Fender ‘50s Stratocaster® SFG

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Boogie Woogie

Fender ‘50s Stratocaster® SFG

Post by Boogie Woogie » 19 Jan 2010, 23:34

* Alder body (polyester finish)
Svojim za elektriku neiskusnim rukama, probah u Mitrosu ovo Meksikanče i - ne znam šta da mislim :grummel_2:

Bila bi od pomoći jedna recenzija od nekog veštijeg oka i uha, ako je neko tojest probao..

Želja mi je da pazarim strata prvenstveno da malo kod kuće učim u džemujem bluza-gnjuza (SRV, Craig Erickson, Rick Derringer, Rob Tognoni isl sound), a i svašta nešto ostalo..Možda vremenom naravno, po potrebi, padne neka pedala, ali za sada samo eto to.

Ne bih da iznosim svoje utiske o ovoj gitari, čisto da vidim da li će se poklopiti sa još nečijim, eventualno..
dakle, pros/cons i taj rad

Image

evo i malo bla bla:

The Fender '50s Stratocaster Electric Guitar is a reissue that captures the real feel of the Buddy Holly-era Strat. Its deep body contours, characteristic V-shaped maple neck, vintage-style hardware, classic colors, and aged plastic parts all lend authenticity to the Strat that helped birth rock 'n' roll.

* Maple soft V-shaped neck (gloss urethane finish)
* 25-1/2" scale length
* Maple fingerboard
* 7.25" radius
* 21 vintage-style frets
* 1.650" nut width
* 3 vintage-style single-coil pickups with staggered pole pieces, alnico magnets, and aged covers
* 5-position pickup switch
* Vintage-style synchronized tremolo
* Master volume, neck pickup tone control, middle pickup tone control
* Fender Ping vintage-style tuners
* Chrome hardware
* 1-ply white 8-hole pickguard
* Aged knobs and switch tip
* Synthetic bone nut

dweezil

Re: Fender ‘50s Stratocaster® SFG

Post by dweezil » 20 Jan 2010, 07:42

ja sam je probao na kratko i jedino sto mogu da kazem na osnovu tog minimalnog iskustva je da mi je zvuk mozda malo tanushan ili mi se to ucinilo u tom momentu. Mislim da je 7,25 vrat mozda ipak malo cudan i nesvirljiv za dosta ljudi koji su se navikli na udobnije i brzhe vratove.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 20 Jan 2010, 09:10

same here.

Pazi, dopala mi se mnogo jer je sva ko sladoled, ali zvuk..ping..ping..pang..i isti utisak u vezi sa vratom.
Neki tvrde da puno drveta u ruci zapravo olakšava svirku vremenom, naročito ako se dosta benduje, ali meni je došlo da zamolim dečka da stavi neke dvanestice, jer mi se činilo da će da slete sa vrata..

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Jan 2010, 12:48

pa zvuk mora da bude ping ping pang iliti za neke tanušan jer je to replica vintage strata iz 50-ih! Znaci zaboravite neke modernije Gilmur fore i sl... :) Nego, kolika mu je cena kod nas??

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 20 Jan 2010, 13:55

kod nas je 49.397 dinara
tanjušan zvuk brate..
ja sam mislio da može nekako da se namunji i da ga izvuče iz dubine ali, mrka kapa..
inače džitra ko bombona

eg303

Post by eg303 » 20 Jan 2010, 14:43

Bogme, za 500 evrona možeš da birkaš polovne stratove, ne znam što baš tog mehikanca hoćeš, ima japanaca za te pare samo tako (polovnjaka) a i usa varijante su tu negde...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 20 Jan 2010, 14:51

to bogumi svi kažu, al kad okreneš bilo koji oglas..nigde ništa :O.o:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Jan 2010, 16:03

Ali Bugi, srb men kent plej bluz... batali ti te statokastere

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 Jan 2010, 16:16

ma najbolje ti je da odes do mitrosa i probas sta god mozes... dzaba ti ovako po modelima, nismo ameri pa da imamo po 300 stratova od svakog modela... nego po par komada razlicitih pa ti vidi...

eg303

Post by eg303 » 20 Jan 2010, 16:50

Boogie Woogie wrote:to bogumi svi kažu, al kad okreneš bilo koji oglas..nigde ništa :O.o:
Moraš da budeš malo strpljiv. Pre godinu dana i ja sam jurio mehiko strata, na oglasima su bili od 300-450 eura, ono što sam probao nije me oduševilo. Japanaca ima (jednom dnevnom iz hobija pogledam ponudu na kupujemprodajem.com) naiđu po prvoj ceni do 600eura, mora malo da se cenjka, pre neki dan tip je nudio japanca kome je nešto džarao po telu ali sa pojačanom strujom za 330eura kao prvu cenu (mislim da je još uvek u ponudi), u svakom slučaju treba odvojiti malo vremena, benzina i živaca pa možda nađeš to što hoćeš za znatno manje para. Meni je logično da cene gitara budu niže, tržište je sve otvorenije, ponuda u domaćim prodavnicama sve veća, širi se broj robovlasničkih zadruga što delju za te renomirane firme, najprostije rečeno, veliki broj instrumenata je u ovoj relativno maloj zemlji a broj svirača (onih koji nastave da sviraju električnu gitaru posle prvog razočarenja ili materijalne krize) je relativno skroman.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 20 Jan 2010, 17:24

cccira wrote:Ali Bugi, srb men kent plej bluz... batali ti te statokastere
jes madafaka b't aj em not ej a srb madafaka, aj emmadafaka niga :P

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Jan 2010, 21:45

cccira wrote:Ali Bugi, srb men kent plej bluz... batali ti te statokastere
:1:
Image
a sto se teme tice, samo ti probaj meksikanere, ali sto rece Duane probaj sve modele....onaj roadhouse strat nije los isto...ne mora da znaci ni da je japanac nesto bolji ili usa, samo idi i probaj, a za japance u poslednje vreme bas puno traze, po neki bude jeftin, a taj verovatno i nije japanac.... :)

Haralampije

Post by Haralampije » 20 Jan 2010, 22:49

Guitar_thrill wrote:
cccira wrote: a sto se teme tice, samo ti probaj meksikanere, ali sto rece Duane probaj sve modele....onaj roadhouse strat nije los isto...ne mora da znaci ni da je japanac nesto bolji ili usa, samo idi i probaj, a za japance u poslednje vreme bas puno traze, po neki bude jeftin, a taj verovatno i nije japanac.... :)
Bas tako,pogotovu sto vecina japanaca koji se prodaju po oglasima imaju telo od baswooda,koji nije bas zahvalan za strata(to ne govore,ili ne znaju,ali ga uvaljuju nasi sa zvakom japanac-bolji od amera,i uvek ce da tvrde kako je bolji) Japanac jeste dobar,ali samo onaj sa telom od aldera ili ash-a,odnosno jove i jasena,to su serije koje su takodje reizdanja '50-ih i '60-ih,'70-ih,i oni jesu medju najboljim fenderima,zbog njih je i nastao mit o japanskoj dobroj gitari,npr cuveni JV(squier i naravno Fender) strat iz osamdesetih.
Dobro roadhouse je kul,ali je mnogo skuplji od ovog classic '50s.Probaj ako imaju classic player-a,on je mozda skuplji za 5-6000 od ovog surfgreen,ali magneti su mu jaci.Pogledaj koliko kinte mozes da izdvojis,i probaj sve u tom cenovnom rangu(ako bas zelis fendera,probaj sve sto imaju za tu cenu)
Probaj i nju opet,malo duze,ako ti sve ostalo odgovara na njoj,jbg na kraju magnete mozes i da nabudzis

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Jan 2010, 22:55

Probaj i Classic 60's ako hoces jace magnete...meni se cini da je na 60's drugacije...

Naravno i Standard Mex mogu da se zalome mnogo dobri komadi.

Japanci su super, ali ako bih birao izmedju polovnog japanca kojeg cu probati u ko zna kakvim uslovima i kojem ne mogu proveriti originalnost ili gitare iz radnje, pre bih uzeo gitaru iz radnje, jer kako je Haralampije lepo rekao....nije svaki Japanac savrsena gitara...Niti je svaka matora gitara savrsena i bolja od nove...to vazi vecinom za gitare koje su van tvog cenovnog ranga...

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Jan 2010, 23:02

AAaha, tek sada skontaH da se radi o classic 50-ju. :)
Haralampije wrote:Probaj i nju opet,malo duze,ako ti sve ostalo odgovara na njoj,jbg na kraju magnete mozes i da nabudzis
Baš tako, pogotovo je poželjno probati na suvo, jer su magneti baš kršine teške.
Ako sve drugo legne na mesto, lepo nasetuješ instrument, staviš neke bolje magnete i to otprilike ovako zvuči kada se "bocneš" u Super Reverba. :D

Post Reply