Ibanez 270b

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

slavicwarrior

Ibanez 270b

Post by slavicwarrior » 04 Nov 2009, 17:08

mislim_stvarno

Re: Ibanez 270b

Post by mislim_stvarno » 04 Nov 2009, 19:46

Ako mislis na GRG270b, posto tvoj link ne radi, ja nemam pozitivno misljenje o njima, tj GRG seriji. Naravno to je bilo kad sam je ranije isprobao. Sada koliko vidim, oni su promenili tremolo. Stavili su isti EdgeIII koji stoji i na skupljim RG3x0, tako da verujem da je sad nesto bolja situacija. Magneti su psnd koji su pre nekih 5-10godina dolazili na istim onim skupljim RG0vima 3x0 serije. Cini mi se da je sada jedina prednost RG serije u odnosu na ovaj GRG, magneti (koji u svakom slucaju moraju da se menjaju jer su ocaj), i verovatno bolja zavrsna obrada (sto se vidi u tome sto rg ima sharktooth inlay i binding na fratbordu, i predpostavljam bolji finis).

Sada sto se mene tice, ovaj bez sharktootha izgleda bolje :mrgreen: , a magneti su i na RGu losi, i da bi se dobio koliko-toliko pristojan ton, moraju da se zamene, tako da mozda i ne bih davao dodatnih 100e, ali opet to mora da se isproba i cuje. Imaju i drugaciji vrat, pa postoji sansa da ne leze jednako dobro u ruci...

Na kraju, evo ti linkovi da vidis specifikacije i razliku u ceni izmedju ove dve gitare:
http://www.thomann.de/gb/ibanez_rg370dxbk.htm
http://www.thomann.de/gb/ibanez_grg270b_bkn.htm

Nadam se da sam ti pomogao i da si mislio na tu gitaru... :ziveli:

slavicwarrior

Post by slavicwarrior » 04 Nov 2009, 19:58

Hvala!
Ja sam ovaj GRG270 vec narucio u radnji, i trebalo bi za koji dan da stigne iz deutschland, kako je to rekao prodavac s kojim sam dobar.
I uz to se nadam da nisam uzalud bacio pare jer sam izmedju pocetnika i malo boljeg gitariste. :zzz:
Ali ako ti kazes da su magneti losi, nije problem da ih za koju godinu promenim.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Nov 2009, 20:03

slavicwarrior wrote:Ali ako ti kazes da su magneti losi, nije problem da ih za koju godinu promenim.
Ja imam RG350 sa inf magnetima, i oni ne valjaju. Jaki su do jaja, deru se, vriste i brundaju, ali lose zvuce. Klin skoro nikakav. :( Kad sam ubacio DiMarzio SuperDistortion, gitara se preporodili... :)

Na osnovu toga, ne verujem da su ovi psnd bolji...

slavicwarrior

Post by slavicwarrior » 04 Nov 2009, 20:14

Ali koja je na skali od 0 - 10 tvoja ocena o ovoj gitari?

vangelis

Post by vangelis » 07 Nov 2009, 21:40

slavicwarrior wrote:Hvala!
Ja sam ovaj GRG270 vec narucio u radnji, i trebalo bi za koji dan da stigne iz deutschland, kako je to rekao prodavac s kojim sam dobar.
I uz to se nadam da nisam uzalud bacio pare jer sam izmedju pocetnika i malo boljeg gitariste. :zzz:
Ali ako ti kazes da su magneti losi, nije problem da ih za koju godinu promenim.
Ja sam imao GRG270B i mogu da kazem da je to izuzetna gitara za te pare.
Divan vratic, kvalitetan Floyd tremolo, ne rastimava se, fabricki je dobro setovana.
Jedino sto mi je smetalo su originalni magneti. Ali to se lako, pa cak i jeftino menja, jer oni se ne trose vremenom kao ostale stvari, pa ih slobodno mozes kupiti polovne.

Cestitam na kupovini i lepo sviraj!

:gitara2:

ThEgodzi

Post by ThEgodzi » 08 Nov 2009, 11:52

pozz drugari....druze ako jos nisi kupio ibanezrgr270b nemoj da ga kupujes!!!Ja ga imam 2god.Prvih godinu dana je bio stvarno super izuzev magneta koji su kao sto ti je vidim vec receno ocajni..Ali nakon godinu dana poceo sam da mucim muku sa tremolom.Od obicnog sviranja (bez povlacenja tremolo rucice) gitara mi se rastimuje nakon 10ak min sviranja (da ne pricam kako zvuci nakon potezanja rucice).Do stima koji je iznad F nije moguce stici jer ti se tremolo podize i podize i podize (gotovo do 70stepeni) ali gitara ne prelazi F stim..Ako zelis da se ozbiljno bavis muzikom ova gitara ce ti kidati zivce zato ti je moj krajnje prijateljski savet da ne kupujes ovu gitaru!!U slucaju da si je kupio nemoj sam da menjas zice...uvek je nosi kod nekog servisera i neka ti setup radi OBAVEZNO profesionalac ..ovo ce nadam se produziti vek tremolu a samim tim i tvojoj gitari...Nadam se da ti nece zadavati glavobolje kao meni i da ce te sluziti :) ..pozz i srecno

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Nov 2009, 12:14

Here we go again... :roll:
Sto se tremola tice, edge3, ja sam ga cesto branio ovde na forumu jer ga imam na gitari koja je stara rekao bih (po serijskom broju) 5 godina. Taj tremolo je po mom iskustvu fantastican. Moj se ne rastimava ni prilikom Vai-evskog izivljavanja. Odlicno drzi stim, ne moze da se rastima normalnim sviranjem. Cak bih rekao da je to najbolja stvar na ovoj gitari koja se pominje, a i na mojoj.

Iskreno mislim da na tvojoj gitari nije edgeIII. Edge 3 se do skoro ugradjivao samo na RG seriju, a sada i ovaj GRG dolazi sa ovim tremolom.
Ovo je edgeIII:
Image
a ja mislim da je na tvojoj gitari ovaj:
Image
ThEgodzi wrote:Do stima koji je iznad F nije moguce stici jer ti se tremolo podize i podize i podize (gotovo do 70stepeni) ali gitara ne prelazi F stim.
Da si dodao jos jednu oprugu, ne bi imao ovaj problem. :) Mada mi je neobicno da neko ide u stim visi od e :O.o: , al' jbg...

slavicwarrior

Post by slavicwarrior » 08 Nov 2009, 12:58

Image
Pa cini mi se da je isti...
Ali mozda mi se i pogresno cini.xD

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Nov 2009, 17:58

To je ovaj sa druge slike, on je losiji od prvog, a ako si narucio novu verziju ovog GRG270, dobices onaj prvi tremolo koji sam pomenuo. Tako bar stoji na thomanu, onaj link koji sam ja ostavio i na:
http://www.ibanez.co.jp/products/eg_pag ... ies_id=222

slavicwarrior

Post by slavicwarrior » 08 Nov 2009, 18:35

Mislis ako je nova verzija onda je tremolo onaj sa prve slike?
E sad nije mi jasno u cemu je razlika izmedju ova dva osim u boji?
http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=740
i
http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=741
pozz drugari....druze ako jos nisi kupio ibanezrgr270b nemoj da ga kupujes!!!Ja ga imam 2god.Prvih godinu dana je bio stvarno super izuzev magneta koji su kao sto ti je vidim vec receno ocajni..Ali nakon godinu dana poceo sam da mucim muku sa tremolom.Od obicnog sviranja (bez povlacenja tremolo rucice) gitara mi se rastimuje nakon 10ak min sviranja (da ne pricam kako zvuci nakon potezanja rucice).Do stima koji je iznad F nije moguce stici jer ti se tremolo podize i podize i podize (gotovo do 70stepeni) ali gitara ne prelazi F stim..Ako zelis da se ozbiljno bavis muzikom ova gitara ce ti kidati zivce zato ti je moj krajnje prijateljski savet da ne kupujes ovu gitaru!!U slucaju da si je kupio nemoj sam da menjas zice...uvek je nosi kod nekog servisera i neka ti setup radi OBAVEZNO profesionalac ..ovo ce nadam se produziti vek tremolu a samim tim i tvojoj gitari...Nadam se da ti nece zadavati glavobolje kao meni i da ce te sluziti ..pozz i srecno
Hvala za savet, ali moze se desiti da je to samo tebi a da su ostale malo bolje.....

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Nov 2009, 18:55

slavicwarrior wrote:Mislis ako je nova verzija onda je tremolo onaj sa prve slike?
Da.
slavicwarrior wrote:E sad nije mi jasno u cemu je razlika izmedju ova dva osim u boji?
http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=740
i
http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=741
Samo u boji.

I na ovom sajtu stoji tremolo EdgeIII o kome sam ja pisao.

slavicwarrior

Post by slavicwarrior » 08 Nov 2009, 19:01

Pa i jeste... U prodavnici su imali samo neku ljubicastu i onda sam ja rekao da mogu da sacekam crnu.

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 10 Nov 2009, 22:11

mislim_stvarno wrote: Da si dodao jos jednu oprugu, ne bi imao ovaj problem. :) Mada mi je neobicno da neko ide u stim visi od e :O.o: , al' jbg...
+1 opruga cini cuda, mada kada sam ih ja trazio nigde nije bilo da se kupi! sad imam 12 i ne dam ih nikom :) iako nisu moje..

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Nov 2009, 09:22

Imas kod marica.

Post Reply