenticnu (da ga citiram "Redak komad i da smo negde drugde nudio bih je kao kolekcionarsku gitaru"-kakva govnarija)
iako je ovdje 4 mjeseca prije tog oglasa iznesena blaga sumnja u nju od strane bluesboya na ovoj temi, tj da ne
moze da nadje slicnu..
Znaci ili je bluesboy prevarant ako ju je prodavao kao VOX (bluesboy=redzi),ili neko ko ju je kupio od bluesboya gdje je bluesboy naglasio da je sumljiva ponovo prodavao kao original, je prevarant.

Mada ja mislim da je sve ovo maslo bluesboya.. Slika nije okacena namjerno, da ne bi neki prepoznali melodiju. A i kad nema slike uvijek moze da kaze da to nije ta gitara sa KP, i da eventualno u svoju odbranu kaze da je prodao a nikad nije slikao ili pak neku sliku s neta, mada se podaci itekako slazu.. Gitara je nahvaljena verbalno, od strane njega, pa ako bi nekog zainteresovao oglas sa KP, taj bi ukucavanjem u google vjerovatno naletio na ovu "nahvaljenu gitaru" i upecao se, barem dok je ne vidi uzivo, mada to nista ne znaci ako je pocetnik.
A i ovaj dio posta dje ne moze da nadje slicnu, i da jadan ne zna o cemu se radi, nije slucajan. i To bi mu sluzilo kao alibi za slucaj da ga poslije prodaje provale, satro nije znao da je laznjak...
E sad ja jesam nov na forumu, ali posto vec godinu dana skupljam za gitaru, trudim se da budem sto vise obavjesten kad dodje do kupovine, da me nebi namagarcili, pa sam bio naletio i na onu temu o viden stratovima, i procitao je u jednom dahu.
Evo sad sam se prisjetio ponovo i vidim da je bluesboy bio jedan od "zadovoljnih i sretnih kupaca" viden strata. Znaci vec 2 puta bluesboy je super zadovoljan kupovinom falsh gitare. Malo sumljivo.. Ustvari MNOGO sumljivo.
Vise mi lici na utvrdjen metod, uzmi krs, prepravi u pravljenu gitaru ili posto to nije upalilo, u neku manje poznatu i rijetku gitaru,(model koji ljudi ne poznaju kao sto je vox shadow) ishvali je i nakon nekog vremena prodaj nekom neiskusnom i uzmi razliku..
Jedini drugi zadovoljni kupac viden strata koliko sam preletio viden temu, (mrzi me da opet detaljno citam svih 18 strana)je zamislite njegov najbolji drug, onaj oi_ilija.Cini mi se kako su njih dvojica jedini i bili u toj tzv viden radionici, ili samo jedan od njih, nije ni bitno...Meni to sve smrdi na to da je ovaj bluesboy otisao kod tog videna da mu nabudzi melodiju menges u vox, kao sto mu je mozda on i predlozio da prodaje kineske kopije kao
rucnoradjene viden stratove. Mada postoji vrlo velika vjerovatnoca, bas zbog toga sto niko drugi nije vidio tu famoznu radionicu da je viden=bluesboy, da je to isti lik, mozda i viden=bluesboy=oi_ilija, nije ni bitno, jer mi se cini da je bluesboy u svakom slucaju jedan od aktera prevare a ne prevareni.
Ko zna mozda sa ove egzotike sledeci put predje na siguricu -squiere koji postaju fenderi, i sto dalje od rocket rolla :XD:
Ovo je samo jedna od teorija,mozda nisam u pravu, ako neko
zna nesto neka me dopuni ili ako nisam u pravu neka me
ispravi slobodno.

Post Reply