Original Floyd Rose kod nas
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Original Floyd Rose kod nas
Jel ga moguce kupiti negde? Do sada nisam nista nasao. Pitam cisto informativno, mada ko zna sta moze ove godine da se desi.
- Wild Child
Re: Original Floyd Rose kod nas
nema nigde,kolko ja znam.
To je nažalost nemoguća misija, ali mi iskreno nije jasno zbog čega. Koliko sam video ima ga na Thomann-u (i cena mu je paprena) mada ga pre jedno dve-tri godine nije bilo (što je apsurd jer ga proizvodi nemački Schaller), pa sam moj doneo is Amerike. Dakle samo naručivanje (thomann ili neki satj iz Amerike) ili da ti ga neko donese.
Pozdrav.
Pozdrav.
-
pf, bezveze 

I ja sam trazio jer hocu da pravim gitaru ali tesko, tesko
Ako FR radjen po licenci moze da pomogne http://www.maric.rs/srp/subcategory/?conid=642 ?
- Wild Child
ne ,sranje je.ima ga ortak.
-
Uf a i ovi na thomanu ga precenise 

Aj da pitam ovde - treba mi ručka za Schallerov Floyd Rose II, ona na šrafljenje. Postoji li neka opcija da se to nađe negde kod nas, ili da kopam po netu (ili da jurim po oglasima). Ne mogu nikako da je nađem na gajbi, a na Banzaiju sam video samo one varijante na ubadanje.
Rucicu na srafljenje imas u Music Media Centru.
Cini mi se da je oko 500 dindzi
Cini mi se da je oko 500 dindzi
Fala, čiko 

Mislim da se ne isplati uzimati original posto je skup, i mislim da je tonski inferioran u odnosu na schaller zato sto je ceo od celika, dok schaller radi kombinaciju celik-mesing koji daje malo topliji prizvuk. Kod ovog drugog ,mana je bila ranije, sto se ojedu rupe u koje se srafe nama poznati imbusi koje drze sedla, zbog mekseg mesinga, ali koliko sam video na novijim, resen je problem sa utisnutim celicnim maticama.
- Dersu Uzala
Schaller i pravi original evo vec 27 godina. Floyd Rose nikad serijski nije ni pravljen u Americi vec u Schaller-ovoj fabrici kod Nirnberga.
Apsolutno tacno!Dersu Uzala wrote:Schaller i pravi original evo vec 27 godina. Floyd Rose nikad serijski nije ni pravljen u Americi vec u Schaller-ovoj fabrici kod Nirnberga.