I
Ibanez RG170dx

Moje pitanje je, generalno sta mislite o ovim gitarama...Koja je bolja, kod koje je sta bolje...idt...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Meni se cini da je na ibanezu kopija "two point synchronized tremolo" sistema kakvog koriste fenderi...Kristijan wrote:druga je neka verzija Floyd Rose kobilice
Da interesuje me koju da kupim...Nego, jel tebe zanima koju da kupis ili samo onako trosis resurse naseg voljenog foruma?
Pa jas mislio ono generalno da pitam...mislim mane i prednosti ovih gitara...Kristijan wrote:Tja, bele sportske čarape ili Burlington dokolenice...![]()
Moraš malo preciznije da postaviš pitanje, pošto ove 2 gitare ne pokrivaju baš istu zonu... Ima dodirnih tačaka ali ono... nije zaista za poređenje.
Kakav zvuk hoćeš? Za kakvu svirku? Imaju obe vibrato kobilicu, ali jedna je nalik na Strat, druga je neka verzija Floyd Rose kobilice, a to ti je onako osetna razlika u sviranju. Jedna ima 22 a druga 24 praga. Jedna ima u neck poziciji single coil, druga humbucker. Na Ibanezu, kao i inače na gitarama sa 24 polja, imaš nešto "sabijenije" magnete, što opet utiče na ton... Ma razlika ima zaista mnogo... Samo moraš da znaš šta ti od toga više znači.
Zasto???...moj drugar ima takvog RG-a i meni se cini bas fino za te pare...Rax13 wrote:Nzm za Yamahu, ali ovog (shatro) RG-a zaobidji u SHIROOOOKOM luku...
Kole man wrote:em sto je IBANEZ lepsa gitara 100000000 puta
Ja sam ovu gitaru imao kao početnik, i dalje je kod mene, preporučio bi je svakom početniku.Mrav wrote:Mnogo sam tema procitao na ovom forumu o izboru gitara za pocetnike, i nikako mi nije jasno zasto svi polaze od gitara sa tremolom (bilo kakvim) a ne gledaju fiksni most. Mislim da je generalno pogodniji za pocetnike (mnogo manje sansi za rastimavanje, lakse podesavanje itd.)
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest