Mali problem sa instalacijom magneta
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Mali problem sa instalacijom magneta
Najzad sam uzeo par magneta za svog pivija. Seymour Ducan SH-4 jb i SH-2 jazz.
Elem, posle instalacije imam cudan problem sa neck magnetom. Konfiguracija gitare je 2 volume 1 tone i 3 way switch. Sve sam povezao prema semi znaci crvena i bela jedna na drugu, gola zica i zelena zajedno na volume pot i crna na pipak na potenciometru, kako za bridge tako i za neck. Elem, bridge magnet tako radi normalno, dok sa neck magnetom imam sledeci problem - output je slab, a smanjivanjem tona se magnet utisava ?!?!? po zvuku imam utisak da je magnet splitovan, svetao je i ima manje basa nego bridge??
Igranjem sam dosao do toga da ako spojim crvenu i belu zicu koje bi po semi trebalo da budu povezane jedna na drugu i zasticene izolirkom na masu (nalemim na volume pot) magnet dobija pun output, i ponasa se normalno sa tonom tj. Jedino sto primecujem da daje solidno vise suma nego bridge magnet.
Pregledao sam seme vise puta http://www.seymourduncan.com/support/wi ... h_2v_1t_3w i sve je izgledalo normalno povezano pre nego sto sam napravio 'quick fix'
Da li neko ima ideju sta moze da bude problem?
Elem, posle instalacije imam cudan problem sa neck magnetom. Konfiguracija gitare je 2 volume 1 tone i 3 way switch. Sve sam povezao prema semi znaci crvena i bela jedna na drugu, gola zica i zelena zajedno na volume pot i crna na pipak na potenciometru, kako za bridge tako i za neck. Elem, bridge magnet tako radi normalno, dok sa neck magnetom imam sledeci problem - output je slab, a smanjivanjem tona se magnet utisava ?!?!? po zvuku imam utisak da je magnet splitovan, svetao je i ima manje basa nego bridge??
Igranjem sam dosao do toga da ako spojim crvenu i belu zicu koje bi po semi trebalo da budu povezane jedna na drugu i zasticene izolirkom na masu (nalemim na volume pot) magnet dobija pun output, i ponasa se normalno sa tonom tj. Jedino sto primecujem da daje solidno vise suma nego bridge magnet.
Pregledao sam seme vise puta http://www.seymourduncan.com/support/wi ... h_2v_1t_3w i sve je izgledalo normalno povezano pre nego sto sam napravio 'quick fix'
Da li neko ima ideju sta moze da bude problem?
Re: Mali problem sa instalacijom magneta
Ako si siguran da si sve povezao kako treba, moguce da ti se desilo isto sto i meni kada sam ugradjivao Custom / 59' u svoju gitaru, a to je da su dve zice na 59' bile permutovane fabricki (neki kinez daltonista). Probaj da samo jedan par (recimo zelenu i crvenu), tretiras kontra.
Hvala brate Mancho
pomislio sam da bi tako nesto moglo da bude, skroz je idiotski, ako su prave 2 zice spojene ne bi nikako trebalo da magnet radi u single modu. Danas cu da se poigram
samo treba pogoditi prave 2 zice 

Meni se ovo graniči sa nečim neverovatnim! Prosto ne mogu da zamislim da jedan tako ugledan svetski proizvođač ima tako slabu završnu kontrolu! Znači treba razmisliti da li uopšte kupovati Duncane!Mancha wrote:... moguce da ti se desilo isto sto i meni kada sam ugradjivao Custom / 59' u svoju gitaru, a to je da su dve zice na 59' bile permutovane fabricki (neki kinez daltonista).
Koliko je meni poznato, Dankani se prave u Kaliforniji.Mancha wrote:... (neki kinez daltonista) ...
Lično posedujem nekoliko Dankana (3xSSL-1, SSL-4, kao i dva hambakera koje je Mrav spomenuo). Hvala Bogu, nisam imao problema ni sa jednim, ali, moram da priznam da sam se pomalo razočarao kada sam video kako izgleda ožičenje na SH-2 i SH-4 magnetima. Očekivao sam bolje. Mada ... i dalje su mi omiljeni među svim magnetima koji se mogu naći kod nas. Sa druge strane, ne mislim da su nešto bolji od ostalih.
I moja dva rade savrseno, samo je onaj ko u fabrici lemi krajnje kontakte omasio. Sreca te mi je resavanje problema posao, pa sam izvalio za 5 minuta u cemu je stos. Da nije tako, verovatno bih ga vratio nazad misleci da je neispravan.
Doduse, zvuce tako dobro da bih ih opet uzeo, taman sve zice bile pomesane
Doduse, zvuce tako dobro da bih ih opet uzeo, taman sve zice bile pomesane

A to je najbitnije.Mancha wrote: Doduse, zvuce tako dobro...

Hehe, razumemo se.Mancha wrote:... Doduse, zvuce tako dobro da bih ih opet uzeo, taman sve zice bile pomesane

Posle mnogo kopanja i probanja, dosao sam do toga da je izgleda jedan kalem neispravan. Mereno unimerom, jedan namotaj daje otpor od oko 3.5 k oma i kad radi samostalno radi normalno, a drugi pokazuje neki jako veliki otpor i ne funkcionise dobro. Moracu izgleda da trazim drugo resenje. Sreca pa mi neck magnet nije toliko u upotrebi.