Elektricna gitara za 450 evra
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- PetarPericPera
Elektricna gitara za 450 evra
Sviram gitaru nesto jace od godinu dana, pa sam skupljao pare dosta dugo i razgledao gitare. Intersesuje me vase misljenje, jer sam neiskusan, a i ne bih da "bacam" tolke pare na nesto sto njie dobro. Izbor gitara nisam suzio jer dosta toga je u opciji. Imam malo pojacalo od 12W, pa ko zeli da mi pomogne otvoren sam za predloge. Fala unapred (red bi bilo da stavim i smajlija jednoga 

-
Re: Elektricna gitara za 450 evra
uzmi neku crvenu..
- PetarPericPera
Mislis? Za 450 evra i jace ima i dobre plave. Aj ozbiljno ja sam vid'o neki ibanez ar250, ili tako nesto (on je 46000 dinara) lepa gitara, jel svira bar dobro kolko mi lepo izgleda??
-
aj ozbiljno prvo lepo reci šta sviriš.
koji zvuk voliš isl..pa će već biti predloga ozbiljnijih
koji zvuk voliš isl..pa će već biti predloga ozbiljnijih
- PetarPericPera
Pa ovako....
Sviram:rock i jazz (vise jazz-al roker sam u dusi
). Treba mi gitara koja je univerzalna. Sad sledi problem : Gledao sam gitare dosta (iz Nisa sam) i jedan prodavac me je uputio na jednog Apollo les paula. Ukljucio ga je u leany od 65W i veoma sam zadovoljan zvukom. Posle toga probao sam (na tom pojacalu) i Epiphone Les Paula- bolji jeste zvuk al vrat mi je neudobniji. Sta mislis : Dobra gitara - lose pojacalo, il obrnuto(donekle). Koj je tvoj predlog za 450 evra??? 
Sviram:rock i jazz (vise jazz-al roker sam u dusi

- PetarPericPera
naravno laney-ne leany 

-
Sa LP-zvukom nećeš pogrešiti. Ako više vučeš na rock, onda go for it.
Ali ako ćeš više jazz..onda bih ja razmislio o nekom archtop Ibanezu na primer.
http://www.musiccentar.com/i-358/ibanez ... cna-gitara
Ali ako ćeš više jazz..onda bih ja razmislio o nekom archtop Ibanezu na primer.
http://www.musiccentar.com/i-358/ibanez ... cna-gitara
- PetarPericPera
Ja bih uzeo tog Apollo Les Paula i laney jv100 (mislim). Sve zajedno je oko 400 evra. Ne znam jel postoji neki ibanez tipa szr520 ili gore pomenuti ar250. Les Paulov vrat mi je tezi za sviranje,al zato clean zvuk cepa...Mislim da to Laney nije lose.
pazi ovako...
ja cu ti kazati da je Ibanez RG370DX dobra gitara (jer mi odgovaraju Ibanez gitare), Duane i RocketRoll ce ti mozda reci da najbolje uzmes nekog Fender Stratocastera (jer njima to odgovara), nemanjavelimirovic ce ti reci da je ipak bolji Telecaster (jer, pogadjas, njemu to odgovara), mislim_stvarno ce te posavetovati da uzmes nekog Jacksona (jer ih on voli)... blah...
skokni do par prodavnica muzickih intrumenata, nadji gitare u svom cenovnom opsegu i probaj ih...
niko ti ne moze reci da TEBI neka gitara odgovara... moras naci gitaru za sebe sam...
mi mozemo da ti istaknemo mane i vrline nekih gitara, a ti ces mozda naci neku sedmu, koju nismo ni spomenuli, a koja ti odgovara...
debljina vrata, oblik vrata, skala, broj pragova, tip kobilice (tremolo ili non-trem)...
sve to moras sam da probas da nadjes ono sto ti odgovara...
tako ces najlakse suziti izbor i na kraju doci do gitare koja ti odgovara...
srecna potraga za instrumentom
uzdravlje
ja cu ti kazati da je Ibanez RG370DX dobra gitara (jer mi odgovaraju Ibanez gitare), Duane i RocketRoll ce ti mozda reci da najbolje uzmes nekog Fender Stratocastera (jer njima to odgovara), nemanjavelimirovic ce ti reci da je ipak bolji Telecaster (jer, pogadjas, njemu to odgovara), mislim_stvarno ce te posavetovati da uzmes nekog Jacksona (jer ih on voli)... blah...
skokni do par prodavnica muzickih intrumenata, nadji gitare u svom cenovnom opsegu i probaj ih...
niko ti ne moze reci da TEBI neka gitara odgovara... moras naci gitaru za sebe sam...
mi mozemo da ti istaknemo mane i vrline nekih gitara, a ti ces mozda naci neku sedmu, koju nismo ni spomenuli, a koja ti odgovara...
debljina vrata, oblik vrata, skala, broj pragova, tip kobilice (tremolo ili non-trem)...
sve to moras sam da probas da nadjes ono sto ti odgovara...
tako ces najlakse suziti izbor i na kraju doci do gitare koja ti odgovara...
srecna potraga za instrumentom

uzdravlje

- PetarPericPera
Mozda bih i krenuo ka 500 evra (tesko al boricu se ko laf). Tada bih uzeo i gitaru i pojacalo. neko mi je predlozio Vox-ovo pojacalo, al ne znam koliko to kosta da bih uklopio sa nekom gitarom. Ako neko ima neki interesantan predlog
-slusacu!

- PetarPericPera
Fala Wolf. Gledao sam, al ono sto u Nisu ima meni se ne svidja. Kazu mi u prodavnicama mozes da porucih iz Bg-a al ja ne bih jer u tom slucaju ne bih video gitaru a morao bih da je kupim. Mozda sledece nedelje skoknem do BG-a, al u tom slucaju moze da mi propadne opcija Apollo les Paul + Laney 65W. Jel to dobra ponuda???

-
- PetarPericPera
Znam, epiphonov ton je carski, al vrat mi ne odgovara. Da me pogrsno ne shvatite : ne mora les paul(to mi je inace bila zadnja opcija), nego bilo koja opcija. Tu gitaru od 450 evra ubo bi je u neki Randall od 15W ili manje i ne znam kakav zvuk bi dobio. Nisam vezan za les paula samo kazem Apollov vrat mi se posebno svidja. Gledao sam i nekog Slammer WG-1-mi to nije lose. Sta mislite o pojacalu.Da uzmem neko bolje (do 200 - 250 evra)????? 

- PetarPericPera
Kucanje mi nije jaca strana!!