Yamaha Pacifica 112?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

vuk0125

Yamaha Pacifica 112?

Post by vuk0125 » 17 Oct 2009, 23:15

E ovako.. Sviram gitaru(klasicnu) 5 godina... sada bih htio da kupim el. gitaru.. Odlucio sam se za yamah-u pacifica 112.. Imam nekoliko pitanja...
1. da li mislite da je to dobra kupovina i imate li iskustva sa tom gitarom..??
2.Da li na njoj moze da se svira malo jaci rock.. Kao npr metalica..??
Prije nego sto kupim pojacalo ''prikacio'' bih gitaru za komp.. Imam zvucnike
ms ml-t208
Image
i zvucnu karticu
Genius 5.1 PCI Audio
Image
3.Da li bih uspio da dobijem donekle kvalitetan zvuk??
4.sta mislite o pojacalu Laney LX65R
http://www.mixmusic-company.com/show_bo ... bn=1050024
5.Koji mi dobar procesor preporucujete do 50 e (a moze i jeftinije) da na njega prikljucim slusalice........??

Mnogo hvala i pozdrav .. :ziveli: :ziveli: :ziveli:

johnny_b_good

Re: Pacifica..

Post by johnny_b_good » 17 Oct 2009, 23:45

Hehe brale..i ja imam te zvucnike :lol: ladno..a i pacificu.Imam guitar rig 4 ali ne sviram vise preko kompa.Pa i nije neki zvuk,clean donekle ali distorzija bezveze...

shule

Post by shule » 17 Oct 2009, 23:51

Pacifica dobra, Laney dobar. Procesor ne uzimaj. :)

DzOnI123

Post by DzOnI123 » 18 Oct 2009, 00:05

shule wrote:Pacifica dobra, Laney dobar. Procesor ne uzimaj. :)
:1: !!! Za te pare i vise nego dobra ... Mogao bi jaci rock i metal .. Na kompu bas i ne bi bio neki kvalitetan drive , ali na pojacalu bi trebalo da bude ok !!!

delon86

Post by delon86 » 18 Oct 2009, 01:14

Meni je dosta ljudi sa ovog foruma i sire preporucilo da kupim pacificu 112,tako da cu verovatno nju uzeti.Googlaj inostrane sajtove ima dosta o ovoj gitari.

vuk0125

Post by vuk0125 » 18 Oct 2009, 10:47

Mnogo vam hvala.. Sta mislite koji procesor da uzmem...??

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Oct 2009, 11:59

Nisam siguran da treba da kupuješ procesor. Za 50 evrića imaš jako mali izbor, čak i kad pričamo o polovnim procesorima. Ako sam dobro razumeo, tebe zanima malo teži zvuk. Pojačalo za koje se raspituješ ima drive kanal, ali nije za neku baš tešku cepačinu. Možda da kupiš nekakvu dostorziju da ga "zamastiš" još malo, ali svakako prvo kupi gitaru i pojačalo, pa sam vidi da li ipak drive kanal sa pojačala vrši posao.

Problem sa tim baš jeftinim procesorima je to što imaš gomilu opcija koje najverovatnije nećeš koristiti, a ni jedna od njih ne radi baš kako želiš, nego onako, na pola puta. I cena im pada strašno, to je komad opreme koji ako hoćeš da preprodaš kasnije, gotovo da i nema nikakvu vrednost. E sad, ako inače planiraš da radiš svirku "natopljenu" efektima, možda da ipak uzmeš procesor, prosto da vidiš šta tebe zapravo zanima u zvuku, koji efekti su ti neophodni. S druge strane, da kupuješ procesor zato što ćeš povremeno da koristiš 2 efekta - nema svrhe, onda je bolje da kupiš neke polovne pedale. Koštaće te nešto sitno više, a imaćeš baš šta ti treba.

Nisam ja zakleti protivnik procesora, samo znam da ti jeftini modeli ne nude mnogo, i samo se zavaravaš da si završio posao, a nisi.

vuk0125

Post by vuk0125 » 18 Oct 2009, 15:09

Slusaj.. Mene ne interesuje samo jak zvuk nego i neki pomalo blues zvuk.. Ja sam samo pitao da li bi moglo da se svira nesto malo jace jer bi povremeno i ti htio da sviram..
A sto se tice procesora meni on treba samo da utaknem Slusalice u njega prije nego sto kupim pojacalo.. (mora da skupim jos malo para za ovaj laney....
Koji mi procesor u tom slucaju preporucujes..??

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 18 Oct 2009, 15:11

a jesi zapeo za procesor :o za tih 50 evra sto ces baciti na njega kupi bolje pojacalo, a slusalice kopcaj u komp

:ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Oct 2009, 15:46

Pomalo bluesy zvuk je overdrive. I dalje mislim da ti ne treba procesor. Nemoj zameriti, nije da sam rešio da te ubeđujem da sam ja u pravu, pokušavam da ti spasem 50 evra od propasti. Kapiram da ti treba da čuješ gitaru dok ne kupiš pojačalo, ali strpljenje je mnogo dragoceno kad je nabavka opreme u pitanju. Prilično sam siguran da kad bocneš slušalice u kompjuter, da ćeš imati sasvim isti ugođaj.

E sad, ipa jedna sprava koja bi mogla da ti znači i sada i kasnije, a košta od 30 do 50 evra. Budući da pojačalo koje planiraš da kupiš ima line out, možeš da uzmeš sada DI box, i da ga koristiš za povezivanje gitare sa line in zvučne karte, a da se ne bojiš da će zvučnici da puštaju gadnu zvrndajuću buku kod upotrebe distorzije (ima DI box još svojih kvaliteta, vrlo zgodna sprava... pogledaj po forumu), a kasnije, kad budeš imao pojačalo, imaš spravu koja ti olakšava život i u većim prostorijama za svirku, povežeš pojašalo preko line out na miksetu, gde ti takođe treba DI box. Ali to je možda previše planiranja u ovom trenutku.

Na kraju krajeva, ako je zapelo baš za te slušalice, opet imaš malkice jeftinije rešenje, i praktičnije rešenje, a verujem da tu spravicu želeti da zadržiš. Ima Vox one portabl zafrkancije... sad ću da iskopam link... evo:

http://174.132.81.99/prodaja/gitare/efekt_procesor/
http://174.132.81.99/prodaja/gitare/efe ... page2.html

Ove Vox Amplug pinkle su dosta korisne, a kompaktne su, daleko kompaktnije od bilo kog procesora, a imaš ih raznih, da odabereš koji zvuk ti najviše odgovara.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Oct 2009, 18:29

Kristijan wrote: http://174.132.81.99/prodaja/gitare/efekt_procesor/
http://174.132.81.99/prodaja/gitare/efe ... page2.html

Ove Vox Amplug pinkle su dosta korisne, a kompaktne su, daleko kompaktnije od bilo kog procesora, a imaš ih raznih, da odabereš koji zvuk ti najviše odgovara.
jesu! odlicne stvari, nisam znao da ima kod nas... ja svoju pazariJo u austrougarskoj i ima jebacki zvuk, samo zeza to sto nema apsolutno nikakav "reverb", ali zvuk na mestu!!!

vuk0125

Post by vuk0125 » 18 Oct 2009, 19:27

Ok.. ubjedili ste me protiv procesora...:)
A te Vox Amplug pinkle,, jel nju sa jedne strane ubacim u gitaru a sa druge strane stavim slusalice..??
I koliko kostaju te Vox Amplug pinkle..?? odprilike.. Koju mi vi preporucujete da kupim??? Za malo jaci zvuk(Gn'r, scorpions...)??

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 18 Oct 2009, 19:28

Pacificu posedujem i zvucnu karticu posedujem(ne kao tvoju ofc)!Kad sam kupio gitaru rekose mi neki ljudi da probam guitar rig i ampitube i probao ih i stvarno sve sto neki pocetnik u sviranju elektricne gitare moze da pozeli!Moj savet ti je idi na pacificu , kupi d-box behringerov za 30cca evra i skupljaj pare za neko skuplje pa elem i bolje pojacalo!

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Oct 2009, 20:10

Imaš na SkyMusic sajtu cene, 4000 dinara, nešto između 40 i 45 evrića.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Oct 2009, 01:54

vuk0125 wrote:Ok.. ubjedili ste me protiv procesora...:)
A te Vox Amplug pinkle,, jel nju sa jedne strane ubacim u gitaru a sa druge strane stavim slusalice..??
I koliko kostaju te Vox Amplug pinkle..?? odprilike.. Koju mi vi preporucujete da kupim??? Za malo jaci zvuk(Gn'r, scorpions...)??
pa uzmi onda "heavy lead".. mislim da se tako zove.. ja imam ac30 i radi kao san, al nije to za'te, po svemu sudeci, vise kapiram da bi ti sela ta "lead" varijanta... tako se zove - "lead" nesto, zaboravih tacan naziv, vidi na voxovom sajtu

Post Reply