kofer za 335

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

kofer za 335

Post by Kristijan » 13 Sep 2007, 17:52

Moja gitara je povelika (kopija Gibsona 335), i ne može da se smesti u standardni kofer za električnu gitaru, ali ja sam se navikao da je u gigbagu vucam okolo i da budem vrlo, vrlo pažljiv. Nedavno mi se desilo da smo istovarivali opremu iz mog auta i kolega basista mi se ljubazno ponudio da ponese moju gitaru dok ja zatvorim gepek, zaključam auto i tako to... Nenaviknut na tu proporciju i dimenziju, nekako je nespretno povukao gitaru i tako je krvnički zveknuo o beton da sam ja momentalno osetio jedno krajnje neprijatno stezanje u stomaku. Možda bih se neprijatnije osetio samo da mi je lekar rekao da moraju hitno da mi odstrane testise i sve to bez anestezije. Srećom, gigbag je solidan, i došlo je do jedva primetnog oštećenja, ALI ja ga vidim kao da je rased po kome će se Kalifornija pokidati od ostatka USA i otploviti Pacifikom. U suštini samo dramim, to teško da bi iko normalan nazvao oštećenjem...

E sad, ja nisam našao ni u jednoj prodavnici kod nas kofer za ovaj tip gitare, ali sam čuo da je moguće poručiti ga za tričavih 130 eura. Kako je kofer za električnu gitaru nekih 50 eura, ja bih voleo da se i ovih 130 eura nekako "pretvori" u nešto što podseća na iznos od 50 eura ali mi za sada nije pošlo za rukom. Pre nekih 18 godina sam poručio od nekog tipa u Sloveniji kofer za klasičnu gitaru i to je koštalo 100 nemačkih maraka (dakle 50 eura, damn it!), a ne izgleda mi da je teže napraviti kofer za 335 nego za klasičnu gitaru, tako da mi zaista izgleda kao nadrealna stvar ova cifra od 130 eura. Pri tom to nije ni vakuum kofer, ni kofer koji meri temperaturu i vlažnost unutar kofera. Klepaju me samo zato što tražim nešto što nije sasvim uobičaeno.

Da li je iko čuo za nekog domaćeg majstora koji ume da napravi solidan kofer za instrument? Kako je kod ove moje verzije 335 toggle switch malo iznad neck humbuckera, više nalik Les Paulu, nije isključeno da bi neki "standardni" 335 kofer imao problem sa tim, pa sam svakako mislio da potražim nekog ko će da "uzme meru" mojoj gitari. Ovo je moj poslednji pokušaj da to uradim normalno, na kraju ću ako ne nađem bolje rešenje sam napraviti neki kofer trapezastog oblika. Neće biti lep, ali će da radi posao.

Pomagajte pre nego što krenem da se naokolo šetam sa bizarnim koferom sopstvene proizvodnje!

viden

Post by viden » 13 Sep 2007, 18:01

Da ne bih nikog reklamirao imam broj čoveka koji radi kofere po meri i cena je (valjda svih varijanti) upravo 50 eur.
Javi se na pm i dobijaš broj.

Post Reply