Promena magneta na Fenderu MIM

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mikan

Promena magneta na Fenderu MIM

Post by mikan » 14 Feb 2010, 09:09

Vlasnik sam Fender Stratocastera MIM (standard). Gitara radi lepo, nisam nezadovoljan, ali u poslednje vreme sam poceo da razmisljam o promeni magneta, pa imam par pitanja u vezi toga: Da li se novi set magneta jednostavno postavi na gitaru i to funkcionise, ili su potrebna neka dodatna podesavanja? Da li se isplati jedna ovakva intervencija i kakvi su njeni efekti (da li ce se zvuk drasticno popravlja)? Koji bi set magneta najvise odgovarao za ovaj model gitare? Svaki savet je dobrodosao.

Rocket Roll

Re: Promena magneta na Fenderu MIM

Post by Rocket Roll » 14 Feb 2010, 09:25

mikan wrote:Koji bi set magneta najvise odgovarao za ovaj model gitare?
To je stvar ličnog ukusa - ti bi mogao da zaključiš kako su magneti koje ja obožavam potpuno neodgovarajući za tebe, i obrnuto. Okvirno, izbor će pre svega zavisiti od toga kakvu vrstu muzike sviraš.

sirkan

Post by sirkan » 14 Feb 2010, 13:06

Evo iz mog iskustva posto sam taj zahvat pre mesec dana izveo na mom MIM Stratu....orginalni magneti nisu nuzno losi,to sve ide od komada do komada,kao sto su i gitare vrlo razlicite.Meni je recimo smetao onaj klasicni singl coil problem,a to je uzasna zujavina magneta koja se tesko eliminise.E,zbog toga sam stavio SCN Noiselles umesto ovih njegovih,i gitara je prosvirala pravim Fender soundom...kao varijantu eventualno preporucujem i Fender vintage Noiseless koji su mrvicu masniji,ali i dalje daju fenomenalan zvuk,a nema zujanja....divota.

Highway One

Post by Highway One » 14 Feb 2010, 14:58

Kao sto rekose , sve zavisi koji ti problem imas sa tim magnetima , ja sam ih isto menjao jer zuje(stavio u bridge i neck hs-3 ), ali lepo je tu priliku iskoristiti da se zvuk priblizi onome sto zelis ,jer ima puno tih humcancelling magneta :D
Moj magneti su dusu dali za jaku distorziju , hard rock i heavy metal , ali nisu za blues,itd.....

ness

Post by ness » 14 Feb 2010, 15:05

Koliko kostaju ti humcancelling magneti,da li je isplativo? :)

Highway One

Post by Highway One » 15 Feb 2010, 13:48

Pa ima ih puno , DiMarzio, Seymour Duncan, Fender...tako da nije uvek ista cena. :)
btw: Da li je isto ono humcancelling , noisless.......? (ja mislim da jeste)?

dweezil

Post by dweezil » 15 Feb 2010, 16:16

zavisi koji sound jurish, na tom MIM stratu su keramicki single-coili koji su ono napravljeni i namenjeni prosecnom uvu modernog konzumenta, lepo prihvataju gain, imaju dosta masan zvuk, dosta basa i dosta su jaki, ako hoces neki da kazem klasicniji Fender ton onda bi trebalo da juris neke alnico magnete. Zvuk moze drasticno da se promeni, i to nabolje, ako znas sta zelis.

sirkan

Post by sirkan » 15 Feb 2010, 20:26

Highway One wrote:Pa ima ih puno , DiMarzio, Seymour Duncan, Fender...tako da nije uvek ista cena. :)
btw: Da li je isto ono humcancelling , noisless.......? (ja mislim da jeste)?
Jeste.... :D

Post Reply