Vaš najgore utrošen novac na gitaru / opremu?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ivan ipi

Vaš najgore utrošen novac na gitaru / opremu?

Post by ivan ipi » 18 Oct 2009, 10:23

Ok, ukoliko zanemarimo sintaksicku ispravnos' samog naslova teme, zeleo bih da pisemo malo o ovome :D
Posto smo ovde svi pametni i tako to, evo mesta gde mozete da podelite svoju glupost sa drugima, a naravno zarad dobre zabave :lol:! Pocevsi od mene....
...evo zasto... sviram nekih 7 godina.gitaru naravno :) , kupio sam nekog ibaneza Sa160 qm. fina gitarica, mejd in korea,
lepa zavrsna obrada - mislim da je lepsa od Satrianijeve, sto se i ne moze reci za ton. ibanez(or'ginal :lol: ) madneti: s-s-h,
tremolo bez dabl lokinga, svaki put kada pipnes tremolo ona se rastimuje. neke uljane civije, nisu bas neke. Mnogo fin vrat - brz, tanak. sve u svemu, lepa gitara na oko - manekenska, ali osrednj ton, mozda i malo ispod toga. platio je pre 7 godna 490 eura. :( bacio pare!
Drugo, svrao sam do pre nekih god dana na Laney HC 65R(65W, 1x12 Celestion seventy 80, 2 kanala), nije toliko los, ali tradza brate, mutan, hladan ton. pa onda kupio glavu Peavey valve king, skupljao godinu dana kintu za kutiju, i kupio valve king kutiju takodje. Super ton! jedini problem je taj sto mi je potrebno jos nekih 200-250 eura za stabilizator napona i futsvich, koje mi se nesto ne rado daju za tako nesto! I naravno apsolutno nepotrebna snaga od 100 lampaskih wati i 400w kutija, i skrooz neprakticno za prenosenje za svirke...
Eto...na kraju, dobio sam pamet, ali sam ostao bez para :) a posle kazu da je skolovanje besplatno :XD:
Ae, navalite narode da vidim koliko jos ima bisera ovde :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Vaš najgore utrošen novac na gitaru / opremu?

Post by Guitar_thrill » 18 Oct 2009, 11:40

Evo da ja pocnem, ovde vec imam da pitam za razliku od one teme najbolje utrosen novac :D
Kupio sam gitaru Aria PE Anniversary, polovnu, za 400e+Squier Standard Fat Stratocaster, sto dodje na nekih 600+e,a nova kosta 530e (doduse,sada vise i nema da se kupi)...za gitaru nemam apsolutno nikakvih zamerki,sto se mene tice vredi i 600,ali je ipak dosta glupo da polovnu platim skuplje od nove :)
zatim Ibanez TS7 pedala, polovna za 50e,a ne radi joj dobro prekidac,pa nekad nece da se ukljuci sto je jebeno na svirkama,osim ako vam nije non stop ukljucena....
pojacalo Laney LV300,kada je bio nov model,mislim da sam platio oko 400e, sad kontam da sam za te pare i da sam jos malo skupljao mogao da kupim nekog lampasa, od P&K,do nekih polovnih Blues Juniora itd...pojacalo je isto sasvim ok, ali ipak lampa vs. trandza..... :?
Fender DG10CE akustara, platio je 150e, sasvim je ok,polovnu, sasvim je ok,ali mislim da sam mogao naci i nesto bolje,prvo jer mi nije trebala ozvucena, drugo ni onaj cutuway mi nije neophodan :)
i neko pojacalo Snow Sea(jedno od onih kineskih kopija marshalla,sto mu samo menjaju ime) platio sam 100e polovno,a posle nasao isto novo za 50e!
U sustini sam nabrojao vecinu svoje opreme bivse i sadasnje,ali mi je drago da se u poslednjih par stvari i kupovina apsolutno ne kajem :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 18 Oct 2009, 13:14

ja nisam mnogo kupovao :mrgreen:
3 kabela, jedan patch, dobio zoom \ prodao zoom, kupio ariu stg003 za 50eu i gig beg za 20 \ prodao komplet za 70eu, ulozio mozda 50eu sve sa satnicom u vermonu, prodao za 50eu, akustaru sam kupio pre 8-9 godina za ~6 hiljada novu i kupio sam p&k za 400 evara.. nisam pravio neke greske, kupovao gluposti...kajem se samo sto nisam dao vise para na muzicku opremu :mrgreen:

Santana

Post by Santana » 18 Oct 2009, 14:23

Racuna li se to sto nisam prodao gitaru dok je evro bio manje i sto sam kupio rocktron tri-wah za evre sa kojima bih sad kupio crybaby . goddamit ::ranting:: .
sad ako kupim novu gitaru moracu da prodam ovaj svoj ibanez za glupe pare , a da ga nisam izgrebao.

ivan ipi

Post by ivan ipi » 18 Oct 2009, 14:32

:XD: :XD: :XD: do jaja ste svi trojica!!

DzOnI123

Post by DzOnI123 » 18 Oct 2009, 16:07

Nisam ni ja mnogo kupovao ali ubedljivo najgore utrosen novac je na Fender Frontman 10 G !!! :cry: :evil:

ness

Post by ness » 18 Oct 2009, 16:21

Pa to je pojacalo namenjeno za vezbu u "kucnim" uslovima,ne znam sta si ocekivao od njega? Ja imam isto takvo od 15w i zadovoljan sam,za vezbanje u sobi netreba nista bolje!

DzOnI123

Post by DzOnI123 » 18 Oct 2009, 16:26

Radi se o tome da sam mogao da dodam jos 1-2 hiljade i uzmem mnogo bolje pojacalo !!! A i bolje 15 nego 10 ja ni nemam MIDDLE opciju kao ti ... !!!

MetalFunk

Post by MetalFunk » 18 Oct 2009, 16:28

DzOnI123 wrote:Radi se o tome da sam mogao da dodam jos 1-2 hiljade i uzmem mnogo bolje pojacalo !!! A i bolje 15 nego 10 ja ni nemam MIDDLE opciju kao ti ... !!!
heb ga, sta's sad, to je ionako pocetno, kasnije skupljaj za nesto bolje
:ziveli:

DzOnI123

Post by DzOnI123 » 18 Oct 2009, 16:33

MetalFunk wrote:
DzOnI123 wrote:Radi se o tome da sam mogao da dodam jos 1-2 hiljade i uzmem mnogo bolje pojacalo !!! A i bolje 15 nego 10 ja ni nemam MIDDLE opciju kao ti ... !!!
heb ga, sta's sad, to je ionako pocetno, kasnije skupljaj za nesto bolje
:ziveli:
'ocu ... samo se nadam da kad ponovo skupim pare da se necu zeznuti !!! :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Oct 2009, 16:51

DzOnI123 wrote:ja ni nemam MIDDLE opciju
Ne očajavaj Džoni, nemam ni ja middle. :wink:
Image
Kada ti treba manje srednjih - pojačaš niske i visoke, a kada treba više srednjih - smanjiš niske i visoke. :ziveli:

DzOnI123

Post by DzOnI123 » 18 Oct 2009, 16:59

guv'nor wrote:
DzOnI123 wrote:ja ni nemam MIDDLE opciju
Ne očajavaj Džoni, nemam ni ja middle. :wink:
Image
Kada ti treba manje srednjih - pojačaš niske i visoke, a kada treba više srednjih - smanjiš niske i visoke. :ziveli:
Hvala na savetu !!! Mada Marsal i ovaj fender ne mogu da se porede :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Oct 2009, 17:46

Guitar_thrill wrote: zatim Ibanez TS7 pedala, polovna za 50e,a ne radi joj dobro prekidac...
To se čisti!

Ontopić™, možda stvarno nisam trebao da kupim FV300L. Zaista mi ne treba.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Oct 2009, 17:50

Definitivno digitech RP50... :grummel_2:
Kupio sam ga novog u mitrosu, 6.11.2006. u 16:03 za 5480.30din (da, nasao sam racun :mrgreen: ), a kasnije ga prodao za 3300 (sto i nije lose). Igrao sam se sa njim, nije da nije bilo zanimljivo, ali cak i onda kad nisam imao neku predstavu o tome sta valja, znao sam da ovo ne valja... :) Mislim, iako je imao sve gluposti na sebi, ja sam na kraju koristio drive i reverb sa pojacala (koje nije lose, ali ipak jeftini tranzistorac), a digitech je skupljao prasinu, i bio nosen na probe (gde su dva digitecha, jedan 80, drugi 50 samo pravili buku u mixu, i nista pametno nisu izbacivali)... Za te pare sam definitivno mogao nesto bolje da kupim (magnet ili nesto slicno)...

Jedino se kajem sto sam to kupio. Kupio sam i novog Squier Bulleta za 8315.00din (datum 26.02.2005. u 12:25) i X Brand X25R pojacalo za 12884din (datuma 30.08.2005 u 13:52 :mrgreen: ), ali za to se ne kajem, bio sam zadovoljan squierom koji je nov bio ispod 100e sve dok nisam probao druge gitare, a ubrzo posle toga sam ga prodao za 60e, tako da je ok, mene je sluzio 2.5god, nisam mnogo izgubio na njemu, a neko je dobio el. gitaru za male pare (bez obzira kakva je :mrgreen: ), a pojacalo je isto odlicno radilo posao, a pogotovo pred kraj kad sam krenuo malo drugacije da ga koristim i postao zadovoljniji (dr.boogey u line in). Za sada stoji u mojoj spavacoj sobi, i ceka trenutak kad cu se odluciti da ga dam u trampu... :mrgreen:

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 18 Oct 2009, 23:51

Polovan Kramer 620.Dao Lead Star i doplatio za smece koje mi se u datom trenutku cinilo san snova.Sva tri pota kilava,preletovana elektronika,potroseni preagovi od tezgarenja.rastimavala se i pored originalnog floyd rose II jer je ona biksna sto nosi flojd napukla pa se isti krivio u stranu.Trebalo je iskustva da shvatim da mi ni flojd ni siglovi ne trebaju.Platio skolu bas dobro,srecom resio je se i uzeo novu,milina,tako da no more trade

Post Reply